15:42:57
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Ferencvárosi TC és egyéb sportok
Téma: Fradisták szabadon bármiről 1
... Elejére 1. lap 
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 02. 11:50 | Sorszám: 1075
A szerdáról nem tippelünk?
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 02. 11:41 | Sorszám: 1074
Minibajnokság:
A Pécs elleni fiaskónak (is) köszönhető, hogy már hetek óta nem gyarapszik egyikőnk pontszáma sem.

Profinak: Barátom, a fehérvári ütközetre azért megyünk?
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 02. 11:06 | Sorszám: 1073
Még egy érdekes vélemény:

"Egy kicsit másképp.... Csak hogy vagdalkozás helyett gondolkodjunk is egy picit:
Végel Tamás, a FradiBusz-hálózat főszervezője, bejárása van a klubházba:
"Monizt szerettem. És emberileg kedvelem most is. De nyilván a mai döntésnek okai vannak. Az okokra világítanék most rá. Nem Kubatovot védem és nem Monizt szidom, nem Kubatovot szidom és nem Monizt éltetem. Csak másfellől közelíteném meg a mai sokkot.
Nyáron megváltozott valami, amit a sajnálatos Adams eset csak tetőzött.
Moniz erőteljes akaratára leigazoltuk Gersont, Mateost, Leonardot,Valpoortot, Tuypot. Mindet a többszörös havi fizetésekért mint az addig már itt játszó magyar társaik (ezt gondolom a sajtóból mindenki érzékelte). A Realtól érkező Mateost például majdhogynem limuzinban hoztuk a Népligetig és? Besic szintjét megüti? Vagy tényleg kétszer is gólt kaptunk róla a Puskás Akadémia ellen?
Nos a fenti emberek, Tuyp kivételével azon felül, hogy rendkívül nagyképűek, a Fradi a legkisebb mértékig se mozgatja meg őket, szarnak bele az egészbe. Közösségbomlasztóak, bunkók és klikkesedők az öltözőben - ezt 100%-os információból tudom. De itt nem csak ezzel van gond. Moniz nem látta nyáron az edzéseken, hogy Valpoort nem tud cselezni? Hogy Tuyp el van hízva és nagyon durván 0 az ember a pályán? Miért hozta ide Gersont, akit a Rapid Wientől elzavartak éjszakai bulizások, nagy mellény, és viselkedésbeli problémák miatt? Ő se tudott ráhatni. Miért játszatott "mindig mindenkit" más poszton, mint ami a posztja volt? Miért kellett az elmúlt meccseken a 92. percben cserélni, amikor vesztésre álltunk? Hogy menjen az idő?
Nyár óta kivetkőzött önmagából. Dühös volt magára az idehozott nagy "sztárokra", elvesztette az irányítást, az öltöző ketté hullott. Tuyp aki dupla/tripla annyit keres mint Böde, Valpoort aki dupla annyit keres mint Orosz Márk, Mateos aki dupla annyit keres mint Besic, mind ennyire jók lennének? Pedig Moniz szerette volna, ha nyáron „minden áron” idekerülnek mert velük TUTI bajnokok leszünk. És? A cél egyre távolodik, az „építkezés” helyett az öltöző teljesen szétesett, magyar utálja a külföldit, külföldi a magyart. Kinek lenne kedve úgy 100%-osan dolgozni, hogy tudja: egy tőle sokkal gyengébb kollegája dupla annyit keres. Nyilván lehet azt mondani, hát de ez a Fradi! De ne legyünk naivak – mondom ezt én… - Lipcseik, Dragónerek óta nincsen már igazi Fradi-szív. A pénz mozgat mindent.
A Klub céljai nem változtak. Moniz egy éve itt van és a Székházban, az öltözőben a játékosai miatt szétesett az egység. Adams targédiával volt elfoglalva Ricardo, de a játékosok ugyanúgy eljártak bulizni, nevetgéltek az edzéseken, mintha mi se történt volna. Illetve gondoljunk bele: idejött a csapat gerince nyáron, játszottak maximum 5 meccset a későn érkező Adams-szel, annyira megszerették, felnéztek rá, ikonnak tekintették, hogy a földbedöngölte őket a tragédiája? Ugyanmár. Maximum másnap nem néztek el valamelyik menő szórakozóhelyre Budapesten. Moniz kikezdte az orvosokat és a tegnapi nyilatkozatából semmisem volt igaz. Egy borzalmasan gyenge teljesítmény sorozat után, amikor a Pécs is nyer nálunk, nem valós dolgokat adott a média tudtára és a csapat teljesítményével nem is foglalkozott. Az elmúlt két hónapban teljesen kifordult önmagából emberileg: a Fradi nyomás és Adams esete ezt tette vele és mindenki látta, aki a tűzhöz közel volt: pedagógiailag teljesen elvesztette a fonalat a csapat felett. Mindenki kiskirály volt, széthúzás mindenhol, egység sehol.
Több játékost is kinézett a téli átigazolási szezonra, de Mateosok, Valpoortok és Tuypok után megelégelte ezt a Vezetőség. Vitákig fajultak az egyeztetések.
Ok -> okozat. Ki hozta ide a fenti neveket? A vezetőség? Moniz. Sajnos Ő. Miért sajnos? Mindettől függetlenül megkedveltem az embert és nagyon sajnálom, hogy ez lett, de ez a modern futball. A zsoldos játékosokat nem küldheted el csak az edzőt. Valamit tenni kellett. Jobb lett volna, ha szerdán kikapunk újpesten és megy a „Moniz go home?!” Mert az érzelmektől fűtve tuti robbant volna valami takarodj.
A vezetőség most is tartja a célt: az európai kupaporond és be kellett látni: ebből így nem lesz az. A kérdés a következő: ki érkezik Moniz helyett és milyen lesz a keret tavasszal?
Ettől függetlenül: RICARDO MONIZNAK köszönök mindent és sok sikert kívánok NEKI!
Amit tanultam Tőle: „Minden napra úgy tekints, mint Isten ajándékára, mert mindennap van esélyed jobbá fejleszteni magad, minden nap egy ajándék, egy újabb esély, hogy tegyél magadért, az életedért!”
RICARDO! RICARDO! RICARDO!"
orosz_hussalata
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 02. 10:41 | Sorszám: 1072
FTC: az orvosok nem ajánlották Moniznak Adams szerződtetését

Esetleg e-miatti felelősség érzet is lehet a kibillenés mögött.
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 02. 10:12 | Sorszám: 1071
Látom több oldalon is a szavazógombot, de nem tudok szavazni. Ahogy írod, sokkal árnyaltabb a kép, nekem hiányzik még agy 3 választási lehetőség. Az érzelmi vonal most sokkal erősebb bennem, minthogy racionálisan ítéljem meg a vezetőség döntését.
Mindezek mellett valamit lépni kell(ett), mert semmi látszatja nem volt semminek.
Az elmúlt 8 fordulóban zuhanórepülésben voltunk, a Diósgyőr elleni elfogadható játék és sikeres mérkőzés sajnos nem fordulópont volt, csak egy szalmaláng.

Moniz személyét roppantul sajnálom, a szemlélete, sportimádata tiszteletemet vívta ki, s ezen nem fog módosítani semmi. Azt azonban elfogadom, hogy jelenleg holtvágányra futott a szekerünk, s valamivel ki kell onnan rántani...
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 02. 09:55 | Sorszám: 1070

Most a többség elhibázott döntésnek érzi Moniz menesztését, azonban ez csak az érzelmekről szól, nem a racionalitásról. Egyetlen komoly érvet nem olvastam sehol sem a maradása mellett. Azzal jön mindenki, hogy időt kell hagyni neki, de mégis mire? Ha valami zsákutcába jutott, és remény sincs a kiútra, akkor váltani kell..
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 02. 09:48 | Sorszám: 1069

Egy érdekes vélemény, amit olvastam:

"Ez a kérdés nagyon összetett. Röviden megpróbálom elmondani azt amit én tudok illetve azok alapján én mire következtetek.
Először is azt tudni kell Monizról, hogy nem egy egyszerű ember, az élet majd minden területén megmutatkozott ez nála. Adams esetét valószínűleg ennek is köszönhetően képtelen volt feldolgozni. Minden taktikai értekezletet úgy kezdett, hogy percre pontos Adams kronológiát írt fel a táblára, mindig az adott napig. Miközben látható volt, hogy a csapat szétesett, mind morálisan, mind fizikailag. Az elnök úr és Moniz vitája sem úgy esett meg, ahogy azt itt egyesek megpróbálják beállítani. Az elnök úr a DiVaToK meccs előtt tartott egy lelkesítő beszédet, ami kifejezetten jól sikerült, Moniz ezen felkapta a vizet és mindenkivel elkezdett minősíthetetlen stílusban ordibálni. Leoék mondták neki, hogy nyugodjon már le, mert semmi olyan nem történt ami ezt indokolná. Moniz itt először lemondott, de mire a hivatalos részét kezdték volna intézni Georginál, addigra visszavonta. Az elnök úr nem vette fel a kesztyűt és nem szállt bele a vitába, sőt távol is tartotta magát a csapattól.
Moniz napról napra, hétről hétre egyre inkább kezdett beleőrülni ebbe az Adams esetbe és képtelen volt összerántani a csapatot, nyilván érzi a saját szerepének a súlyát is.
A csapat produkcióján egy az egyben meglátszott az, hogy Moniz kezéből kicsúszott a gyeplő és nem volt olyan jel ami arra mutatott volna, hogy sikerül azt újra magához ragadnia.
Az, hogy ennek most vagy később kellett volna megtörténnie azt nem tudom, de egy ilyen döntést szerintem nem lehet halogatni, pláne mint mondtam, sajnos semmilyen olyan jel nem volt, ami a dolgok ismételt pozitív irányba történő elmozdulására utaltak volna."
onogur
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 02. 09:03 | Sorszám: 1068
Érdekes, a történelem ismétli önmagát. Prukner is egy hazai, Pécs elleni vereség után távozott és akkor is megosztottak voltak a szurkolók.
profi
Olvasta: 2 | Válasz | 2013. december 02. 08:51 | Sorszám: 1067
Szervusz(tok)
Mindörökké Magyarország, és Ferencváros!


Több orgánum is szavaztatja a szurkolóinkat ebben a témában, azokon a szavazásokon amit én láttam, elsöprő fölényben vannak azok, akik sajnálják, és nem támogatják a mester elküldését. Minden tiszteletem a szurkolóinké, a ragaszkodásuké.
Moniz a kezdetektől kedvencé vált, belopta magát a közeg szívébe, ebben a játék iránti elkötelezettsége, a munkamániája mellett az is jelentős szerepet játszott, hogy kiválóan "pengetett" a szurkolók lelki húrjain is.
Én a magam részéről azért kicsit árnyalnám a képet...
Szakmai kérdésekben januártól már egészen biztosan mindenben az Ő akarata jutott érvényre. Ez a tendencia nyáron tovább folytatódott, mondhatni teljesen kiteljesedett. ha ezen tények függvényében vizsgáljuk, próbáljuk meg értékelni a teljesítményét, a játékospolitikában hozott döntéseit, akkor fájdalom, de ki kell jelentenem, hogy nem hozta azokat az eredményeket, amelyek egy ekkora szabadság mellett, és a saját ígéretei szerint is elvárhatóak lettek volna.
A vezetés hibázott, mert a csapat keretének a kialakításában túlságosan is nagy szabadságot adott egy ember kezébe, de szerintem nem hibázott most, az eredményeket, eredménytelenséget látva, amikor a váltás mellett döntött.
Szerintem jól, és időben döntöttek.
Mire vártak volna még?
Az a csere a Pécs ellen a 91. percben mindennél beszédesebb volt.
Repülős hasonlattal zuhanórepülésben vagyunk, meg kellett próbálni felkapni a magassági kormányt.
Aztán ez is csak egy vélemény.
Én a Ferencvárosba vagyok "szerelmes" és nem egy, egyetlen egy "szereplőbe".
Számomra az FTC globális érdekei mindenek előtt.
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 02. 08:20 | Sorszám: 1066
Hajrá Fradi!

Hajnali 5 órakor csörgetett meg az egyik falutársam, hogy Moniz szerződését felbontották.
Nem ittam kávét...
onogur
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 01. 22:12 | Sorszám: 1065
Érdekes, szavazás az NS oldalán:
Ön szerint jó döntést hozott az FTC vezetősége Ricardo Moniz elküldésével?
Nem (5211)
Igen (2333)
Összes szavazat: 7544
Szavazás kezdete: 2013. 12. 01
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 01. 21:01 | Sorszám: 1064

És még egy gondolat.

Mint ember roppant szimpatikus volt Moniz, magával ragadta a Fradizmus, jó gondolkodású szakember.

Azonban egy edző szerintem nem lehet ennyire az érzelmei által vezérelt. Egy edző szerintem mindig tartsa meg azt a néhány lépést a játékosok, a szurkolók és maga között.

Nagyon sok szurkoló most úgy van vele, hogy vége a világnak (lsd. üllői129), azonban azért ez korántsem így van. Az edzők, játékosok jönnek-mennek, ez a profi futballvilág velejárója, aki eredménytelen, azt elbocsátják.
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 01. 20:57 | Sorszám: 1063
Szomorú és nehéz döntés, de az a helyzet, hogy egyszerűen ezt meg kellett lépni. Ez így nem mehetett tovább, nemcsak az eredménytelen szereplés volt a probléma, hanem a mutatott játék. Láthatólag Moniz nem volt képes úrrá lenni a helyzeten.

Ebben az idényben már négy!!! hazai vereségünk is volt (Vidi, Honvéd, Hali, Pécs), ezenfelül ott van még a Mezőkövesdi iksz is. Ez borzasztóan gyenge teljesítmény.

Két igazán jó meccsünk volt összesen, a lilák ellen itthon, és a diósgyőrrel idegenben.
tutetem11
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 01. 20:03 | Sorszám: 1062
http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/szerzodesbontas-monizzal/2013120 ...


Itt a Moniz fejezet vége. Érett azért a dolog.
panda
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 01. 17:59 | Sorszám: 1061
2:2
keresztkem
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 01. 16:07 | Sorszám: 1060
1.) Én nem tartom magamat "profi jósnak", csak néha vannak "súlyos sejtéseim"--egyrészt.
2.) Másrészt: ÉS!, mellesleg, INKÁBB KINLÓDOK EZZEL, mintsem "élvezném" ezt a--nevezzük így-- "adottságot". Ami annyit tesz: vannak olyan meccseink is, amikor SEMMIT NEM ÉRZEK.
3.) A szerdai meccsünk NEM ILYEN. Ergo: 2 góllal(vagy többel) nyerünk szerdán--hogy milyen konstellációban, azt nem tudom. EZ most 1000%-ig BIZTOS!
keresztkem
lorinc82
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 01. 14:34 | Sorszám: 1059
Azt esetleg nem tudod - ha már ilyen profi jós vagy - , hogy mit játszunk a lilák ellen szerdán?
keresztkem
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 01. 11:02 | Sorszám: 1058
Ezekkel a tippelésekkel--pontosabban: a tippelős topic-véleménnyilvánitással kapcsolatban-- mindég kúrvára bajba' va'ok.Miért?
Mert nem tudom, hogy akik-- az adott-- tippelős topicocat csinálták, VALÓJÁBAN ÉS IGAZÁNDIBUL MIRE IS KIVÁNCSIAK? Arra-é hogy:
1.) Én MENNYIRE, MILYEN MÉRTÉKBEN és HOGYAN SZERETEM(!!!!) KEDVENC CSAPATUNKAT???--egy adott, előttünk álló meccsre tekintve. Vagy arra-é, hogy:
2.) Legbelsőbb--nevezzük így--"sugallataim"-sejtéseim és szakértelmem szerint, meg az adott "idő és csapatforma--csapatunk-ellenfél, időjárás, pálya stb.-- konstelláció" szerint, én--ugyan mán(?!)-- MIT ÉRZEK, ill. MIT ÉRZEK MEG--az előttünk álló meccs EREDMÉNYEKÉNT!?
Mindezt azért "árulom el", mert én a tegnap esti meccsünket MEGELŐZŐEN(!)--hiszitek nem hiszitek mindegy--100%-ig BIZTOS voltam abban, hogy a Pécstől kikapunk a 'Puskásban--még az első, általunk rúgott gól után is(!)--...sajnos.
Mint ahogyan példának okáért a Diósgyőr elleni--diósgyőri(!!!)-- meccsünk előtt is 100%-ig biztos voltam abban, hogy OTT meg győzünk, sőt: nagyon győzünk.
Viszont azt is bevallom: NEM MERTEM A PÉCS MECCS ELŐTTI "ROSSZ ELŐÉRZETEMET" közzétenni--annak ellenére sem, hogy sajnos sokszorosan tök' bejött--mert SENKINEK nem akarok sem rosszhangulatot sem rosszkedvet okozni--szurkolótársaim sorában.
Pedig sajnos ÉN TUDTAM, és bár ne "EZT(!)" tudtam volna, vagy még pontosabban: bár ne' "ezt" kellett volna előre tudnom!
keresztkem
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. november 30. 19:43 | Sorszám: 1057
Macko tippje 3-1
kisricso
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. november 30. 18:51 | Sorszám: 1056
Mai meccsre a tippem: 2-1
tutetem11
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. november 30. 12:36 | Sorszám: 1055
FTC-PMFC 1-0
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. november 30. 10:26 | Sorszám: 1054
Talán inkább "hanyadik"?... ehh
profi
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. november 30. 10:19 | Sorszám: 1053
FTC-Pécs

Budapest Népstadion 20 óra

4-1 jegemac
2-1 profi( szív-lélek játék, eredmény, az kellene, és kevesebb szöveg, azt ránk hagyhatnák szurkolókra, de ha már itt tartunk ez hányadik igazság hete is lesz?)
jegemac
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. november 30. 08:45 | Sorszám: 1052
Kezdődik az "igazság hete".
Ezért újra mészárlást tippizek.
Fradi-Pécs 4-1, mint a villanyfény avatón 1978-ban.
kisricso
Olvasta: 3 | Válasz | 2013. november 29. 01:19 | Sorszám: 1051
Nekem ezzel egyetlen egy gondom van. Hosszú ideje, már a most klubnál dolgozó szakemberek óta is mindig ugyanazok a "hiány posztok". Miért nem tudunk egy rendes befejező csatárt találni, aki nem holland másodosztályban tud gólokat lőni? Érthető, hogy egy holland edzőnél az a vonal mozog, de ez már nagy túlzás véleményem szerint. Akeem kiesése óta a védelmünk nulla. Nem 2-3hete lett ez a tragikus betegsége, nem lehetne valakit találni? Hisz ha jól tudom, de javítsatok ki ha nem, szabadon igazolható játékost vagy kölcsönadást lehet igazolni? Mintha Mateos is szept. közepén jött volna hozzánk, amikor már lejárt az átigazolási időszak.
Besic egy nagyon jó játékos lehetne, ha nem lenne ennyire vehemens. Szinte minden meccsen kap lapot, és ha kapott már sárgát nem húzza vissza magát, hogy ne csináljon olyat, amiért sárga jár.. Jenner is eléggé beleszürkült a mezőnybe, és úgy vélem, hogy Leonardo-val egyetembe többet reklamál, hisztizik a pályán. És akkor azt még nem is hoztam fel, hogy hány meccsen nem játszottunk semmit.. annak vajon mi lehet az oka?
Télen véleményem szerint nagy változásnak kell történnie, hogy elérjünk bármit is..

És akkor egy kicsit a mi kis kézis lányainkról. Idei utolsó bajnokiját Fehérváron játszottuk, ahol simán, könnyedén nyertünk, mindenki megfelelő hő fokon pörgött, kapuban pedig a volt fehérvári kapus Szikora Melindával. Vége sima 6gólós győzelem lett, ami azt jelenti, hogy 2.helyen állunk a Győr mögött a téli szünet alatt. Érdekesség, hogy hét közben voltam kint edzésen, és mindössze 4 játékosunk maradt a felnőttben. Szarka Adri, Such Nelly, Szikora Melinda és a korábbi junior válogatott kapus Ferenczi Annamária (Ancsit azért nem hívták be a korosztályos válogatottba, mert Ő az egyedüli junior kapus, aki nem véd NB1-ben /Bíró Blanka Vácon, míg Szemerey Zsófi Veszprémben kap felnőttben lehetőséget/). Többiek mind válogatottban vannak, Laura Steinbach a németeknél, Nerea Pena a spanyoloknál, Mészáros Rea és Szekerczés Luca junioroknál, és a többiek a felnőtteknél (Abramovich pedig vagy pihenőt kaphatott és hazament, vagy náluk is van valami válogatott összetartás szerűség).

Hajrá Fradi!
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...