06:47:23
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Ferencvárosi TC és egyéb sportok
Téma: Fradisták szabadon bármiről 1
... Elejére 1. lap 
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 09. 10:52 | Sorszám: 1116
Tegnap a ferencvárosi evangélikus gyülekezettel ünnepeltük az Úr napját.
A végén a lelkész úr, mielőtt utunkra bocsátott volna bennünket, elmondta,
felkérést kapott, hogy a stadiont, mely az épülésben odáig jutott, hogy
elérte a végleges magasságát, áldja meg. És ő így is fog tenni. Sőt, ahogy
a szavaiból kivettem, az áldás az egyesületre és a szurkolótáborra is ki
fog majd terjedni ...
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 09. 10:35 | Sorszám: 1115
Este megnéztem felvételről a mérkőzést. A helyszínen több (általam is) vitatott esemény miatt különös figyelmet fordítottam a szabálytalanságok és a leshelyzetek bírói megítélésére, valamint szurkolóinktól érkező "Gundi részrehajló közvetítésére".

Első megjegyzésem: a helyszínen lábrakapott 3 m-es Vidi-lesgól még a kikockázott, rögzített helyzetben megvizsgált körülmények között is nehezen eldönthető, de tényleges lesállást jelez. A partjelző döntéséért így utólag már nem követelek kötelet, ennek megítélése az adott pillanatban igen nehéz feladat, s mint mondtam, pár centin múlt a dolog. De les volt.

Második megjegyzésem: Böde Dani beadását követően Jenci lesgólt szerzett, de ennek megítélése is nagyon nehéz, csak videofelvételről, kikockázva döbbentem rá. (Mondhatnám, a bíró ilyesformán nem nyúlt bele a mérkőzésbe, hisz lesgólokat tekintve 1-1 az állás.)

Harmadik megjegyzésem: Fotelból, többszöri ismétlést megemésztve minden sárgalapunk jogos volt. Ami miatt mégis szót kell emelnem: a szabálytalanságok súlyosságát nem egyformán ítélte meg Andó spori. A Vidi részéről elmaradt 2 sárga lap, valamint egy második sárgás kiállítás. A helyzet az, hogy tegnap ezeket a terheket elviseltük, mert 3 gólt rúgtunk. Nem egyet, nem kettőt, hármat. Azaz a hazai bajnoksághoz képest kombinatív viszonylag nagy iramú játékba belefért a mérkőzésbe egy-két fegyelmezetlenség, figyelmetlenség. Ahogy annak mindig is lennie kellene...

Negyedik megjegyzésem: élőben úgy tűnt, hogy Levi a lesgólunknál akár védhetett volna. Ezért szidtam, mint a bokrot. (A túlsó kapu messze volt, takarásból keveset láttam csak olyan totyorgósnak tűnt kapusunk.) Otthon más képet kaptam: Nikolic mozdulata, amellyel végül nem is ért bele a labdába, roppant megtévesztő volt, olyan közelről szegény Levi akár lánynak is képzelhette magát... Ettől függetlenül többször is bizonytalan volt, kifutni, ezzel megelőzni veszélyes helyzeteket továbbra sem tud....

Ötödik megjegyzésem: Különösen figyeltem a közvetítést. Gundi egyáltalán nem volt részrehajló. Közvetítésével nem szurkolt egyik csapatnak sem, ha nem értett egyet a bíró ítéletével, inkább csöndben maradt. Amit szemére lehet vetni, az inkább a szabályok rossz értelmezése, ami az egyéni szocprobléma esete.

Mindettől függetlenül jól szórakoztunk tegnap, jó volt a társaság, mind a lefelé menő, mind a visszaúton remekül éreztem magam. Köszönöm Fradista társaimnak és a Csapatnak a tegnap délutánt!
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 09. 10:14 | Sorszám: 1114

Jók voltunk, sokkal motiváltabban és összeszedettebben játszottunk, mint az elmúlt néhány meccsen. Így azért sokkal jobb érzés téli szünetre menni.

Egy meccstől azért nem szabad hasra esni, változatlanul fennállnak a csapatnál a problémák, amelyek az eddigi gyászos teljesítményt okozták, ezeket mindenképpen orvosolni kell.

Ionescu-tól azért nem estem hasra, ügyes gyerek, de nem elég erőszakos, a védekezésben nem vesz részt eleget, és néha eltűnik a mezőnyben. Ettől függetlenül van benne lehetőség.

Hogy Moniz miért nem játszatta se őt, se Jovanovicot, egyszerűen nem értem.
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 09. 10:08 | Sorszám: 1113
Tegnapi napot követően elszállt a hangom. De megérte...

A leadott tippek (és szerzett pontszámok):

1-1 (0) Kisricso
0-2 (1) Lundqvist
2-3 (3) Jegemac Gratulálunk, Te vagy a hét nyertese!!!
1-1 (0) Profi (ha az esetleg 1-2-őt fogadjuk el, szavazzunk róla!!!)
X-X (0) Tutetem11
X-X (0) Karesz
X-X (0) Dani
X-X (0) Góbé
X-X (0) JM8H
1-2 (2) mackó
X-X (0) Gulya
X-X (0) Janny
X-X (0) SAs1899
X-X (0) Papm
X-X (0) Gajo
1-1 (0) Lorinc82
X-X (0) Auróra
X-X (0) Keresztkem

Házi bajnokságunk állása:


Helyezés Versenyző Pontszám
1. mackó 9
2. Jegemac 7
3. Kisricso 6
4. Profi 5
5. Dani 4
Gulya 4
Karesz 4
Lorinc82 4
Tutetem11 4
Lundqvist 4
11. Papm 3
12. Góbé 2
Janny 2
SAs1899 2
15. Auróra 1
Gajo 1
JM8H 1
18. Keresztkem 0
kisricso
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 09. 01:54 | Sorszám: 1112
Tippem nem jött be ezáltal se, de végre úgy játszottunk megint ahogy kell. Ez mind szép és jó, és eddig is így volt a rangadókon. Hol sikerült győzni, hol nem, de a játékunk a rangadókon többnyire jók voltak (kivéve a dózsa elleni MK-n). Most van mindenkinek egy kis szünete, ami úgy gondolom jókor jön most nekünk, és ha olyan edző jön aki tud hozni megint új impulzusokat, akkor remélem odaérünk a dobogó tetejére. Hogy vajon ki lehet az edző? Úgy gondolom, hogy valaki külföldi, nem hiszem, hogy valaki nagy nevű edzőt hoznának ide vezetőink, úgy, mint annó Ricardonál.
Kézi bajnoki szünet után, most egy kis foci szünet is lesz, no de decemberben még itt a kézi VB is..első meccs tetszett, elején kicsit fásult volt az egész csapat, de szép lassan felőröltük a cseheket, holnap pedig a tunéziaiak ellen is így fog folytatódni reményeim szerint.
onogur
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 08. 22:01 | Sorszám: 1111
Ez nagyon szép volt!
A Ionescu-Jovanovic páros ha összeszokik, szép jövő vár rájuk.
Muszáj edzőt hozni? Ez így jó, ahogy van!
kisricso
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 08. 16:21 | Sorszám: 1110
Mai tippem 1-1
jegemac
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 08. 15:11 | Sorszám: 1109
LUNDI 0-2
Jegemac 2-3
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 07. 08:44 | Sorszám: 1108
Egy klub vezetését pedig egészen más szempontok is kell, hogy "vezéreljék".

vezéreljenek...
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 07. 08:43 | Sorszám: 1107
Szervusz(tok)
Mindörökké Magyarország, és Ferencváros!

Azért a kelleténél ne húzd fel jobban magad.
Különbözőek vagyunk, teljesen eltérően vélekedünk, vélekedhetünk objektív értékítélet, vagy csak egyszerűen szimpátiák alapján is.
Olyan szimpátiák alapján, ahol a reális helyzetelemzésnek, a racionalitásnak már alig van szerepe.
Szurkolói szempontból nincs ezzel semmi gond, rendjén lévőnek érzem.
Egy klub vezetését pedig egészen más szempontok is kell, hogy vezéreljék.
Monis egy valamiben biztos, hogy egyedülállót teljesített nálunk, mégpedig az önmarketingben.
Az eredmények?
Érdekes ezt így utólag vizsgálva. A Döme által itt hagyott kerettel játszotta a legszimpatikusabb focit, és ahogy kezdte a saját szája íze szerint átalakítgatni a keretet, úgy lett egyre kiszámíthatóbb, sablonosabb, semmit mondóbb, eredménytelenebb a játékunk.
Szerintem.
Megőrzöm jó szívvel az emlékezetemben, bár a kritika az önkritika hiánya ezt egyre nehezebbé teszi számomra.
Arról pedig, hogy nem a levegőbe beszélek, elég csak elolvasni a tegnapi nyilatkozatát a sportban.
Elképesztő az a nyilatkozata.
Számomra tehát nem az a leváltását követő reakciókból a legérdekesebb, hogy sokakat akik ilyen, olyan okból megszerették, nem látják a fától az erdőt...
Számomra az a legmegdöbbentőbb amit a fradimob vezet elő...Ők akik niggereztek minden igazolásánál, akik lebuzizták Monizt, és akik most olyan címszó alatt, hogy meg kell védeni, mert kiállt a szurkolók mellett Moniz imádókká váltak, hát...-(
Lelkük rajta.
Én egyébként akkor "szerettem" ki belőle, amikor az őszi Dózsa meccs utáni félreérthető módon nyilatkozva, jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a szurkolóink a Tábor számomra nagyon értékes jelentős része is szembe helyezkedjen az egyesület globális érdekeivel.
Istenem de dühös voltam, hogy a fiatalkáink nem képesek tovább látni az orruknál.
No én akkor köszöntem volna el tőle azonnal.
És nyomatékosan elmondtam volna számára, hogy nem igaz, hogy régen arról szólt a foci, mint ami azon a mérkőzésen tapasztalható volt.
Nem igaz.
Én elég öreg vagyok már ahhoz, hogy emlékezzem még a régi időkre, igen a szenvedélyes szurkolásra, de olyanra, hogy a bajnokság közepén berohangálással, majomparádéval ünneplünk egy-egy győzelmet, olyanra nem nagyon volt példa.
Neki ott, az után a mérkőzés után sikerült szembe helyezkedni a Ferencváros érdekeivel, és megosztania a táborunkat.
Ja, és nekem ne mondja el senki, hogy mit jelent a Fradizmus, mert azt, hogy számomra mit jelent sokkal jobban érzem tudom mindenki másnál.
Számomra egy edző, ha nem a mi "vérünk", nem a mi korábbi legendánk, akkor elsősorban legyen eredményes, és ha lehetséges, akkor játszasson a csapattal szórakoztatóan, és akkor mi majd érdemei szerint be fogjuk fogadni Fradistának.
Ennyi.
De Isten áldja, és sok sikert kívánok számára a további életében.

A vasárnapi tippom pedig...

Az a baj velem, azért vagyok sikertelenebb ebben a tipp vetélkedésben, mert amit az eszem diktál azt a Fradi esetében képtelen vagyok leírni, a szívemre hallgatás pedig ugye a meccsmutatónkat ismerve nagyon megcsaltak, de most reálisan mérlegelve x körüli eredményt érzek, mondjuk 1-1, esetleg 1-2..., de már megint kezdem, abba is fejezem....-)
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 06. 22:52 | Sorszám: 1106

Komolyan mondom, meghülyültek a szurkolók, vagy Moniz valamilyen voodoo varázslattal mindenkit hipnotizált. Íme egy vélemény az üllői129 oldalról, tipikus hozzászólást tükröz:

"Szerintem talán furcsának tűnik, de nem érdemeljük meg a profizmust, azért ugyanis küzdeni kell és ezekkel a játékosokkal ez nem kivitelezhető, Moniz megpróbálta, felfalta őt a közeg Klubon belül, szimplán az Emberségével, az Elveivel nem is volt összeegyeztethető ez az egész, ami itt van.
Isten Önnel Mester!
HAJRÁ FRADI!"

Eszméletlen, a kedvencem a "felfalta a közeg" duma. Mint valami szentről, úgy beszélnek róla.. Azon gondolkodom, hogy nevessek vagy csak sírjak.

Bár az is lehet, hogy én vagyok a hülye. Én eddig azt hittem, hogy Monizt futballedzőnek szerződtettük, akinek az a dolga, hogy 22 játékosból egy egységes csapatot formáljon, akik képesek a pályán eredményesen együttműködni, "futballt csinálni". Én eddig azt hittem, hogy ő egy munkavállaló, akinek vannak bizony főnökei, és nem korlátlan tejhatalommal rendelkező egyén. Én eddig azt hittem, hogy mindenkinek a maga dolgát kell végeznie, az orvos gyógyít, az edző edzéseket tart.

Remélem minél gyorsabban lecseng ez a Moniz imádat, mert kezdem unni, annak ellenére, hogy komáltam a fickót.
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 06. 19:46 | Sorszám: 1105
Videoton - Ferencváros
2013. december 8, 16:30
HELYSZÍN: Székesfehérvár

X-X Kisricso
X-X Lundqvist
X-X Jegemac
X-X Profi
X-X Tutetem11
X-X Karesz
X-X Dani
X-X Góbé
X-X JM8H
1-2 mackó (egyszer csak bejön)
X-X Gulya
X-X Janny
X-X SAs1899
X-X Papm
X-X Gajo
1-1 Lorinc82
X-X Auróra
X-X Keresztkem
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 06. 15:21 | Sorszám: 1104
Lássuk az idei utolsó tippjeinket, személy szerint a helyszínen izgulva...

Videoton - Ferencváros
2013. december 8, 16:30
HELYSZÍN: Székesfehérvár

X-X Kisricso
X-X Lundqvist
X-X Jegemac
X-X Profi
X-X Tutetem11
X-X Karesz
X-X Dani
X-X Góbé
X-X JM8H
1-2 mackó (egyszer csak bejön)
X-X Gulya
X-X Janny
X-X SAs1899
X-X Papm
X-X Gajo
X-X Lorinc82
X-X Auróra
X-X Keresztkem
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 05. 21:40 | Sorszám: 1103
Mindörökké!!!!
lorinc82
Olvasta: 2 | Válasz | 2013. december 05. 10:51 | Sorszám: 1102

Alapvetően sokkal jobban és motiváltabban játszottunk, mint eddig. A vereségünknek az alábbi okai voltak:
- Nem szeretem bíróra kenni, de Kassai döntően befolyásolta az eredményt azzal, hogy nem fújta be a tizenegyest
- Kihagytuk a helyzeteinket
- Nagyon nincsen szerencsénk, egyrészt mindkét meccsen volt kapufánk, másrészt tegnap Somalia lesérült, és persze az ő helyéről jött a beadás
- Sérüléshullám: Holman, Buzsáky, Józsi, Hidvégi, (Leonardo?)
- Sajnos a Moniz éra hibái miatt voltak meg tegnap is a korlátaink, gyakorlatilag nem volt cserepadunk, pedig jó lett volna cserélni Ionescu/Jenner valamelyikét le kellett volna kapni a gól után, illetve Diallo is beleszürkült. Kit lehetett volna helyettük becserélni?: Tuijp, Valpoort. No comment.. Köszönjük Moniz ezeket a fantasztikus játékosokat.

Látni kell, hogy ez a keret jelenleg egy középmezőnyre elég, nem dobogóra. Nagyon remélem, hogy sikerül kifognunk egy PROFI edzőt, aki elvégzi a megfelelő átalakításokat tavasszal, és sikerül javítanunk ezen a silány játékon.
onogur
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 05. 09:50 | Sorszám: 1101
Én megdicsérném a fiúkat. Az elszántsággal, az akarattal nem volt probléma, talán még görcsössé is tette őket. Néha szinte felborult a pálya, mintha a Fradi játszott volna hazai pályán. A meccs lefújása utáni jelenet pedig megrázó volt.
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 05. 07:39 | Sorszám: 1100
Hajrá Fradi!

Sorra kapjuk a pofonokat. Nem tudom, meddig tartjuk oda az orcánkat...

Akkor is mindörökké Ferencváros!
keresztkem
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 05. 05:01 | Sorszám: 1099
Igaz!
ÉS MEGRAGADOM AZ ALKALMAT, HOGY ELISMERJEM: TIPPELÉSI "MEGÉRZÉSEM" EZÚTTAL CSÚFOSAN CSERBENHAGYOTT.(ÉN UGYANIS 2 VAGY TÖBB GÓLOS FRADI GYŐZELMET VÁRTAM TEGNAP A MEGYERI ÚTON)
Bocsánatot kérek: NEM VAGYOK JÓ JÓS A FUTBALLBAN (SEM!)--VALÓBAN! ELISMEREM.
keresztkem
kisricso
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 04. 20:43 | Sorszám: 1098
Hatalmas változásnak kell történnie a "téli szünetben", hogy nehogy csúfos szezonzárás legyen ebből..
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 04. 16:53 | Sorszám: 1097
Hm.
gulya
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 04. 16:51 | Sorszám: 1096
Fradi továbbjutást kívánok a Tiszelt Uraknak!
Tippem: idegenben jó az X ! Régi h.... duma! De ma tökéletesen megfelel!
Szóval 1-1 !!!!

Újpest - Ferencváros
2013. december 4, 18:00
HELYSZÍN: Szusza Ferenc Stadion (Barbie-ház)
1-1 Kisricso
X-X Lundqvist
2-2 Jegemac
1-1 Profi(óhaj szintjén csatlakozom fiatal barátunkhoz, Kisricsóhoz)
X-X Tutetem11
2-3 Karesz
X-X Dani
3-1 Góbé
X-X JM8H
1-2 mackó, tehát mi jutunk tovább.
2-0 Gulya
X-X Janny
X-X SAs1899
1-1 Papm
X-X Gajo
2-2 Lorinc82
X-X Auróra
1-3 Keresztkem
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 04. 10:07 | Sorszám: 1095
Legyen úgy!!!
Papm
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 04. 09:53 | Sorszám: 1094
Fradi továbbjutást kívánok a Tiszelt Uraknak!
Tippem: idegenben jó az X ! Régi h.... duma! De ma tökéletesen megfelel!
Szóval 1-1 !!!!

Újpest - Ferencváros
2013. december 4, 18:00
HELYSZÍN: Szusza Ferenc Stadion (Barbie-ház)
1-1 Kisricso
X-X Lundqvist
2-2 Jegemac
1-1 Profi(óhaj szintjén csatlakozom fiatal barátunkhoz, Kisricsóhoz)
X-X Tutetem11
2-3 Karesz
X-X Dani
3-1 Góbé
X-X JM8H
1-2 mackó, tehát mi jutunk tovább.
X-X Gulya
X-X Janny
X-X SAs1899
1-1 Papm
X-X Gajo
2-2 Lorinc82
X-X Auróra
1-3 Keresztkem
Karesz 71
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 03. 21:06 | Sorszám: 1093
Újpest - Ferencváros
2013. december 4, 18:00
HELYSZÍN: Szusza Ferenc Stadion (Barbie-ház)

1-1 Kisricso
X-X Lundqvist
2-2 Jegemac
1-1 Profi(óhaj szintjén csatlakozom fiatal barátunkhoz, Kisricsóhoz)
X-X Tutetem11
2-3 Karesz
X-X Dani
3-1 Góbé
X-X JM8H
1-2 mackó, tehát mi jutunk tovább.
X-X Gulya
X-X Janny
X-X SAs1899
X-X Papm
X-X Gajo
2-2 Lorinc82
X-X Auróra
1-3 Keresztkem
lorinc82
Olvasta: 2 | Válasz | 2013. december 03. 18:36 | Sorszám: 1092
„A Ferencvárosi TC orvosi stábjának közleménye

A sajtóban az elmúlt napokban elbocsátott ferencvárosi vezetőedző, Ricardo Moniz tényeket figyelmen kívül hagyó állításai kapcsán az alábbiakat szükségesnek tartjuk leszögezni.

1. A Ferencvárosi TC egészségügyi stábja az UEFA és FIFA által rendszeresített, az egyik legszigorúbb alkalmassági vizsgálatot használja, a Magyarországon kötelező sportorvosi vizsgálat mellett. Tehát a játékost megvizsgálja a klub alkalmazásában álló ortopéd-traumatológus, egy kardiológus és egy klubtól független sportorvos. A vizsgálatok a FIFA PCMA és az UEFA PCMA (pre-competition medical assessment) alapján történnek minden egyes játékosnál. (lásd: http://www.fifa.com/mm/document/afdeveloping/medical/01/07/26/86/fifapcmaform ... UEFA körlevél 2012)

2. Akeem Adamsnél olyan mozgásszervi problémák derültek ki a szerződést megelőző vizsgálaton, amely alapján jelentős volt a sérülés, illetve újrasérülés veszélye. Az elváltozásokról RTG és CT felvételek készültek. Ezen elváltozások nem teszik a versenysportra alkalmatlanná a játékost, azonban a klub érdeke, hogy a szerződést megelőző vizsgálatokkal az újrasérülés és a krónikus panaszok jelentkezésének veszélyeiről is tájékoztassuk a klubot. Ezek alapján az orvosi stáb a játékos szerződtetését nem javasolta a klubnak, az orvosi véleményeket azonban a vezetőedző felülbírálta és a klub vezetősége előtt ragaszkodott a játékos leigazolásához.

3. Az Egészségügyi Stáb munkáját jelentősen hátráltatta, hogy Ricardo Moniz az egészségügyi munkát is irányítása alatt kívánta tartani, több alkalommal az orvosi evidenciákkal ellentétes utasításaival kellett küzdenünk.

4. A terheléses vizsgálat, különösen élsportolók esetében, nem a szív és érrendszeri panaszok diagnosztizálására/szűrésére szolgál, hanem azzal a játékos edzettségi állapota határozható meg. Ilyen vizsgálat mindegyik FTC-labdarúgóról készült évi rendszerességgel a felkészülési időszakban, illetve a leigazolást megelőzően. Akeem Adams esetében az orvosi stáb öt alkalommal foglalta le az egyik budapesti sportdiagnosztikai laboratóriumot, azonban Ricardo Moniz egyik alkalomra sem engedte el a játékost a futószalag-terheléses és légzéses gázcsere vizsgálatra.

5. Az édesapja haláláról szóló információról az egészségügyi stáb az infarktus bekövetkezte után, a család megérkezését követően, a velük tartott megbeszélésen értesült, ekkor mondta Ricardo Moniz, hogy igen, erről neki volt tudomása, de mi köze ennek a játékosnál bekövetkezett infarktushoz? Ezen a megbeszélésen több klub alkalmazott is részt vett.

6. Nem gondoljuk, hogy egy orvosi diplomával nem rendelkező laikusnak, mint Ricardo Moniznak ismernie kellett volna a szülői hirtelen halál és a kardiovaszkularis megbetegedés közötti összefüggést, azonban azt sem gondoljuk, hogy ugyanilyen okból kifolyólag tudja, hogy miként kell élsportolókat kardiológiai szempontból szűrni, ezért is elfogadhatatlan a nyilatkozata.

7. Az Országos Mentőszolgálat és a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika munkatársai szakmai hozzáértése, lelkiismeretes munkája, szakmai bravúrjai nélkül Akeem Adams jelenleg biztosan nem élne.

Az Egészségügyi Stáb a korábbi vezetőedzővel kapcsolatos kommunikációt ezzel a nyilatkozattal lezártnak tekinti. Adams állapotáról természetesen továbbra is tájékoztatja a közvéleményt.

Dr. Szelid Zsolt
Dr. Pánics Gergely
Dr. Reha Gábor”
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...