01:48:54
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » méhes Fórum+  » Közélet (játék felnőtteknek)
Téma: Európai Unió
... Elejére 1. lap 
Walaki
Olvasta: 12 | Válasz | 2018. május 04. 23:44 | Sorszám: 91

Juncker: Marx nem felelős a követőinek rémtetteiért
Kovács Márta
újságíró. 2018. 05. 04. 20:35

Nem felelős Karl Marx a rémtettekért, amelyeket elkövettek mindazok, akik örökösének és követőinek vallották magukat

– jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a németországi Trierben a filozófus születésének 200. évfordulójára szervezett rendezvénysorozat megnyitóján.


Walaki
Olvasta: 12 | Válasz | 2018. május 04. 23:35 | Sorszám: 90
Idézet:
Lengyelország további engedményeket tesz az EU felé

2018. május 04., péntek Európai ügyek

A lengyel szejm honlapján közzétették pénteken a legfelsőbb bíróságról szóló törvényjavaslatot, amely figyelembe veszi az Európai Bizottságnak a Lengyelországgal szemben indított jogállamisági eljárásban megfogalmazott újabb ajánlásait. A változások alapján Varsó a 7. cikk szerinti eljárás visszavonását várja Brüsszeltől.

Április közepén a lengyel parlament már elfogadta az említett jogszabály egyes, Brüsszel ajánlásaival megegyező módosításait – ennek megfelelően többek között enyhülnek a bírák nyugdíjkorhatárának csökkentésére vonatkozó előírások. Ezt a törvénymódosítást csütörtök este jóváhagyta a lengyel államfő is.

A szerdán benyújtott, pénteken közzétett újabb módosítások a legfelsőbb bírósághoz benyújtható úgynevezett rendkívüli panaszra vonatkoznak. A rendkívüli panasz intézménye a lengyel bírósági reform egyik eleme, az ilyen kérelmek nyomán a legfelsőbb bíróság fellebbezési eljárásban felülvizsgálhatja az alacsonyabb szintű törvényszékek ítéleteit, akár 20 évre visszamenőleg is. ....
Walaki
Olvasta: 12 | Válasz | 2018. május 04. 01:23 | Sorszám: 89
aljas embereknek aljas európai uniót ....

"A belga miniszterelnök támogatná a többsebességes Európa elvét

2018. május 03., csütörtök Európai ügyek

Belgium támogatja, hogy jogállamiság védelme érdekében az unió új mechanizmust vezessen be – jelentette ki Charles Michel belga miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) kétnapos plenáris ülésén csütörtökön."


http://kitekinto.hu/2018/05/03/europai-ugyek/a-belga-miniszterelnok-tamogatna ...
Rendes Kis
Olvasta: 15 | Válasz | 2014. július 16. 13:20 | Sorszám: 88
Most Luxemburg a legfőbb európai versenytárs. A miniállam nagyjából háromezermilliárd dollárt forgat, s így hatalmas konkurenciát jelent az angolszászoknak. Ezért nem lehet a Luxemburgot majd két évtizedig vezető, föderális Európát álmodó, volt luxemburgi miniszterelnök (Juncker) az Egyesült Királyság barátja. Hogyan is lehetne, ha éppen a City üzletét „veszi el”? Ezért nem érdeke Angliának a föderális Európa sem, amely — bár teljesen más megfontolásból — nekünk sem álmunk. Innen adódott a 26:2-es szavazatarány a Juncker-ügyben.
Boros Imre: Kalózok és bankárok
A tömeges banki összeomlást elindító „mérgezett” hitelportfóliók ugyanis éppen azoktól hitelminősítőktől kapták a legkiválóbb minősítést, akiknek szakmai kötelességük lett volna ezeket...
... http://flagmagazin.hu/gazdasag/boros_imre_kalozok_es_bankarok
... www.facebook.com/balazs.csepanyi.7?fref=nf
mamácska
Olvasta: 14 | Válasz | 2014. július 08. 11:23 | Sorszám: 87
Tanúként hallgatta ki tegnap az Európai Bíróság José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság (EB) elnökét a bizottságot érintő, egyre terebélyesedő dohánylobbiügyben. Az ügyet John Dalli máltai politikusnak, az EB egykori egészségügyi biztosának keresete nyomán indította a luxembourgi törvényszék.
Dallit két évvel ezelőtt kényszerítette lemondásra akkori főnöke, Barroso, miután felvetődött, hogy a máltai biztos egyik munkatársa állítólag 60 millió eurót kért a Swedish Match svéd dohánygyártó vállalattól a dohányiparra vonatkozó uniós törvények megváltoztatásáért cserébe. Bár az EU csalás elleni hivatala, az OLAF bizonyítékot talált arra, hogy Dalli tudott munkatársa vesztegetési kísérletéről, a máltai nyomozó hatóságok szerint nem állt elég bizonyíték rendelkezésre, így nem helyezték vád alá a politikust.

John Dalli váltig állítja, semmit sem tudott a megvesztegetésről, ő maga pedig az Európai Bizottság és a dohányipar áldozata, akik mindent megtettek azért, hogy akadályt gördítsenek szigorú dohányellenes tervei elébe. Dalli szerint Barroso mindig is ellenezte az új dohányellenes EU-szabályozást, amely idén májusban lépett hatályba. (A törvények többek között arról rendelkeznek, hogy a képes egészségügyi figyelmeztetéseknek domináns helyet kell kapniuk a cigarettásdobozon.) A máltai politikus beperelte az EB-t, s azt követeli, hogy a bíróság nyilvánítsa érvénytelenné eltávolítását az egészségügyi biztosi posztról. Barroso szerint Dallit senki sem kényszerítette lemondásra, hanem önszántából távozott.

A Dalli-botrány számos olyan vádat szült, amelyek szerint Barroso és emberei titkos találkozókat tartottak a dohányipar lobbistáival, az EB azonban mindent tagad. A nagyvállalati lobbitevékenység feltárásával foglalkozó egyik nonprofit szervezet feljelentése alapján Emily O’Reilly európai ombudsman vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy az Európai Bizottság miért nem tette közzé annak a tizennégy megbeszélésnek a részleteit, amelyek az EB tagjai és a dohánygyártó vállalatok képviselői között zajlottak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) dohányzás-ellenőrzési keretegyezményének aláírójaként az EU-nak ezt kötelessége lett volna megtenni.
Rendes Kis
Olvasta: 14 | Válasz | 2014. június 28. 21:25 | Sorszám: 86
Brit miniszter: gyávák azok a kormányfők, akik véleményt változtattak Junckerről
Forrás: bbc.co.uk
Két brit miniszter is bírálta szombaton azokat az európai uniós kormányfőket, akik az előző nap tartott EU-csúcstalálkozón megszavazták Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnöki jelölését, miközben korábban, magánbeszélgetéseken fenntartásokat jeleztek a volt luxemburgi kormányfővel szemben.

A brüsszeli szavazáson – a kiszivárgott hírek szerint – 26 tagország vezetője a Londonban „túlzottan föderalistának" tartott Junckert támogatta, míg ellene csak David Cameron brit és Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavazott. Korábbi nyilatkozatokból úgy tűnt, hogy a Juncker jelölését ellenző tagállamok köre szélesebb.

Jeremy Hunt brit egészségügyi miniszter szombaton a Sky televíziónak nyilatkozva egyenesen gyávának nevezte azokat a kormányfőket, akik „nem voltak készek arra, hogy kiálljanak, és nyilvánosan ugyanazt mondják, mint magánbeszélgetéseken".
... http://erdely.ma/vilag.php?id=167509&cim=brit_miniszter_gyavak_azok_a_kormany ...
Rendes Kis
Olvasta: 13 | Válasz | 2014. június 28. 09:52 | Sorszám: 85
Juncker, az offshore királya
Az Európai Tanács csúcstalálkozója után úgy tűnik, hogy a Witzenkandidatokkal kapcsolatos minden huzavona ellenére mégis csak Jean-Claude Juncker lesz a Bizottság új elnöke.

Ezzel nem csak az a baj, hogy Gaston Thorn és a korrupciós botrányban lemondásra kényszerített Jacques Santer (Juncker volt főnöke és politikai mentora) után az iciripiciri Luxemburg már harmadszor ad bizottsági elnököt, miközben sokkal nagyobb tagállamoknak ez a lehetőség nem adatott meg. Az már sokkal nagyobb baj, hogy Juncker kormánya odahaza Luxemburgban korrupciós és lehallgatási botrányba bukott bele. Az is nagy baj, hogy Juncker kulcsfontosságú alakítója volt nem csak a buta születési rendellenességekkel létrejött eurozónának, hanem az Eurogroup többszörösen újraválasztott elnökeként szimbóluma is a kialakult euroválság megszorításokkal történő félrekezelésének.

A legnagyobb baj azonban az, hogy pénzügyminiszterként (1989-2009) és miniszterelnökként (1995-2013) Juncker Európa egyik meghatározó adóparadicsomának volt a vezetője. (Arról, hogy mi is az offshore, itt írtam részletesebben.) Luxemburg hírhedt nódusza az offshore világának. Mindenekelőtt a befektetési alapjairól és a privát vagyon menedzsment alapjairól híres, de emellett különleges befektetési eszközeinek köszönhetően a tranznacionális cégek kedvelt transzferárazási központja is. A transzferárazás az a jelenség, amikor multinacionális cégek különböző országok között egymással kereskedő leányvállalatai úgy állapítanak meg egymás közti árakat, hogy az adózásukat közben a legkedvezőbb országba optimalizálják. Erre általában rendkívül bonyolult konstrukciókat hoznak létre. Gyakorlatilag minden multinacionális cég él ezzel a gyakorlattal, és az ő belső, cégcsoporton belüli kereskedelmük a világkereskedelem felét teszi ki. A transzferárazás nem csak az adóztatható profitot szívja el más országokból, hanem megbízhatatlanná teszi a hozzáadott értékre épülő GDP statisztikákat, illetve az abból számolt termelékenységi adatokat is. (Azaz a termelékenység által meghatározott bérek kérdésébe is belezavar.)
... http://pogiblog.atlatszo.hu/2014/06/27/juncker-az-offshore-kiralya/
... www.facebook.com/foldiak
mamácska
Olvasta: 12 | Válasz | 2014. június 27. 12:47 | Sorszám: 84
Megelégelte az Európai Néppárt Viviane Reding uniós biztosi tevékenységét, ezért titkos szavazáson nem jelölték az uniós parlament alelnöki posztjára – mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a Fidesz EP-képviselője.Pelczné Gáll Ildikó hozzátette: a Magyarország ellen lejárató politikát folytató Reding sokszor saját pártcsaládjával is szembement.

Pelczné Gáll Ildikó: Úgy döntött a néppárt, talán abból okulva, hogy hogy viselkedett eddig biztosként, hogy nem támogatják és csúfos vereség volt, ami egy üzenet is, hogy nem lehet olyat tenni, hogy a saját pártcsaládjával szemben, vagy éppen nélküle próbáljon alkukat kötni az EP-ben.
Riporter: Ne legyen szemérmes, de Reding asszony lehet, hogy épp önnel szemben veszített?
Pelczné Gáll Ildikó: Hát igen.
panda
Olvasta: 13 | Válasz | 2014. június 23. 01:54 | Sorszám: 83

Junckert nehéz lesz megállítani
EUrologus
2014. 06. 19. 12:25
Igazán senki nem akarja őt, mégis Jean-Claude Junckernek van a legtöbb esélye az új Európai Bizottság vezetésére.

http://index.hu/kulfold/eurologus/2014/06/19/junckert_nehez_lesz_megallitani/

meglássátokkk, négy év múlva meg Gyufe lesz nálunk a miniszterelnök ..
mpd
Olvasta: 13 | Válasz | 2014. június 20. 07:24 | Sorszám: 82
Mást akar, nem vitás.
De mintha kezdene kicsit érdekes allűröket felvenni, plusz a sleppje immár egészen szemérmetlenül mutyizik. Tud róla? nem tud? - nem tudom
Az eredmények egy jó része meg pusztán kommunikációs bravúr. (Falusi emberekkel beszélj, ne belvárosiakkal)
negyven rabló
Olvasta: 13 | Válasz | 2014. június 19. 22:30 | Sorszám: 81
Khm... én csak egy szakadt flaszterjáró fővárosi vagyok, de látni vélem, hogy ez a cigányzsidóproletárkisztitkármilliárdosszemétalak valami mást próbál tenni, mint az eddigiek! Mintha eredményes is kezdene lenni! (Mondtam én az első ciklusa alatt, hogy kell neki egy második is. Nem jött össze akkor! Most megkapta, produkáljon!)

Mondjuk simán tévedhetek, de ez belefér!
tiszavirág
Olvasta: 12 | Válasz | 2014. június 19. 16:21 | Sorszám: 80
Ezek szerint Rezesova áldozatainak is jár. Vajon tudnak-e róla?
mamácska
Olvasta: 12 | Válasz | 2014. június 19. 13:16 | Sorszám: 79
Figyelem! Európai Uniós jogszabály!
(de nagyon sokan nem tudnak róla!)
Minden közúti balesetben vétlenül megsérült személynek (vagy elhunyt hozzátartozójának)
nagy összegű, NEM-VAGYONI kártérítés jár a vétkes jármű KGFB-a alapján, öt évre visszamenőleg!
Ehhez a jogosultnak nem kell semmilyen biztosítással rendelkeznie!!!
Az Európai Kártérítési Ügyintéző Központ minden ügyet INGYENESEN felülvizsgál
- még a lezártakat is -
és a jogosultak részére megszerzi a megfelelő EU-s szintű kártérítéseket!
Ha Ön ismer olyan személyeket, akik az elmúlt öt évben közúti balesetben megsérültek (elhunytak),
a károsultak érdekében kérjük mielőbb jelentkezzen!
Aki teheti kérem ossza meg.
Privátban szívesen válaszolok .
Tel: 06703933633 (Lázár Andrea)
panda
Olvasta: 13 | Válasz | 2014. június 17. 12:59 | Sorszám: 78
Orbán: Megígértem a választóimnak, hogy Juncker útját állom
Forrás: Hír TV
2014. június 17., kedd 10:25
Orbán Viktor megígérte a választóinak, hogy Jean-Claude Juncker útját állja – a magyar miniszterelnök ezt a Bild című német lapnak mondta.

Szerinte a luxemburgi politikus európai bizottsági elnöki kinevezése az európai alapszabályok megszegése lenne. A kormányfő hozzátette: nem személyekkel kell foglalkozni, hanem az Európai Unió működését szabályozó szerződésekkel, amelyek egyensúlyt hoznak Brüsszel és a tagállamok között.

http://mno.hu/ahirtvhirei/orban-megigertem-a-valasztoimnak-hogy-juncker-utjat ...
panda
Olvasta: 13 | Válasz | 2014. június 17. 00:50 | Sorszám: 77
Hát, azé'... Conchita Wurst is (majdnem) nő, mi? ...
mpd
Olvasta: 12 | Válasz | 2014. június 16. 08:08 | Sorszám: 76
De majdnem!!!
Rendes Kis
Olvasta: 12 | Válasz | 2014. június 16. 07:53 | Sorszám: 75
2014. május 28. 14:35-kor aszontad, hogy "Uramatyám!!! OV akar lenni a Bizoccság elnöke!!!"
De az alábbi cikk ezt nem bizonyítja.
mpd
Olvasta: 11 | Válasz | 2014. június 16. 07:33 | Sorszám: 74
Megmondtam!!!
Vagy két hete, visszakereshető.
Rendes Kis
Olvasta: 11 | Válasz | 2014. június 16. 07:01 | Sorszám: 73
„Akár Orbán is lehetne az Európai Bizottság elnöke“
A német jobboldali populista „Alternatíva Németországnak” (AfD) párt külügyi szóvivője, Alexander Gauland a VS.hu-nak adott rövid interjúban nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a brit...
... http://vs.hu/akar-orban-lehetne-az-europai-bizottsag-elnoke-0614?utm_source=h ...
... www.facebook.com/gbathori?fref=nf
Rendes Kis
Olvasta: 11 | Válasz | 2014. június 15. 20:51 | Sorszám: 72

Tiltakozás Juncker kinevezése ellen: http://citizengo.org/de/8583-wir-lehnen-jean-claude-juncker-ab?tc=fb&tcid=459 ...
Légy szíves, írd alá ("Unterschreiben" gomb) !
5000 aláírás kell, most 4412 van.
Előre is köszönöm, az európai népek nevében ...
mamácska
Olvasta: 9 | Válasz | 2014. június 11. 09:30 | Sorszám: 71
Összeomolhat az EU?


Habár az EU-párti erők elnyerték az európai parlamenti helyek háromnegyedét a májusi választásokon, az általános közhangulat és az euroszkeptikusok lendülete azt jelzi, hogy az európai polgárok egyre inkább azon integráció ellen fordulnak, amit az ő nevükben hoztak létre - állapította meg Gareth Harding a Foreign Affairs mértékadó amerikai külpolitikai folyóiratban.

A brit újságíró úgy látja, hogy az Európai Uniónak csökkentenie kell úgynevezett demokratikus deficitjét, meg kell győznie az európai polgárokat, hogy valóban képes jobbá tenni életüket, máskülönben össze fog omlani.

Az EU-ellenes pártok nagy-britanniai és francia győzelme és más országokban - Ausztriában, Dániában, Görögországban, Magyarországon és Hollandiában - elért erős eredményük bizonyítéka annak, hogy az euroszkepticizmus ma már nem pusztán brit betegség, hanem az egész kontinensen elterjedt - írta a Missouri School of Journalism brüsszeli programjának vezetője.

Harding szerint ahhoz, hogy az EU visszanyerje az emberek bizalmát, alapvető változásokat kell végrehajtania működésében.

Először is, javítania kell PR-ján. Az európai intézmények nem hallgatják meg az európai embereket, és nem is kommunikálnak feléjük hatékonyan. Nem csoda, hogy a felmérések szerint az EU polgárainak kétharmada úgy érzi, az unió nem ismeri az emberek igényeit, háromnegyedük pedig úgy gondolja, nem hallják a hangját Brüsszelben.

Másrészt, mivel a kontinens lakosainak nagy része rendkívüli gazdasági nehézségekkel néz szembe, az Európai Bizottság szolidaritást mutathatna velük azzal, hogy megnyirbálja a brüsszeli bürokraták bőkezű juttatásait, illetve felszámol néhány "papírtologató intézetet", amelynek kevés a valódi haszna. Harding emlékeztet rá: a Bizottságban 25 ezren dolgoznak - ötödük pedig többet keres, mint a brit miniszterelnök.

Harmadrészt - és elsősorban - a populista hullámot csak úgy lehet megállítani, ha az EU képes lesz "pénzt tenni az emberek zsebébe", és a foglalkoztatás reális reményét tudja nyújtani polgárainak. Harding szerint az Európai Bizottság az elmúlt években ugyan drákói megszorításokat rendelt el, a munkahelyteremtés és a növekedés evangéliumát zengte - azonban ezek közül egyiket sem sikerült elhoznia. A Bizottságnak hatékonyabban kell használnia 140 milliárd eurós költségvetését: például munkahelyeket teremtő programokat kell indítania, támogatnia kell az innovációt, le kell bontania a még meglévő kereskedelmi korlátokat az EU-n belül, és meg kell kötnie a transzatlanti kereskedelmi szerződést az Egyesült Államokkal.

Az emberek megnyerésének a brit újságíró szerint az a receptje, hogy az EU kevesebbet csinál, de azt jobban. Brüsszelnek óvakodnia kell attól, hogy olyan várakozásokat támasszon magával szemben, amelyeket nem tud teljesíteni, ehelyett korlátozott célokat kell megfogalmaznia, de azokat sikeresen véghez kell vinnie. Mostanra már Franciaország és Németország - az EU két hagyományos "motorja" - is elismeri, hogy az uniós törvényhozás túlburjánzott.

Az EU konkrét lépésekkel teheti magát rugalmasabbá és kevésbé hiperaktívvá - írta Harding. Először is, ki kell vonni a szerződésekből az "Európai népek egyre szorosabb összefogására" vonatkozó kitételt, azaz fel kell adni az unió folyamatos mélyítésének célkitűzését (ez még az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es Római Szerződésből származik, annak első mondata). Brüsszelnek eddig jószerivel minden kérdésre a "több Európa" volt az alapválasza.

Ha azonban a választóknak mindig a "több Európa" vagy a "nem Európa" között kell választaniuk, akkor előbb-utóbb a "nem Európa" mellett fognak voksolni. Az EP-választások eredménye éppen ezt látszik megerősíteni.

A szerződésekben ezenkívül le kell szögezni, hogy az EU-nak csak akkor szabad lépnie, ha megalapozott indoka van egy európai szintű intézkedésnek. Példának okáért nincs logikus magyarázat arra, hogy Brüsszel miért támogatja a francia gazdákat más államok adófizetőinek pénzéből, miért fizet belgiumi beruházásokat, vagy miért akarja meghatározni, hogy a brit orvosok heti hány órát dolgozhatnak.

Végül, az uniónak javítania kell elszámoltathatóságán. A brüsszeli intézmények hatalmas jogköröket birtokolnak, de anélkül működnek, hogy konzultálnának a polgárokkal - illetve figyelmen kívül hagyják azokat, ha "rossz" választ adnak (mint például az ír népszavazásokkor). Harding szerint a legjobb módja Brüsszel és ez európaiak szinkronba hozásának az lenne, ha a választók valóban beleszólhatnának abba, hogy ki legyen a Bizottság elnöke. Azt a Lisszaboni Szerződés is tartalmazza, hogy a Bizottság vezetőjének kinevezésekor figyelembe kell venni a parlamenti választások eredményét. Az EU-tagállamok vezetőinek be kell tartaniuk ezt az ígéretet.

Az Európai Unió mindig is elitista projekt volt, ám ez addig nem volt baj, ameddig csak egy nyugat-európai kereskedelmi klub volt. Mára azonban az unió egy szuverén állam számos sajátosságát hordozza - saját valutával, határőrséggel és a nemzeti költségvetésekbe való beleszólás jogával rendelkezik -, így intézkedései sokkal mélyebben érintik az európai polgárok életét. A polgárok támogatása és részvétele nélkül viszont az unió elsorvad.

Ennek megakadályozása érdekében az EU-nak demokratikusabbá és kevésbé tolakodóvá kell válnia, és mindenekelőtt bizonyítania kell, hogy képes jobbá tenni polgárai életét. Ha a sevillaiakat, szófiaiakat és stockholmiakat egyaránt képes meggyőzni arról, hogy csökkenteni tudja számláikat, állásukat és utcáikat biztonságosabbá, környezetüket pedig tisztábbá tudja tenni, akkor sikerrel járhat. Ellenkező esetben azonban recsegni-ropogni fog, végül pedig össze fog omlani - írta Gareth Harding brit újságíró a Foreign Affairs honlapján.

MTI
mamácska
Olvasta: 9 | Válasz | 2014. június 10. 15:42 | Sorszám: 70
Jean-Claude Juncker kinevezéséről vitáznak a svéd, holland, brit és német kormány vezetői Svédországban. Angela Merkel szerint a néppárt továbbra is a luxemburgi politikust támogatja, de az ellenzők azt mondják: Juncker gyengítené a nemzeti jogköröket, ezért nem fogadják el a jelölését. A magyar kormány is más jelöltet akar Juncker helyett.


Egy csónakban eveznek Jean-Claude Juncker ellenzői és támogatói. A britek, hollandok és svédek szerint a luxemburgi politikus túl merev eurokrata. Ők liberálisabb Európát szeretnének, a nemzeti döntési jogkörök fenntartásával. „Sokszor kellett már magas rangú pozíciókat betöltő emberekről döntenem. Mindig azt mondom, először arról kell megállapodni, hogy mi is a munkaköri leírás, és csak utána tárgyalni arról, hogy ki a megfelelő jelölt” – mondta Mark Rutte holland kormányfő.

Juncker deklarált célja az európai egyesült államok megteremtése, az ellenzők szerint viszont ehhez a bizottsági elnöknek nincs joga. „A jelenlegi csúcsjelölt, Jean-Claude Juncker a lisszaboni szerződés szellemében nem megfelelő ember, de helyette konkrét névről egyelőre nem döntöttünk” – mondta Fredrik Reinfeldt svéd miniszterelnök.

Nagy-Britannia, Svédország és Hollandia – a németekhez hasonlóan – az EU nettó befizetője, ők adják a pénzt a többi tagállamnak, Angela Merkel ezért ült le tárgyalni velük. „Mindenki tudja, hogy Juncker a néppárt jelöltje, és most nem is róla tárgyalunk, hanem arról, hogy milyen Európát szeretnénk a következő öt évben. Fontos, hogy a leendő biztos képes legyen például azonnali munkahelyteremtésre” – mondta a német kancellár.

Tovább folyik a vita: szerintük nem Juncker a megfelelőTovább folyik a vita: szerintük nem
Jean-Claude Juncker kinevezését a magyar kormány is ellenzi a föderális Európa koncepciója miatt. Az EP-képviselők július 15-én szavaznak az Európai Bizottság új elnökéről.

„Azt szeretnénk, hogy az Európai Unió nyitottabb, rugalmasabb szervezet legyen. A megszokott doktrínák helyett arra kell koncentrálnunk, hogy miként tudunk gazdasági növekedést generálni. Ehhez át kell alakítani sok intézmény működését, vezetését” – mondta David Cameron brit miniszterelnök.

A múlt héten felmerült, hogy Juncker helyett Christine Lagarde az IMF vezetői székéből átülne a bizottság élére, de a francia közgazdász ezt cáfolta.
Rendes Kis
Olvasta: 9 | Válasz | 2014. június 07. 22:40 | Sorszám: 69
CÖF javaslatok az Unió reformjára - Elkészült az új Nemzeti Társadalmi Szerződés

... https://www.youtube.com/watch?v=91UznNZ2GUU
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. június 07. 21:53 | Sorszám: 68
A brit sajtó tolakodó viselkedésére panaszkodik Jean-Claude Juncker volt luxemburgi miniszterelnök, akit nem akar az Európai Bizottság élén látni David Cameron brit miniszterelnök. Az utóbbi újra összecsapott ez ügyben a Junckert támogató Angela Merkellel.

A két európai nagyhatalom első számú vezetője a héten újra megütközött egymással ebben az ügyben. A világ legfejlettebb országait tömörítő G7 brüsszeli csúcstalálkozója után "őszinte" beszélgetést folytattak Juncker jelöléséről. A diplomácia zsargonban ez a jelző azt jelenti, hogy meglehetősen keményen szembe mentek egymással - emlékeztetett Ben Wright, a BBC tudósítója. Cameront még a Barack Obama amerikai elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján is faggatták erről a kérdésről.
... http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kiborult_orban_ellenfele_johet_a_nepsz ...
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. június 07. 20:36 | Sorszám: 67
CÖF: a nemzeteknek van uniója és nem az unió elitjének vannak kiszolgáltatott nemzetei

... www.polgarportal.hu/civilosszefogas/cof/4392-cof-a-nemzeteknek-van-unioja-es- ...
... www.facebook.com/pages/Civil-%C3%96sszefog%C3%A1s-F%C3%B3rum-C%C3%96F/1216425 ...
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...