08:53:05
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Műhely
Téma: Világ-árnyékkormány
... Elejére 1. lap 
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 04. 18:42 | Sorszám: 877
Ja! Persze!
Idézet:
Szóval az első öt: "Magyarország 2030-ra Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni."


Persze már nyomát is törölték a hőbörgésnek!

https://888.hu/article-orban-mi-keresztenydemokratak-vagyunk-es-keresztenydem ...

http://forum.vectrix.hu/iq-main.php?f=2&t=10605&p=2&d=2018-05-11%2017:17:53
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 04. 16:25 | Sorszám: 876
Orbán 2030-ra jön az Új Világrend és a magyarság felemelkedése a Turul győzelme

... http://kimondottigazsagok.com/orban-2030-ra-jon-az-uj-vilagrend-es-a-magyarsa ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 01. 19:19 | Sorszám: 875
Német para: Erdoğan szuverén Törökországa

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Recep Tayyip Erdoğan török ​​miniszterelnök a magas szintű orosz-török ​​együttműködési tanács ülését követő sajtótájékoztató után, 2012

Die Welt: Noha a török ​​elnök megakadályozza Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, új katonai offenzívával fenyeget Észak-Szíriában – és megszakítja a kapcsolatot egy NATO-szövetségesével. Az időpontot tudatosan választották ki.

Mint a Welt újságírója, Carolina Druten írja, Svédország és Finnország képviselői öt órája tárgyalnak török ​​kollégáikkal Ankarában a szövetséghez való csatlakozás ügyében. Törökország azonban blokkolja ezt a döntést Stockholm és Helsinki álláspontja miatt a kurd ellenzékkel kapcsolatban, akiket Ankara terroristának tart.

Az, hogy Törökország nem hajlandó beleegyezni a skandináv országok NATO-csatlakozásához, elégedetlenséget okoz az Egyesült Államokban és az EU-országokban – így a folytatás.

Emellett Erdoğan új katonai offenzívát jelentett be Szíria északi részén, ami újabb elégedetlenséget váltott ki Nyugaton. Így különösen a német politikusok deklarálták a nemzetközi joggal való ellentmondást Törökország döntésében, az Egyesült Államok pedig egyértelművé tette, hogy „mélyen aggasztja” őket egy esetleges észak-szíriai eszkaláció.

Ankara vissza akarja szorítani saját határától a szíriai kurd milíciákat, amelyeket a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) ágának tekint. Erdogan a visszatérni vágyó szíriai menekülteket is haza kívánja küldeni, akik közül 3,7 millióan vannak Törökországban.

Emellett Erdoğan bejelentette, hogy megszakítja kapcsolatait Kiriakosz Mitsotakisz görög miniszterelnökkel. A török ​​légierő az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban sérti meg a görög légteret. Ennek fényében a görög kabinet vezetője azt kérte az Egyesült Államok Kongresszusától, hogy tiltsák be a fegyverek Törökországnak történő értékesítését, ami felháborodást váltott ki a török ​​oldalon. Ez az akció számos NATO-szövetségest is irritált.

Nos, eddig a hír, és akkor most egy vélemény;

A helyzet úgy áll, hogy Törökország – ahogy egyébként már régebb óta, de most igazolva látja korábbi álláspontját… – rájött; a Nyugat hegemóniája egy mesebeli eposszá karcsúsodott az idők folyamán, és ő is úgy érzi, itt az ideje a sarkára állni!

Mi ezzel a baj? „Csupán” annyi, hogy a Nyugat mindezt nem ismeri fel, nem jött rá, hogy ereje gyengülőben van, és az a retorika, amit alkalmaz – na meg egyes lépések… csak arra jók, hogy még mélyebbre süllyedjen a saját végtermékében…

Nem tudjuk nem elhessegetni azt a gondolatot, hogy a Nyugat az agresszor, és nem azok, akiket annak kiált ki Washington – kánonban Brüsszellel…
... https://itthonrolhaza.hu/nemet-para-erdogan-szuveren-torokorszaga/

Kommentár: Javasolom, hogy a NATO oszlassa föl önmagát !
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 01. 16:57 | Sorszám: 874
„Sajnálatos tévedés történt nemzetiségeinkkel. Ezek sohasem nyögtek elnyomás alatt, sohasem történt velük semmi, ami csak meg is közelítette volna azt a kegyetlenséget, amivel ma a magyar kisebbségekkel bánnak. Csakhogy tévedtünk, magamat sem véve ki, amikor nem vettük észre nemzetiségeink metamorfózisát, amellyel öntudatlan tömegekből önérzetes nemzeti kisebbségekké váltak”. (Apponyi Albert 1921)
... www.facebook.com/ChartaXXI/photos/a.137832006302153/5235426483209321/
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 01. 16:09 | Sorszám: 873
Zárójelbe zárt Európa - Interjú Pogrányi Lovas Miklóssal

Európát keletről a kommunizmus, nyugatról az amerikai liberalizmus halálos ölelése fojtogatta évtizedeken át. De mi a helyzet ma? Európa a maga urává vált? Mi a szerepe a filozófiának a politika alakításában? Pogrányi Lovas Miklós esszéistával beszélgettünk egy izgalmas köny...
... https://ma7.sk/nagyvilag/zarojelbe-zart-europa-interju-pogranyi-lovas-miklossal
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 30. 11:36 | Sorszám: 872
Az Egyesült Államok számára nem létezik erősebb barát Romániánál, véli egy amerikai szenátor
A romániai látogatáson levő Robert Portman amerikai szenátor kijelentette, hogy az Egyesült Államok számára 'nincs erősebb barát' Romániánál.
... http://szekelyfold.ma/hirek/az-egyesult-allamok-szamara-nem-letezik-erosebb-b ...
Az amerikai szenátor figyelmébe: George Jonas kanadai író egyik könyvében negatív példaként említi Románia szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását, szerinte Románia történelmi léptékkel mérhető kétszínűsége páratlan az országok történetében. Egészen pontosan, Románia hatvan év alatt hatszor árulta el a szövetségeseit.
... www.facebook.com/Szekelyfold.ma/posts/5800910099922464
pandala
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 29. 23:38 | Sorszám: 871
Téged, és a hozzád hasonlókat is, a sírba teszünk, nyugodj bele! ....
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 29. 16:48 | Sorszám: 870
Ezt a pohos mondta? Na ne!
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 28. 07:57 | Sorszám: 869
Orbán: "Mi még ott leszünk azok temetésén, akik bennünket akartak sírba tenni!"
Hadba hívó üzenet a jövő generációinak. Trianon még nem lejátszott meccs! Hazánk így vagy úgy, de újraegyesül...
... www.facebook.com/kimondottigazsagok/posts/560001022160435
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 27. 16:06 | Sorszám: 868
Novák vagy Iohannis képvisel jobban?

A román kormány illetékeseinek a menekültek százezreit az országra zúdító ukrajnai háború, az egyre jobban pörgő infláció és az egyre elkerülhetetlenebbnek tűnő gazdasági és élelmiszerválság közepette ismét csak kérlelhetetlen precizitással sikerült eltalálniuk, mi jelenti a legnagyobb veszélyt Romániára nézve. Természetesen ezúttal is a magyarok.
... https://kronikaonline.ro/velemeny/novak-vagy-iohannis-kepvisel-jobban
„Ha már államfői szintnél tartunk: vajon román államfőként Klaus Iohannis mikor képviselte hatékonyabban az országban élő magyar közösség érdekeit? Amikor hírhedt »Jó napot kívánok!« kezdetű beszédében az ország első számú közméltóságának pozíciójából uszított arcátlanul a magyarok ellen, vagy mostanában, amikor a székely himnusz és a székelyföldi csapatok sportsikerei kapcsán a magát sportsajtónak nevező bulvárszennymédia kezdeményezte uszításba egyre több »haladó« és »nyugatos« bukaresti sajtóorgánum is beszáll, ő pedig bátran, teljes mellszélességgel kiállva hallgat, és a fokozódó gyűlölködés ellenére sem jut eszébe felemelni a szavát az ország egymillió polgára elleni soviniszta hisztériakeltés miatt? Illetve melyik állam áll ki jobban az erdélyi magyar közösségért: amelyik óvodák, iskolák és egyetemek működését finanszírozza, vagy az, amely egy mélyállami struktúrákkal összefonódott hatalmi ág, az igazságszolgáltatás felhasználásával magyar iskolák működését próbálja ellehetetleníteni, vagy államosítja őket?”
... www.facebook.com/kronikaonline.ro/posts/5650461254982231
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 27. 15:24 | Sorszám: 867
Transzatlanti csúcstalálkozót tartanak Budapesten

Kétnapos transzatlanti csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián a Political Network for Values (Politikai hálózat az értékekért) szervezésében.

A IV. Transatlantic Summit (IV. Transzatlanti Csúcstalálkozó) című angol nyelvű esemény második, pénteki napján az Alapjogokért Központ főigazgatója, Szánthó Miklós azt mondta, hogy a liberálisok megpróbálják kisajátítani a szabadság fogalmát, saját ideológiájukkal fűszerezve, ez azonban hamis törekvés. Sem a szabadságra, sem a demokráciára vagy a manapság sokat emlegetett jogállamiságra nem adható semleges meghatározás - jelentette ki a főigazgató.

Úgy fogalmazott, hogy a szabadság több a túlfogyasztásnál.

"A saját szabályaink szerint kell játszanunk, és a liberálisoknak hozzá kell szokniuk, hogy figyelembe vegyék azt, mi mit gondolunk a szabadságról" - idézte Orbán Viktor miniszterelnököt Szánthó Miklós.

Kijelentette, hogy az ő szabadságuk a jó szabadság, amely Istenben, a hazaszeretetben és a családban gyökerezik.

A főigazgató azt mondta, hogy a szabadosságot biztosan nem értik bele a szabadság fogalmába.

A jogokat a természetes rendnek kell ihletnie, a jogok nem rugalmasak, "legfőképpen nem genderfluidak". A jogok kötelezettségekkel is járnak - hangoztatta.

Szánthó Miklós azt mondta, hogy a konzervatívok ellenfelei folyamatosan új jogokat, új szabadságokat "fedeznek fel", amelyeknek semmi közük az imént említettekhez. Például mások elhallgattatásához vagy a kényelmes börtönkörülményekhez adnak jogokat - vélekedett a főigazgató, hozzátéve, hogy a liberálisok az egyént tekintik a társadalom alapjának.

Kijelentette: a szülők azon joga is támadások kereszttüzébe került, hogy úgy neveljék gyermekeiket, ahogyan a leghelyesebbnek látják.

A liberálisok azonban túllőttek a célon - hangoztatta Szánthó Miklós.

A magyar jobboldalt a világszerte éledező konzervatív lázadás motorjának nevezte. Szavai szerint Magyarország példát mutat, ezért tartják Budapesten a transzatlanti csúcstalálkozót.

A főigazgató úgy fogalmazott, hogy "azok, akik ma liberálisnak, progresszívnek, szociáldemokratának vagy demokratikus szocialistának hívják magukat, egészen egyszerűen Karl Marx újkori követői". Marx pontosan tudta, hogy a szabad társadalmat nem lehet lerombolni a család szétzúzása nélkül, Magyarország azonban ezt nem fogja hagyni - jelentette ki.

"Együtt erő vagyunk, szerteszét a marxista farkasok vacsorája leszünk" - hangoztatta Szánthó Miklós.
... https://gondola.hu/cikkek/122515-Transzatlanti_csucstalalkozot_tartanak_Budap ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 27. 15:19 | Sorszám: 866
Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen az Európa előtt álló veszélyekről volt szó, így az ukrajnai háborúról és gazdasági következményeiről, az árak példátlan emelkedéséről, Brüsszel elhibázott és veszélyes szankciós politikájáról valamint a migrációs válság fokozódásáról.

Orbán Viktor és Marine Le Pen egyetértettek abban, hogy a hagyományos értékeket képviselő európai pártoknak össze kell fogniuk azért, hogy a kontinens nemzeteit a veszélyek és a háború korában is megvédjék. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a brüsszeli bürokratákra és a baloldali pártokra az európai emberek és családok megvédésében nem lehet számítani - mondták.

Orbán Viktor tájékoztatta a Nemzeti Tömörülés elnökét azokról a héten bemutatott magyar kormányzati intézkedésekről, amelyekkel megvédik a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is.

Marine Le Pen elismeréssel szólt a Magyarországon bevezetett extraprofit különadó rendszeréről.
... https://gondola.hu/cikkek/122511-Orban_Viktor_talalkozoja_Marine_Le_Pennel.html
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 27. 07:53 | Sorszám: 865
Latin-Amerika elvesztése

Az USA folyamatosan arra törekedett, hogy az amerikai kontinenst az alternatív és független kormányzati modellek megsemmisítésével átalakítsa. A amerikai külügyminisztérium nemrégiben bejelentette, hogy "Kuba, Nicaragua [és] a Maduro-rezsim [Venezuelában]... nem kap meghívást" a Summit of the Americas júniusban Los Angelesben megrendezendő csúcstalálkozójára. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök vezette a tiltakozást, és arra kérte Bident, hogy hívja meg "Amerika összes országát, hogy kapjanak meghívót anélkül, hogy bárkit is szakncionálnának". Május 8-án megismételte, hogy „senki sem zárhat ki senkit”. A mexikói és a brazil elnök mellett még hat ország vezetése elnök jelezte, hogy ha Biden nem változtat a véleményén, akkor nem lesznek ott a találkozón.
... www.facebook.com/ferenc.vukics/posts/5376795435687983
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 25. 16:17 | Sorszám: 864
Tovább gyalázkodik a liberális világsajtó
A lap publicistája szerint ha Trump volt amerikai elnök valaha politikai vidámparkot akarna létrehozni, az jó eséllyel a mostani „Orbánisztánra” emlékeztetne.
... https://gondola.hu/cikkek/122500-Tovabb_gyalazkodik_a_liberalis_vilagsajto.html
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 25. 13:11 | Sorszám: 863
Nem szolgálják ki a külföldi rendszámú autósokat egy nyírábrányi benzinkúton

A Magyarországon még érvényben lévő benzinárstop miatt egyes töltőállomásokon úgy „védik” a hatósági áras üzemanyagot, hogy nem szolgálják ki a külföldi rendszámú autósokat – hívta fel a figyelmünket egyik olvasók.
... https://maszol.ro/kulfold/Nem-szolgaljak-ki-a-kulfoldi-rendszamu-autosokat-eg ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 24. 21:35 | Sorszám: 862
Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.
... https://gondola.hu/cikkek/122494-Megalakult_az_otodik_Orban-kormany.html
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 23. 12:38 | Sorszám: 861
Barley: Magyarország nélkül kell bevezetni az olajembargót
Az Európai Parlament (EP) német alelnöke „arcátlanságnak tartja”, hogy Orbán Viktor milliárdokat követel, és ha nem kapja meg, nem hajlandó megszavazni az orosz kőolajimport leállítását. A szociáldemokrata Katarina Barley, aki a nagykoalíció idején igazságügyi miniszter volt, a német közszolgálati rádiónak, a Deuschlandfunknak adott nyilatkozatban megjegyezte, hogy „az EU nem engedhet, mert a pénz a csókosoknál kötne ki” – idézte az alelnök szavait a hvg360.

Ezért az javasolja, hogy a bojkottot a magyar kormány nélkül indítsák be, ami persze messze nem optimális, viszont „Orbán nagyon sok pénzt akar, az Unió pedig nem hagyhatja, hogy megvezessék” – hangzott el a nyilatkozatban.

Barley: Orbán még gyakrabban fog homokot szórni a gépezetbe

Úgy értékelte, hogy amit a magyar vezetés „produkál”, az „csak ízelítő abból, mi várható Budapesttől”, és nem csupán Oroszország kapcsán. Miután nagy többséggel újjáválasztották, „Orbán még gyakrabban homokot fog szórni a gépezetbe” – hangsúlyozta Barley.

Az EP alelnöke hozzátette, „a blokádért egyedül a kormányfőt terheli a felelősség, mert a csehek, a szlovákok és a bolgárok is nehéz helyzetben vannak, de ők próbálnak elfogadható megoldást találni.
Ezzel szemben Magyarország politikai célokra használja ki a helyzetet és igyekszik több pénzt kisajtolni Brüsszelből, merthogy a jogállami hiányosságok miatt nem nyílt meg számára az újjáépítési alap. Ezért keres kerülőutat” – hangoztatta.

A politikus azt tartaná járható útnak, hogy 26-os körben fogadják el a megtorló intézkedéseket. Ez esetben nem kollektívan, hanem nemzeti alapon szüntetnék be az orosz olaj vásárlását – zárta mondandóját a Deutschlandfunknak adott interjúban a német szociáldemokrata EP-alelnök.
... https://gondola.hu/hirek/287410-Barley__Magyarorszag_nelkul_kell_bevezetni_az ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 23. 10:37 | Sorszám: 860
A román külügyminiszternek nem tetszik, hogy Novák Katalin az összmagyarságot kívánja képviselni
Heves támadást intézett Bogdan Aurescu román külügyminiszter az erdélyi magánlátogatáson tartózkodó Novák Katalin magyar köztársasági elnök ellen.
... https://kronikaonline.ro/belfold/a-roman-kulugyminiszternek-nem-tetszik-hogy- ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 21. 20:03 | Sorszám: 859
Birodalmi lemeztektonika
Az orosz és német birodalom demográfiai értelemben lényegében reménytelen helyzetben van, és semmilyen valós esély nem látszik e végzetes lejtőről való visszafordulásra. Saját népesedési források és az ezt megalapozó szellemi energia híján egy évszázadon belül véget érhet történetük.

Az előttünk álló vészterhes idők folyamatait négy birodalom konfliktustere határozza meg. Amerika, Kína, Oroszország és az „európai birodalom” vezető ereje, Németország interakcióinak dinamikája a globális hatalmi tér legfőbb eleme lesz

Mindjárt hozzá kell tennünk ehhez persze, hogy ők négyen „csak” a látható birodalmak, valójában mindnyájukat az a „láthatatlan” globális hatalmi szuperstruktúra irányítja, amelyet jobb híján „nem létező” világerőként szoktunk megnevezni, mert az egyetlen biztos dolog, amit tudunk róla, az az, hogy saját létét is tagadja. Evidens módon azért, hogy így gyakorolhassa korlátlan hatalmát, hisz „aki nincs”, az nem ellenőrizhető és nem számon kérhető.

Az elmúlt egy-két évszázad során e négy látható birodalom között a kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködéstől az egymást kölcsönösen megsemmisíteni törekvő totális háborúig bezárólag már szinte minden lehetséges interakció létezett, és ahogy ez kinéz az előttünk álló, módfelett kalandosnak ígérkező időkben sem lesz másként. Érdemes lenne tehát eltöprengenünk azon, hogy a jelenlegi helyzetből milyen alapvető forgatókönyvek körvonalai bontakozhatnak ki.
Birodalmak 1914-ben
Amerika mint világbirodalom egyelőre meghatározó szerepet játszik.

És az is nyilvánvaló, hogy ez csak azért lehetséges, mert a „nem létező” világerő változatlanul ezt az amerikai globális uralmi konstrukciót támogatja. Az előttünk álló évtizedek legnagyobb kihívását azonban az a kérdés jelenti, hogy vajon meddig tart ez a támogatás.

Az amerikai világbirodalom uralmi elitjének szellemi állapota a hanyatlás utolsó fázisában lévő, széteső birodalmak jellegzetes mintázatait mutatja, valóságos világrendet fenntartani képes teljesítménye már nincs, sőt ő maga fokozza a világ rendezetlenségét annak érdekében, hogy az összes többi szereplő még rosszabb helyzetbe kerüljön, mint ő.

E degeneratív folyamat legmélyebb oka a komplexitás csapdájában keresendő, amelynek lényege az, hogy a komplexitását spontán módon folyamatosan emelő, most már nyolcmilliárdos népességű és kétszáz országból álló világ rendjének már a szimpla megtartáshoz is egyre magasabb szintű koordinatív szellemi energiákra van, pontosabban volna szükség.

Ám a pozíciójukba belekényelmesedő szupereliteket a primitív hedonizáláson kívül más már nem nagyon foglalkoztatja.

Amerika mint világbirodalom ebben a komplexitáscsapdában vergődik.

És nem nagyon látszanak olyan szellemi energiák, amelyek képesek lennének ezt a csapdát feloldani. Ám kizárni sem lehet teljesen egy olyan súlyos dráma lehetőségét, amely akár el is indíthatja az ilyen, ma még ismeretlen szellemi energiák kialakulását, amelynek nyomán a birodalom egy eddig ismeretlen szellemi szintre emelkedve újra képessé válik a világrend fenntartására. Az amerikai birodalmi elit egyelőre háborút visel saját nemzetállami talapzatával, vagyis a „belső világgal” szemben, hogy kipréselje belőle a „külső világgal” folytatott globális háborúja költségeit fedezni képes erőforrásokat. Ez a kettős háború iszonyú feszültségeket gerjeszt.

Ami bármelyik pillanatban és bármelyik ponton elképzelhetetlen drámát válthat ki.

A belső feszültség csillapítása érdekében provokálta ki sikeresen az orosz–ukrán háborút, ami reményei szerint rövid időn belül Németország és Oroszország mindent elpusztító, permanens állóháborújához vezet, és ez hosszú időn át tehermentesítené az amerikai birodalmat.

Hisz egyszerre iktatná ki a globális hatalmi harcból mindkét riválisát.

A kérdés „csupán” az, hogy a két érintett a továbbiakban is készségesen végrehajtja-e az amerikai birodalom e destruktív stratégiáját, és valóban elkövetik-e immár egy évszázadon belül harmadik alkalommal is ezt a kollektív öngyilkosságot, vagy együttes erővel próbálnak kiszabadulni ebből a, mindkettőjük számára végzetes csapdából.
Orosz tér
Egyelőre a készségesen véghez vitt, kölcsönös önmegsemmisítést látszanak választani.

De itt is bármikor előállhat olyan, ma még ismeretlen szerkezetű dráma, ami gyökeresen megváltoztatja ezt a helyzetet. Fontos mozzanat, hogy az orosz és német birodalom demográfiai értelemben lényegében reménytelen helyzetben van, és semmilyen valós esély nem látszik e végzetes lejtőről való visszafordulásra. Saját népesedési források és az ezt megalapozó szellemi energia híján egy évszázadon belül véget érhet történetük.

És mindketten feloldódnak a globális „csinált” migráció zavaros örvényeiben.

Mindez persze Amerikára is igaz, de mivel Amerika eleve egy mesterséges konstrukció, így soha nem volt és nem is lesz valóságos nemzet, megkonstruálóinak így eleve van gyakorlatuk abban, hogy azt a kezdettől fennálló káoszt, amelyet Amerikának hívnak, miképpen uralják.

A negyedik „látható” birodalom, vagyis Kína helyzete alapvetően eltér a másik hárométól, hisz több ezer éves története során a többiekkel ellentétben nemcsak, hogy expanzív nem volt, hanem inkább mindig hermetikusan elzárni igyekezett magát a külső világtól, az elmúlt évszázadok során leginkább a modern Nyugattól.
Kínai beruházások Afrikában 2010 óta
Az utóbbi negyven évben azonban olyan felfoghatatlan nyugatosítást vitt végbe, ami egyúttal világbirodalmi ambícióit is megerősítette.

Bár a most kibontakozó „világháborúban” elég egyértelműen Oroszországot támogatja, határozottan fellép az amerikai birodalom ellen, és Németországot próbálja rávenni arra, hogy Európa és Oroszország háborúját megakadályozza, de mindezt egyelőre módfelett óvatosan teszi.

Lehet, hogy egy évszázadon belül Kína és Amerika „szívélyes együttműködés” (entente cordiale) keretében osztja fel majd egymás közt Eurázsiát?
... https://gondola.hu/cikkek/122459-Birodalmi_lemeztektonika.html
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 19. 18:51 | Sorszám: 858
Orbán: Magyarországon kísérletezték ki a progresszív dominancia ellenszereit

Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszereit kikísérleteztük - fogalmazott orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.
... https://gondola.hu/cikkek/122447-Orban___Magyarorszagon_kiserleteztek_ki_a_pr ...
Orbán Viktor miniszterelnök volt az esemény főszónoka a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben.
... https://gondola.hu/cikkek/122450-Orban_Viktor_teljes_beszede.html
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 19. 18:50 | Sorszám: 857
Közös nevezőn a Fidesz és a republikánusok
A CPAC budapesti megrendezése az amerikai és a magyar jobboldal Donald Trump idején megélénkült együttműködésének is a gyümölcse. Erősíti ezt, hogy a Republikánus Párton belül irányadó lett a nemzeti és családpárti vonal, amely az Orbán-kormányban pedig rendkívül stabil, már a tizenharmadik hivatali évét kezdő partnerre számíthat.
... https://gondola.hu/cikkek/122448-Kozos_nevezon_a_Fidesz_es_a_republikanusok_. ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 19. 17:32 | Sorszám: 856
Orbán-Klaus találkozó: egy oldalon állunk

... https://gondola.hu/hirek/287271-Orban-Klaus_talalkozo__egy_oldalon_allunk.html
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 18. 19:03 | Sorszám: 855
Osztrák külügyminiszter: Ausztria nem csatlakozik a NATO-hoz

Az osztrák külügyminiszter, Alexander Schallenberg szerint Ausztriának meg kell őriznie a semlegességét, ezért az országnak nem kellene belépni a NATO-ba.
... https://ma7.sk/nagyvilag/osztrak-kulugyminiszter-ausztria-nem-csatlakozik-a-n ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 18. 11:39 | Sorszám: 854
Matovič azzal vádolja Sulíkot, hogy egy követ fúj a magyar oligarchákkal!
Matovič: Az orosz kőolaj megadóztatásának elutasítása a hazaárulással határos
Tegnap derült ki, hogy Igor Matovič a kormány szociális csomagját többek között az Oroszországból érkező kőolajra kivetett különadóból finanszírozná. Az ötlet óriási felháborodást váltott ki a kabineten belül, hónapok óta nem látott intenzitással indult be az üzengeté...
... https://ma7.sk/aktualis/matovic-az-orosz-koolaj-megadoztatasanak-elutasitasa- ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 18. 11:33 | Sorszám: 853
A magyar diplomáciának a következő időszakban az új realitásokhoz kell alkalmazkodnia, miközben nem mondhat le a nemzeti érdekeiről, ideértve a külhoni magyar közösségek védelmét. Kolek Zsolt elemző írása.
Új geopolitikai realitások és a nemzeti érdek. Merre lép az ötödik Orbán-kormány?
Hétfőn tette le, immár ötödször, a miniszterelnöki esküt Orbán Viktor. A most kezdődő ciklus az áprilisban kapott erős felhatalmazás ellenére sem ígérkezik könnyűnek: a kormánynak kiszámíthatatlan külgazdasági környezetben, fokozódó szociális válság közepette kell kije...
... https://ma7.sk/hethatar/uj-geopolitikai-realitasok-es-a-nemzeti-erdek-merre-l ...
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...