14:54:43
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Műhely
Téma: Világ-árnyékkormány
... Elejére 1. lap 
pandala
Olvasta: 7 | Válasz | 2021. június 13. 19:16 | Sorszám: 601
' A jobalsinál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem jobalsi ember számára. A jobalsi nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A jobalsi eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet jobalsi! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy jobalsi szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja. '
pandala
Olvasta: 7 | Válasz | 2021. június 13. 18:48 | Sorszám: 600
valójában, ez már nem is "szemérmetlenség", hanem inkább pofátlanság, "bolsevik" arcbőrtelenség ...
R.András
Olvasta: 7 | Válasz | 2021. június 13. 17:55 | Sorszám: 599
Nehezen tudom elhinni, hogy ilyen szemérmetlenség létezik
Magyarországon, habár még egy év van a választásokig, az ellenzék már harcot hirdetett. De miként látja egy német politikus a magyar közélet helyzetét? Hans Kaiser a CDU politikusaként, korábbi német tartományi miniszterként többet tud Magyarországról, mint amit a liberális fősodor el akar hitetni.

Németországban az idei szeptember 26-i parlamenti választásokkal új fejezet kezdődik, hiszen új kancellár veszi át az ország irányítását. Magyarországon, habár még egy év van a választásokig, az ellenzék már harcot hirdetett. De miként látja egy német politikus a magyar közélet helyzetét? Hans Kaiser a CDU politikusaként, korábbi német tartományi miniszterként többet tud Magyarországról, mint amit a liberális fősodor el akar hitetni. Kaisert, aki 2006 és 2012 között a Konrad Adenauer Alapítvány budapesti irodájának volt a vezetője és azóta is szoros kapcsolatok fűzik Magyarországhoz, Náray Balázs kérdezte a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

– Gondolja, hogy ez az idei választás Németországban mást jelent, mint négy, nyolc, vagy akár tizenkét éve? Az biztos, hogy új kancellár vezeti majd az országot, de vajon egy korszakhatárt láthatunk Németországban?

– Egy új időszakról abban az értelemben beszélhetünk, hogy a kancellár asszony nem indul újra a pozícióért. Sok évnyi sikeres ténykedés után Németország, Európa és végül is az egész világ javára nem állt újra oda a választásokra. Ez pedig mindenképpen a cezúra, ezt látni kell. Másik oldalon ugyanakkor elegendő lehetőség áll a választók rendelkezésére ahhoz, hogy úgy szavazhassanak, hogy – habár figyelembe veszik mennyi új feladat keletkezett, mennyi minden megváltozik a politikában is, illetve bizonyos kérdések még fontosabbá váltak, mint az korábban látható volt, – a politika folytatható legyen. Én úgy gondolom, hogy ami a politikai szerkezetet, a politikai fejleményeket illeti, ott végül is nem jön majd annyi változás, hogy egy új korszakról beszélhessünk. Szóval ezt a véleményt, a korszakhatárt, én nem osztom.

– Van egy bizonyos hasonlóság Németország és Magyarország helyzete között. Legalábbis abban az értelemben, hogy Magyarország is választásokra készülődik, habár még majdnem egy év van a következőig. Mindenesetre legalábbis az ellenzék számára már megkezdődött a választási harc és a kampány. Németországban nagyon érdekes neveket is adnak a különböző választás utáni koalíciós formációknak, beszélnek GroKo-ról (vagyis Nagykoalícióról), Jelzőlámpáról, Jamaikáról. De azt el tudná képzelni, hogy Németországban mondjuk az AfD, az Alternatíva Németországért összeáll a Linkével, a baloldal pártjával, a szociáldemokratákkal, és szabaddemokratákkal annak érdekében, hogy a CDU-t kidobják a hatalomból? Merthogy Magyarországon gyakorlatilag ez történik, amikor a korábbi szélsőjobboldali Jobbik összefog a szocialistákkal, liberálisokkal annak érdekében, hogy a kormányt hatalomból kitaszítsa. Ez vajon a politikai valóság? Mit gondol ilyesféle fejleményekről?

– Természetesen én is követem az eseményeket, olvasok róluk, és őszintén szólva nehezen tudom elhinni, hogy ilyen szemérmetlenség létezik. Csak az számít, mindegy miként és milyen áron, hogy Orbán távozzon. Nagyjából ez az a megoldás, amit azok az emberek kínálnak, akik ezt a szövetséget kiagyalták.

Abban bizonyos vagyok, hogy minden időbeli egyezés ellenére, ilyen eset Németországban nem fog előfordulni. Csak remélni tudom, hogy a magyar polgárok is felismerik, átlátják, hogy miről is van szó; bosszúról és régi küzdelmekről. Mert Orbánnak sikerült meglépnie azt, hogy a szocialistákat távozásra késztesse a hatalomból, majd ráadásul ezt a választási győzelmet még egyértelműbben megismételte a következő választásokon. Annak a bosszúról szóló hozzáállásnak, az én véleményem szerint, semmi keresnivalója a politikában. Én úgy gondolom, hogy a politikának a programról kell szólnia, és teljesítményt kell felmutatnia, a választónak ennek alapján kell döntenie, és nem az alapján, hogy ennek, vagy annak el kell tűnnie. Ez számomra nem politikai kategória, politizálni nem lehet ez alapján. Ahogy mondtam, szégyennek találom, bár én csak megfigyelő vagyok, nem élve Magyarországon, de innen nézve mégiscsak szégyennek találom, hogy létrejöhetett, összeállhatott egy ilyen gyülekezet, amelyet egyetlenegy cél tart össze, nevezetesen, hogy egy sikeres miniszterelnököt, és sikeres kormányt kikényszerítsen a hatalomból. Az én felfogásom szerint egy ilyen dolog nem lehet komoly, tartós és tiszta.

– Ön ismeri Magyarországot, azt tudom. Viszont, ha mondjuk csak a médiából tudna Magyarországról, akkor vajon mit gondolna az országról? Merthogy Németországban a médiában Magyarországról, majdnem kizárólag negatívumot olvasni, hallani, vagy látni.

– Na igen, ez olyasmi, ami nem csak Németországban van. Például nemrég vetített újra egy hasonló filmet az ARTE, aminek még szélesebb a hozzáférhetősége. Ha nem volna nagyon cinikus azt mondanám, hogy néhány ember sikerrel járt a forgatókönyvének megvalósításában. Sikerült kiépíteni egy hálózatot, amely Magyarországra, illetve kifejezetten Orbán Viktorra szállt rá, és amely kifejezetten bevetté tette a kritikus nézeteit, egyfajta divattá vált. Ami történik, én kifejezetten újságírói szégyennek tartom. Nincs szó kutatómunkáról, arról, hogy utánanézzenek a dolgoknak, annak, hogy mi is történik ténylegesen. Én még azok közé tartozom, akik megélték az Orbán-kormányok elődeinek időszakát. Kérdezem ilyenkor, hogy vajon akkoriban hol voltak a kritikus megnyilvánulások, például Gyurcsány úrral és kormányával, vagy Bajnaival és kormányával kapcsolatban. Újra és újra az a benyomásom támad, hogy különösen 2010 után, mikor Orbán Viktort másodszor is miniszterelnökké választották és sikeresen kezdett el kormányozni, rájöttek arra, hogy Magyarországon belül a Fideszt és Orbán Viktort nem tudják megingatni. Egy nagyon érdekes koncepciót dolgoztak ki az Orbán, a Fidesz és bizonyos mértékig a Magyarország elleni harcra, mégpedig azt, hogy ezt a harcot az európai térbe viszik, főként Brüsszelbe, de más európai fővárosokba is. Ez az én benyomásom arról, hogy mi zajlik, különösen miután azt láthatták, hogy Orbánt még kétszer újraválasztották, megerősödve. Ugyanakkor egy dologban nagyot tévedtem. Nevezetesen azt hittem, hogyha Magyarország Orbán alatt gazdaságilag jól fejlődik, de akár gondolhatunk itt a családpolitikai programokra, gazdasági programokra, vagy az ország szerkezeti fejlődésére. Azt gondoltam, ha ebben sikerrel jár, és nagy többséggel újra is választják, akkor majd Brüsszelben és a médiában, akik rászálltak nyugton hagyják majd. Nos, nagy sajnálatomra azt kell mondjam, nem ez történt, nem hagyták békén. Minden siker ellenére, amit Orbán a kormányával elért, ide értve a rátermett magyar munkavállalókat, és gazdaságot is. Nyilvánvalóan ez semmit nem használt, ahogy az sem, hogy kétszer újraválasztották nagy többséggel.Ezé rt azt kell mondanom, Orbán újból védekezésre szorul a támadással szemben, amit egyik oldalról az egyesült pártok vezetnek Magyarországon, másik oldalról viszont nagyon sajnálatosan az őket támogató médiából és az európai színtér – Strasbourg és Brüsszel – felől érkezik.

Ami engem mélyen érint, hogy nem szabad a média véleményformálását – ami persze hatással van a Magyarország-képre – egész Németország Magyarországról alkotott véleményének tekinteni. Változatlanul sok embert ismerek, akik hihetetlenül szívesen utaznak Magyarországra, amikor megtehetik, a hívószó persze a Balaton, de nem kizárólag, hanem az egész ország. Sok sportolóval beszéltem, aki ezekben az időkben a koronavírus alatt is rendszeresen Magyarországon versenyzett, és hihetetlenül jó szervezettségről, tapasztalatokról számolt be. Őszintén előre örülök, amikor újra eljön az az idő, hogy ismét Magyarországra, Budapestre lehet utazni, vagy máshova, mondjuk Sopronba, vagy például Pécsre, vagy amit csak elképzel az ember a számos szép városba, és tájra. Ha oda tud utazni, személyesen, közvetlenül beszélni az emberekkel, összejönni velük, az nagyon fontos lesz. Hozzájárulhat ahhoz, hogy legalább néhány azok közül a megnyilvánulások közül, amelyeket a média terjeszt valós színben tűnjön fel; hogy Magyarország nem csak egy klassz ország, de kultúrnemzet, egy sikeresen irányított kultúrnemzet Európa szívében – mondhatom ezt, én is előre örülök, hogy hamarosan újra utazhatok, beszélhetek az ottaniakkal, és ápolhatom a meglévő kapcsolataimat.
hirado.hu - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság
... https://gondola.hu/cikkek/119725-Nehezen_tudom_elhinni__hogy_ilyen_szemermetl ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 13. 10:03 | Sorszám: 598
A globális elit rejtett hálózatai
Nincs ellenállhatatlan erő, csak olyan erők vannak, amelyeknek nem áll ellen senki.
... https://gondola.hu/cikkek/119724-A_globalis_elit_rejtett_halozatai.html
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 12. 10:49 | Sorszám: 597
Hazánk támogatja Albánia uniós tagságát
Magyarország teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy támogassa Albániát az európai uniós tagság mielőbbi elnyerésében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban, miután Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt.
... https://gondola.hu/cikkek/119683-Hazank_tamogatja_Albania_unios_tagsagat.html
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 12. 10:35 | Sorszám: 596
Nemzeti vétó és európai dualizmus
Fölösleges fáradozás a nyugati világ értékeit számonkérni Kínán.
2021. június 12. 09:17
Az európai baloldal az utóbbi hónapokban több kísérletet is tett, hogy véleményét közös európai álláspontként tüntesse fel. Németország és Franciaország beadta derekát, de Közép-Euró­pa nem. Mégis mi itt, Magyarországon sokszor töprengünk, nemzeti érdek-e az európai baloldal elleni vétó. Arról lesz szó, miért igen.
... https://gondola.hu/cikkek/119716-Nemzeti_veto_es_europai_dualizmus.html
pandala
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 11. 17:14 | Sorszám: 595
2022-től ződ lesz minden.
Még a fű is!!!
pandala
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 11. 17:05 | Sorszám: 594

.. https://kozosalap.hu/
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 10. 13:53 | Sorszám: 593
Orbán Viktor beszéde a "Magyarország újraindul" című gazdaságpolitikai konferencián
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 10. 12:02 | Sorszám: 592
Új szövetséget köt a kormány

– Jövő év elején a gyermeket nevelő családokban mindkét felnőtt visszakapja a teljes évi személyi jövedelemadó-befizetését – mondta a Magyar Nemzetnek Nagy Márton, a miniszterelnök főtanácsadója. Elárulta azt is, hogy ez mennyi pénzt jelent.
... https://gondola.hu/cikkek/119697-Uj_szovetseget_kot_a_kormany.html
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 10. 10:36 | Sorszám: 591
Andrásfalvy Bertalan: Elegünk van a megosztottságból!
pandala
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 10. 06:58 | Sorszám: 590
Már a méhek is modern életformát folytatnak nálunk! Füveznek mint a libsik! A következő lépcsőfok a kannabisz lesz .... :-DD
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 10. 06:18 | Sorszám: 589
Méhlegelőbotrány: hírzárlatot rendeltek el a méhészeknél?
... https://gondola.hu/cikkek/119694-Mehlegelobotrany__hirzarlatot_rendeltek_el_a ...

... Én is úgy tudom, hogy a fű szél-beporzású !
pandala
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 08. 22:51 | Sorszám: 588
Az "őslakosai", mi?? Okoska!
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 08. 19:28 | Sorszám: 587
Csupa hazugság. Amazóniát az utóbbi száz évben teljesen tönkretették.
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 08. 14:06 | Sorszám: 586
Az Amazonasnál ötezer éve élnek a környezetük megváltoztatása nélkül
2021. június 8. 12:03
Az Amazonas őslakosai ötezer éve élnek a környezetük megváltoztatása nélkül - állapította meg egy új kutatás, mely szerint az itt élők "nem okoztak kimutatható fajpusztulást és más zavarokat".
... https://gondola.hu/hirek/274070-Az_Amazonasnal_otezer_eve_elnek_a_kornyezetuk ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 08. 07:25 | Sorszám: 585
Menekültek a brit turisták Portugáliából az új szabályok miatt
2021. június 7. 21:50
Versenyt futnak az idővel a brit turisták Portugáliában. A hétvégén, aki csak tehette hazautazott, mivel keddtől tíznapos karantén vár minden beutazóra a szigetországban. Nagy-Britannia alig három hét után törölte Portugáliát a biztonságos országok listájáról, amit élesen bírált a portugál kormányfő. A turizmusban dolgozók már most katasztrófától tartanak. Azt kérik a britektől, csatlakozzanak az uniós zöldkártya-rendszerhez, hogy idén ne maradjon el a szezon – számolt be az M1 Híradója.
... https://gondola.hu/hirek/274053-Menekultek_a_brit_turistak_Portugaliabol_az_u ...
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 07. 17:36 | Sorszám: 584
Lehet, sima keresztényekkel találkozna?
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 07. 17:33 | Sorszám: 583
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 07. 12:16 | Sorszám: 582
Kézzel-lábbal tiltakoznak az óceánjárók visszatérése ellen Velencében
2021. június 7. 11:57
Bár Olaszországba sem tértek még vissza jelentős számban a külföldi turisták, az ország fokozatos újraindítása konfliktusokkal is jár. Velencében szombaton több százan tiltakoztak a hatalmas óceánjáró hajók újbóli megjelenése ellen – számolt be az M1 Híradója. Füstgránáttal, hangos kiabálással, tülköléssel és dudálással fogadták a tiltakozók szombaton a Velencébe befutó hatalmas turistahajót. „

Nem a nagy hajókra" – ez volt olvasható a zászlókon, vagyis a vendégfogadás egy cseppet sem volt szívélyes. Egy velencei aktivista szerint egy év lezárás után nem volt egyértelmű, hogy a város így fog reagálni, ilyen aktív részvétellel. Ez egy nagy provokáció volt, ennek a hajónak nem kellett volna itt elhaladnia – mondta. A járványügyi korlátozások enyhítése óta ez volt az első hajó, amely megérkezett Velencébe, de már távozott is onnan.

A 300 méter hosszú és 92 ezer tonnás hajó utasai kissé csalódottak voltak, hiszen Dubrovnikban és Görögországban „Isten hozott ismét nálunk” feliratokkal várták őket.
... https://gondola.hu/hirek/274023-Kezzel-labbal_tiltakoznak_az_oceanjarok_vissz ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 06. 10:36 | Sorszám: 581
Kanada kárpótolná a meghurcolt őslakosokat
2021. június 6. 08:58
A kanadai kormány a napokban nemzeti cselekvési tervet mutatott be, amelynek célja az őslakos nők elleni erőszak megfékezése.

– Elindítunk egy nemzeti cselekvési tervet, amely konkrét intézkedéseket tartalmaz az őslakos nők és lányok elleni erőszak megszüntetésére – fogalmazott Justin Trudeau miniszterelnök. A kormányfő elmondta azt is: további 2,2 mil­liárd kanadai dollárt (ötszázmilliárd forintot) fektetnek be többek között az őslakosok életének javítása és a megbékélés előmozdítása érdekében. Részleteket ugyanakkor nem közölt, hogy mire fogják fordítani a pénzt. – A rendszerünk cserben hagyott titeket – ismerte el a kormányfő, üzenetét az őslakos nőknek címezve.

– Keresztényként mélységesen csalódnom kellett a katolikus egyház mostani, illetve az elmúlt években képviselt álláspontja miatt. Elvárjuk, hogy az egyház vállaljon felelősségét az ügyben játszott szerepéért – figyelmeztetett.
... https://gondola.hu/hirek/273977-Kanada_karpotolna_a_meghurcolt_oslakosokat.html
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 06. 09:58 | Sorszám: 580
Nem mindegy, hogy nyitott vagy védett a társadalom
Itt az idő, hogy megismerjük egy védett (védő és védhető) társadalom erejét is! A biztonságunkat.
... https://gondola.hu/cikkek/119661-Nem_mindegy__hogy_nyitott_vagy_vedett_a_tars ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2021. június 05. 10:43 | Sorszám: 579
Trianon revízióját követelték felvonuláson Budapesten
2021. június 5. 00:24
A trianoni "békediktátum" revízióját követelte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fáklyás felvonulás keretében a békeszerződés aláírásának 101. évfordulóján, pénteken este Budapesten.

Toroczkai László, a Mi hazánk Mozgalom elnöke a demonstráción elmondott beszédében azt követelte, hogy az Országgyűlés mondja ki a békeszerződés ratifikálásáról szóló 1921. évi törvény semmisségét, mert az szerinte a mai napig hatályos.

Úgy vélekedett, hogy a koronavírus járvány után átrendeződhet a világrend, ezért nem tudhatjuk, mikor jön el az a pillanat, amikor lehetőség nyílik a békediktátum revíziójára, a történelmi Magyarország helyreállítására.

Ha viszont a magyar törvényhozás nem teszi helyre Trianont, maga gátolja a revízió megvalósítását - tette hozzá.Szerinte egy olyan magyar kormány, amely a magyarság érdekeit képviseli, kiharcolhatja, hogy az ENSZ kimondja a békediktátum semmisségét.

Fel kellene mondani továbbá a román-magyar, a szlovák-magyar és az ukrán-magyar alapszerződést, illetve törvényt kell hozni arról, hogy a holokauszt relativizálásához hasonlóan büntethetővé váljék Trianon relativizálása is - sorolta Toroczkai László.

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője arról beszélt, hogy a trianoni tragédiában bűnrészes Tanácsköztársaság vezetőinek "2021-es kiadásai" ma megpróbálják az országot káoszba taszítani.

Kónyi-Kiss Botond, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke beszédében úgy vélekedett, hogy a Kárpát-medencében élő népek ugyanabban a cipőben járnak, ugyanazzal a démonnal, a liberalizmus fenyegető démonával kénytelenek szembenézni.

Ezért a Kárpát-medence, az apostoli Magyar Királyság területén együttműködésre van szükség, hogy össze tudjunk fogni olyan Európát fenyegető veszélyek ellen, mint a bevándorlás és a homoszexuális propaganda - mondta az alelnök.

A demonstráció keretében a nemzeti színű és árpádsávos zászlókat lobogtató fáklyás menet a Hősök teréről az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével a Kossuth térre vonult egy "Igazságot Magyarországnak" feliratú molinó felvezetésével. A résztvevők olyan táblákat tartottak magasba, amelyen a történelmi Magyarország 64 vármegyéjének az elnevezései szerepeltek.

A mintegy félezres tömeg mindvégig a "vesszen Trianon" és "mindent vissza" jelszavakat skandálta.
... https://gondola.hu/hirek/273939-Trianon_reviziojat_koveteltek_felvonulason_Bu ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2021. június 05. 09:45 | Sorszám: 578
Budapestre látogat Ferenc pápa, de nem akar találkozni sem Orbán Viktorral, sem Áder Jánossal

... http://forum.vectrix.hu/?f=4&t=10191&m=792

Kommentár: Hökk !
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2021. június 03. 23:05 | Sorszám: 577
Ezt Bogár László mondja !
... (Nem biztos, hogy gondolja !)
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...