16:58:59
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Műhely
Téma: Világ-árnyékkormány
... Elejére 1. lap 
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 08. 15:54 | Sorszám: 886
Mondjuk, ez annyiban sántít, hogy sok modell csak a drágábbal használható! 780 Ft körül.

R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 08. 11:25 | Sorszám: 885

... www.facebook.com/photo?fbid=560375452330186&set=a.424736652560734
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 08. 09:50 | Sorszám: 884
A magyar kivételesség jó a környező népeknek is

A magyar kőolajimport 58 százaléka Oroszországból származik. A Felvidék ebbéli kitettsége Oroszország felé még nagyobb (96 százalékos), valamint Csehországé is számottevő (50 százalékos), Orbánon kívül egyik fél sem merte vállalni a Brüsszellel való konfrontációt.

A magyar kőolajimport 58 százaléka Oroszországból származik. A Felvidék ebbéli kitettsége Oroszország felé még nagyobb (96 százalékos), valamint Csehországé is számottevő (50 százalékos), Orbánon kívül egyik fél sem merte vállalni a Brüsszellel való konfrontációt – rögzítette a sajtó. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédet, politikai publicistát kérdezte a Gondola

– Ügyvéd úr, annak idején Antall József úgy kezdeményezte Gorbacsovnál a Varsói Szerződés feloszlatását, hogy az előzetes egyeztetésen a csehszlovákok félelmükben ellenezték azt. Majd miután Gorbacsov – lehet, hogy tévedésből – igent mondott, a csehszlovákok örvendeztek. Azóta bő három évtized eltelt. Mi változott?

– Magyarország Kárpát-medencei helyzete több évszázados tény. Egy szláv tengerben eresztettünk gyökeret olyan nemzetiségekkel, szomszédokkal körbevéve, akik talán sosem fogadtak el tiszta szívből bennünket. Ezen nem változtattak semmit az 1990-es történelmi események sem. Azóta is elsősorban a magyaroknak kell vállalnia a faltörő kos szerepét, már amikor nemzeti kormány áll az ország élén, a kelet-közép-európai térség függetlenségének megőrzéséért a globalista világelit imperialista törekvéseivel szemben.

– Ti, magyarok menjetek előre, ha eléritek a célt, akkor győztünk, ha nem, akkor vesztettetek. Egy volt pozsonyi magyar miniszterelnök-helyettes panaszkodott így cseh barátainak Prágában. Miért vállaljuk mindig mi a faltörő kos szerepét?

– A kétezer éves állami fennállásunk óta tapasztalhattuk az Isten kivételes figyelmét a magyarság iránt. Szent Pio atya 2009-ből származó jóslata mindent elmond erről: „Magyarország olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra.” Ez tehát Pio atya 2009-es jóslata. 2010-ben és azóta is a magyar nép vezetői mintha megfogadták volna Pio atya tanácsát és erősebben kérik az őrangyaluk, és a Jóisten, hathatós oltalmát országukra, népükre. Szemmel látható eredménnyel.

– A meghunyászkodók nem támadtak minket hátba – már ennek is örülhetünk. Ha zátonyra futott volna a magyar kezdeményezés, a meghunyászkodók gúnyolódtak volna, és utólag lelkesedve besorakoztak volna a brüsszeli szélsőség mögé. Ezt tudjuk, ennek ellenére miért kell a jövőben is egyedüliként bátornak maradnunk?

– Miért kell vállalnunk ezt a szerepet? Mert ez a magyar sors. Mert ilyen a magyar néplélek. Mert így tudott megmaradni a magyarság már kétezer éve. Még a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk az április 3.-ai negyedik 2/3-os választási győzelmet. Miért is nem? Mert kishitűek voltunk. Mert olyan erővel zúdult ránk a liberális agymosó propaganda, ami elbizonytalanította a népünk bölcsességébe vetett hitünket. Megzavart a liberális gőggel szajkózott „paraszt” pejoratív jelző használata, pedig évszázados élettapasztalat alapján nyert polgárjogot a „józan paraszti ész” kifejezés. Ami most is győzedelmeskedett a liberál-bolsevik agymosó-rágalmazó propaganda túlerő felett.

Napjainkban tovább folytatódik a szabadságharcunk a magyarságot, az egész Kárpát-medencében élőket is ideértve, sőt Európa népeinek függetlenségéért, szuverenitásának, szabadságának megőrzéséért, ( esetenként már a visszaszerzéséért), a nemzetközi politikai színpadon a Nyugati globalista pénzügyi elit imperialista, világuralmi törekvéseivel szemben. A harchoz egyre nagyobb szükségünk lesz a Pio atya által megénekelt nagyhatalmú őrangyalunk hathatós oltalmára. De ismerjük azt a tanítást is, hogy „Segíts magadon, az Isten is megsegít”. Ehhez kell tartani magunkat.

Molnár Pál
... https://gondola.hu/cikkek/122600-A_magyar_kivetelesseg_jo_a_kornyezo_nepeknek ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 07. 12:29 | Sorszám: 883
Lengyel, magyar - két jó barát

"Aki nem becsüli és nem értékeli nagyra saját múltját – olvashatjuk Sutarski aforizmaszerű válaszát –, nem képes tisztelettel viseltetni a jelenvalóság iránt, sem pedig jogot formálni a jövőre.” Majd így folytatja: „Sekélyessé tenni a létezés minőségét és (nota bene) korlátozni a gondolkodás önállóságát, az ilyen jelenségek a totalitárius rendszerek kezére játszanak, de ma mindenekelőtt a nemzetek felszámolására törekvő globalizmuséra. Ez utóbbi igyekszik maga alá gyűrni Európa népeit, köztük a lengyelt és a magyart is.”

Magyarország újonnan megválasztott elnöke, Novák Katalin első útja Varsóba, Andrzej Duda köztársasági elnökhöz vezetett. Az orosz–ukrán háború mintha felszínre hozta volna a két nemzet politikai vezetőinek merőben eltérő viszonyát ehhez a furcsa proxyháborúhoz.

A különbség a történelmi előzményekből fakad. Lengyelországot történelmileg traumatizálta az ország létét többször is fenyegető orosz veszély, s ez határozza meg a háborúhoz való viszonyukat. Ebből Magyarországnak is kijutott, bár a második világháború után már inkább szovjet birodalmi terrorról beszélhetünk. Sztálin templomokat robbantó barokkjáról.

A Piastok és az Árpád-kori magyar és lengyel királyok uralkodtak váltakozva a magyar és lengyel trónon (mikor hogyan), majd 1576 után, már a „választott királyok” korában lengyel királlyá koronázott Báthory Istvánnal a harmadik lengyel-magyar unióval folytatódott ez a két nemzet emlékezetében dicső múltként tovább élő tradíció.
E korabeli lengyel-magyar kapcsolatok nemcsak politikailag nyilvánultak meg, írja Sutarski, hanem kulturálisan is, különös tekintettel a vallási kultúrára. A nyugati és a dél-európai keresztény kulturális minták magyar közvetítéssel jutottak el Lengyelországba. Poznań, Gniezno és Krakkó első katedrálisai a székesfehérvári, az esztergomi és a kalocsai székesegyházak mintájára épültek.

Nem tudni pontosan, mi minden szerepelhetett Novák Katalin és Andrzej Duda elnökök tárgyalási programjában, de annyi több, mint sejthető, hogy a (talán csak látszatra?) megingott kölcsönös bizalom helyreállítása volt a cél.

A lengyel-magyar összetartozás tartósan fontos marad mindkét ország számára, hiszen az Európai Unió „progresszív” ideái ma már leplezetlenül a nemzetállamok eltörlését célozzák, a pénzügyi háttérhatalom vezénylete alatt. Az EU által erőltetett „progresszió” az európai emberi létezés, a civilizáció és a kultúra alapértékeit támadja, az Isten, Haza, Család alapértékek forognak veszélyben.
... https://ma7.sk/tollhegyen/lengyel-magyar-ket-jo-barat
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 07. 11:49 | Sorszám: 882
Orbán Viktor a luxemburgi miniszterelnöknek

Levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnöknek, amelyben válaszolt kollégája őt bíráló kijelentéseire Kirill orosz pátriárka tervezett, de végül elvetett uniós szankcionálása ügyében - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

"Meglepett a nyilatkozatod. Tudhatod, hogy Magyarország mindig minden megállapodást betart" - fogalmazott Orbán Viktor, kiemelve: vitáink lehetnek, vannak is, de a magyarok mindig nyílt lapokkal játszanak.
... https://gondola.hu/hirek/288115-Orban_Viktor_a_luxemburgi_miniszterelnoknek_. ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 07. 11:43 | Sorszám: 881
Jócselekedet bírálni Soros veszélyes törekvéseit

A hiteles és jóhiszemű zsidó rabbikra hárul, hogy egyértelműen kijelentsék, ez egy mitzvah (igaz cselekedet, jócselekedet) – és nem „antiszemitizmus” –, hogy kritizálják Soros Györgyöt a közbiztonság és az Amerikai Egyesült Államok aláásására tett radikális kísérleteiért.
... https://gondola.hu/cikkek/122595-Jocselekedet_biralni_Soros_veszelyes_torekve ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 07. 08:42 | Sorszám: 880
Erdoğan: „A Nyugat által saját biztonságának és jólétének biztosítására létrehozott rendszer megsemmisül”

Recep Tayyip Erdoğan török köztársasági elnök és AK-pártelnök Kizilcahamamban, pártjának 30. évfordulóján „Konzultációs és Értékelő Beszédet” tartott. Sok témát érintett, kezdve az áremelkedéstől a búzán át Finnország és Svédország NATO csatlakozásáig, mellyel kapcsolatban nem változott a török álláspont. Mindezek mellett az ukrajnai háború migrációs hatásairól is beszélt.
... https://itthonrolhaza.hu/erdogan-a-nyugat-altal-sajat-biztonsaganak-es-jolete ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 06. 21:20 | Sorszám: 879
Ellenségesből partneri kapcsolat
A Nyugat sokat tett azért, hogy tompuljon a magyarok hagyományos oroszellenessége.
... https://gondola.hu/cikkek/122590-Ellensegesbol_partneri_kapcsolat.html
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 05. 08:15 | Sorszám: 878
A WEF és WHO jelentette veszélyek
A Világgazdasági Fórum éves rendezvénye és az Egészségügyi Világszervezet már eldöntötte, milyen világot akar létrehozni a mostani helyett.

... Ismétlem, mindez egyelőre még nem valósult meg, de vigyázó szemeinket a WHO-n kell tartani. Amit láthatunk mindebből, hogy a WEF és a WHO törekvései – melyek összefüggenek – talán még Molnár Enikő és Potocskáné törekvéseinél is meghatározóbbak a magyar nemzet sorsa szempontjából.

Nem kellene most már nagyobb figyelmet szentelni ezekre a folyamatokra a leszerepelt baloldali figurák napi hőbörgései helyett?

Fricz Tamás
A szerző politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója

... https://gondola.hu/cikkek/122571-A_WEF_es_WHO_jelentette_veszelyek_.html
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 04. 18:42 | Sorszám: 877
Ja! Persze!
Idézet:
Szóval az első öt: "Magyarország 2030-ra Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni."


Persze már nyomát is törölték a hőbörgésnek!

https://888.hu/article-orban-mi-keresztenydemokratak-vagyunk-es-keresztenydem ...

http://forum.vectrix.hu/iq-main.php?f=2&t=10605&p=2&d=2018-05-11%2017:17:53
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 04. 16:25 | Sorszám: 876
Orbán 2030-ra jön az Új Világrend és a magyarság felemelkedése a Turul győzelme

... http://kimondottigazsagok.com/orban-2030-ra-jon-az-uj-vilagrend-es-a-magyarsa ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 01. 19:19 | Sorszám: 875
Német para: Erdoğan szuverén Törökországa

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Recep Tayyip Erdoğan török ​​miniszterelnök a magas szintű orosz-török ​​együttműködési tanács ülését követő sajtótájékoztató után, 2012

Die Welt: Noha a török ​​elnök megakadályozza Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, új katonai offenzívával fenyeget Észak-Szíriában – és megszakítja a kapcsolatot egy NATO-szövetségesével. Az időpontot tudatosan választották ki.

Mint a Welt újságírója, Carolina Druten írja, Svédország és Finnország képviselői öt órája tárgyalnak török ​​kollégáikkal Ankarában a szövetséghez való csatlakozás ügyében. Törökország azonban blokkolja ezt a döntést Stockholm és Helsinki álláspontja miatt a kurd ellenzékkel kapcsolatban, akiket Ankara terroristának tart.

Az, hogy Törökország nem hajlandó beleegyezni a skandináv országok NATO-csatlakozásához, elégedetlenséget okoz az Egyesült Államokban és az EU-országokban – így a folytatás.

Emellett Erdoğan új katonai offenzívát jelentett be Szíria északi részén, ami újabb elégedetlenséget váltott ki Nyugaton. Így különösen a német politikusok deklarálták a nemzetközi joggal való ellentmondást Törökország döntésében, az Egyesült Államok pedig egyértelművé tette, hogy „mélyen aggasztja” őket egy esetleges észak-szíriai eszkaláció.

Ankara vissza akarja szorítani saját határától a szíriai kurd milíciákat, amelyeket a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) ágának tekint. Erdogan a visszatérni vágyó szíriai menekülteket is haza kívánja küldeni, akik közül 3,7 millióan vannak Törökországban.

Emellett Erdoğan bejelentette, hogy megszakítja kapcsolatait Kiriakosz Mitsotakisz görög miniszterelnökkel. A török ​​légierő az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban sérti meg a görög légteret. Ennek fényében a görög kabinet vezetője azt kérte az Egyesült Államok Kongresszusától, hogy tiltsák be a fegyverek Törökországnak történő értékesítését, ami felháborodást váltott ki a török ​​oldalon. Ez az akció számos NATO-szövetségest is irritált.

Nos, eddig a hír, és akkor most egy vélemény;

A helyzet úgy áll, hogy Törökország – ahogy egyébként már régebb óta, de most igazolva látja korábbi álláspontját… – rájött; a Nyugat hegemóniája egy mesebeli eposszá karcsúsodott az idők folyamán, és ő is úgy érzi, itt az ideje a sarkára állni!

Mi ezzel a baj? „Csupán” annyi, hogy a Nyugat mindezt nem ismeri fel, nem jött rá, hogy ereje gyengülőben van, és az a retorika, amit alkalmaz – na meg egyes lépések… csak arra jók, hogy még mélyebbre süllyedjen a saját végtermékében…

Nem tudjuk nem elhessegetni azt a gondolatot, hogy a Nyugat az agresszor, és nem azok, akiket annak kiált ki Washington – kánonban Brüsszellel…
... https://itthonrolhaza.hu/nemet-para-erdogan-szuveren-torokorszaga/

Kommentár: Javasolom, hogy a NATO oszlassa föl önmagát !
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 01. 16:57 | Sorszám: 874
„Sajnálatos tévedés történt nemzetiségeinkkel. Ezek sohasem nyögtek elnyomás alatt, sohasem történt velük semmi, ami csak meg is közelítette volna azt a kegyetlenséget, amivel ma a magyar kisebbségekkel bánnak. Csakhogy tévedtünk, magamat sem véve ki, amikor nem vettük észre nemzetiségeink metamorfózisát, amellyel öntudatlan tömegekből önérzetes nemzeti kisebbségekké váltak”. (Apponyi Albert 1921)
... www.facebook.com/ChartaXXI/photos/a.137832006302153/5235426483209321/
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. június 01. 16:09 | Sorszám: 873
Zárójelbe zárt Európa - Interjú Pogrányi Lovas Miklóssal

Európát keletről a kommunizmus, nyugatról az amerikai liberalizmus halálos ölelése fojtogatta évtizedeken át. De mi a helyzet ma? Európa a maga urává vált? Mi a szerepe a filozófiának a politika alakításában? Pogrányi Lovas Miklós esszéistával beszélgettünk egy izgalmas köny...
... https://ma7.sk/nagyvilag/zarojelbe-zart-europa-interju-pogranyi-lovas-miklossal
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 30. 11:36 | Sorszám: 872
Az Egyesült Államok számára nem létezik erősebb barát Romániánál, véli egy amerikai szenátor
A romániai látogatáson levő Robert Portman amerikai szenátor kijelentette, hogy az Egyesült Államok számára 'nincs erősebb barát' Romániánál.
... http://szekelyfold.ma/hirek/az-egyesult-allamok-szamara-nem-letezik-erosebb-b ...
Az amerikai szenátor figyelmébe: George Jonas kanadai író egyik könyvében negatív példaként említi Románia szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását, szerinte Románia történelmi léptékkel mérhető kétszínűsége páratlan az országok történetében. Egészen pontosan, Románia hatvan év alatt hatszor árulta el a szövetségeseit.
... www.facebook.com/Szekelyfold.ma/posts/5800910099922464
pandala
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 29. 23:38 | Sorszám: 871
Téged, és a hozzád hasonlókat is, a sírba teszünk, nyugodj bele! ....
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 29. 16:48 | Sorszám: 870
Ezt a pohos mondta? Na ne!
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 28. 07:57 | Sorszám: 869
Orbán: "Mi még ott leszünk azok temetésén, akik bennünket akartak sírba tenni!"
Hadba hívó üzenet a jövő generációinak. Trianon még nem lejátszott meccs! Hazánk így vagy úgy, de újraegyesül...
... www.facebook.com/kimondottigazsagok/posts/560001022160435
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 27. 16:06 | Sorszám: 868
Novák vagy Iohannis képvisel jobban?

A román kormány illetékeseinek a menekültek százezreit az országra zúdító ukrajnai háború, az egyre jobban pörgő infláció és az egyre elkerülhetetlenebbnek tűnő gazdasági és élelmiszerválság közepette ismét csak kérlelhetetlen precizitással sikerült eltalálniuk, mi jelenti a legnagyobb veszélyt Romániára nézve. Természetesen ezúttal is a magyarok.
... https://kronikaonline.ro/velemeny/novak-vagy-iohannis-kepvisel-jobban
„Ha már államfői szintnél tartunk: vajon román államfőként Klaus Iohannis mikor képviselte hatékonyabban az országban élő magyar közösség érdekeit? Amikor hírhedt »Jó napot kívánok!« kezdetű beszédében az ország első számú közméltóságának pozíciójából uszított arcátlanul a magyarok ellen, vagy mostanában, amikor a székely himnusz és a székelyföldi csapatok sportsikerei kapcsán a magát sportsajtónak nevező bulvárszennymédia kezdeményezte uszításba egyre több »haladó« és »nyugatos« bukaresti sajtóorgánum is beszáll, ő pedig bátran, teljes mellszélességgel kiállva hallgat, és a fokozódó gyűlölködés ellenére sem jut eszébe felemelni a szavát az ország egymillió polgára elleni soviniszta hisztériakeltés miatt? Illetve melyik állam áll ki jobban az erdélyi magyar közösségért: amelyik óvodák, iskolák és egyetemek működését finanszírozza, vagy az, amely egy mélyállami struktúrákkal összefonódott hatalmi ág, az igazságszolgáltatás felhasználásával magyar iskolák működését próbálja ellehetetleníteni, vagy államosítja őket?”
... www.facebook.com/kronikaonline.ro/posts/5650461254982231
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 27. 15:24 | Sorszám: 867
Transzatlanti csúcstalálkozót tartanak Budapesten

Kétnapos transzatlanti csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián a Political Network for Values (Politikai hálózat az értékekért) szervezésében.

A IV. Transatlantic Summit (IV. Transzatlanti Csúcstalálkozó) című angol nyelvű esemény második, pénteki napján az Alapjogokért Központ főigazgatója, Szánthó Miklós azt mondta, hogy a liberálisok megpróbálják kisajátítani a szabadság fogalmát, saját ideológiájukkal fűszerezve, ez azonban hamis törekvés. Sem a szabadságra, sem a demokráciára vagy a manapság sokat emlegetett jogállamiságra nem adható semleges meghatározás - jelentette ki a főigazgató.

Úgy fogalmazott, hogy a szabadság több a túlfogyasztásnál.

"A saját szabályaink szerint kell játszanunk, és a liberálisoknak hozzá kell szokniuk, hogy figyelembe vegyék azt, mi mit gondolunk a szabadságról" - idézte Orbán Viktor miniszterelnököt Szánthó Miklós.

Kijelentette, hogy az ő szabadságuk a jó szabadság, amely Istenben, a hazaszeretetben és a családban gyökerezik.

A főigazgató azt mondta, hogy a szabadosságot biztosan nem értik bele a szabadság fogalmába.

A jogokat a természetes rendnek kell ihletnie, a jogok nem rugalmasak, "legfőképpen nem genderfluidak". A jogok kötelezettségekkel is járnak - hangoztatta.

Szánthó Miklós azt mondta, hogy a konzervatívok ellenfelei folyamatosan új jogokat, új szabadságokat "fedeznek fel", amelyeknek semmi közük az imént említettekhez. Például mások elhallgattatásához vagy a kényelmes börtönkörülményekhez adnak jogokat - vélekedett a főigazgató, hozzátéve, hogy a liberálisok az egyént tekintik a társadalom alapjának.

Kijelentette: a szülők azon joga is támadások kereszttüzébe került, hogy úgy neveljék gyermekeiket, ahogyan a leghelyesebbnek látják.

A liberálisok azonban túllőttek a célon - hangoztatta Szánthó Miklós.

A magyar jobboldalt a világszerte éledező konzervatív lázadás motorjának nevezte. Szavai szerint Magyarország példát mutat, ezért tartják Budapesten a transzatlanti csúcstalálkozót.

A főigazgató úgy fogalmazott, hogy "azok, akik ma liberálisnak, progresszívnek, szociáldemokratának vagy demokratikus szocialistának hívják magukat, egészen egyszerűen Karl Marx újkori követői". Marx pontosan tudta, hogy a szabad társadalmat nem lehet lerombolni a család szétzúzása nélkül, Magyarország azonban ezt nem fogja hagyni - jelentette ki.

"Együtt erő vagyunk, szerteszét a marxista farkasok vacsorája leszünk" - hangoztatta Szánthó Miklós.
... https://gondola.hu/cikkek/122515-Transzatlanti_csucstalalkozot_tartanak_Budap ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 27. 15:19 | Sorszám: 866
Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen az Európa előtt álló veszélyekről volt szó, így az ukrajnai háborúról és gazdasági következményeiről, az árak példátlan emelkedéséről, Brüsszel elhibázott és veszélyes szankciós politikájáról valamint a migrációs válság fokozódásáról.

Orbán Viktor és Marine Le Pen egyetértettek abban, hogy a hagyományos értékeket képviselő európai pártoknak össze kell fogniuk azért, hogy a kontinens nemzeteit a veszélyek és a háború korában is megvédjék. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a brüsszeli bürokratákra és a baloldali pártokra az európai emberek és családok megvédésében nem lehet számítani - mondták.

Orbán Viktor tájékoztatta a Nemzeti Tömörülés elnökét azokról a héten bemutatott magyar kormányzati intézkedésekről, amelyekkel megvédik a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is.

Marine Le Pen elismeréssel szólt a Magyarországon bevezetett extraprofit különadó rendszeréről.
... https://gondola.hu/cikkek/122511-Orban_Viktor_talalkozoja_Marine_Le_Pennel.html
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 27. 07:53 | Sorszám: 865
Latin-Amerika elvesztése

Az USA folyamatosan arra törekedett, hogy az amerikai kontinenst az alternatív és független kormányzati modellek megsemmisítésével átalakítsa. A amerikai külügyminisztérium nemrégiben bejelentette, hogy "Kuba, Nicaragua [és] a Maduro-rezsim [Venezuelában]... nem kap meghívást" a Summit of the Americas júniusban Los Angelesben megrendezendő csúcstalálkozójára. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök vezette a tiltakozást, és arra kérte Bident, hogy hívja meg "Amerika összes országát, hogy kapjanak meghívót anélkül, hogy bárkit is szakncionálnának". Május 8-án megismételte, hogy „senki sem zárhat ki senkit”. A mexikói és a brazil elnök mellett még hat ország vezetése elnök jelezte, hogy ha Biden nem változtat a véleményén, akkor nem lesznek ott a találkozón.
... www.facebook.com/ferenc.vukics/posts/5376795435687983
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 25. 16:17 | Sorszám: 864
Tovább gyalázkodik a liberális világsajtó
A lap publicistája szerint ha Trump volt amerikai elnök valaha politikai vidámparkot akarna létrehozni, az jó eséllyel a mostani „Orbánisztánra” emlékeztetne.
... https://gondola.hu/cikkek/122500-Tovabb_gyalazkodik_a_liberalis_vilagsajto.html
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. május 25. 13:11 | Sorszám: 863
Nem szolgálják ki a külföldi rendszámú autósokat egy nyírábrányi benzinkúton

A Magyarországon még érvényben lévő benzinárstop miatt egyes töltőállomásokon úgy „védik” a hatósági áras üzemanyagot, hogy nem szolgálják ki a külföldi rendszámú autósokat – hívta fel a figyelmünket egyik olvasók.
... https://maszol.ro/kulfold/Nem-szolgaljak-ki-a-kulfoldi-rendszamu-autosokat-eg ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. május 24. 21:35 | Sorszám: 862
Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.
... https://gondola.hu/cikkek/122494-Megalakult_az_otodik_Orban-kormany.html
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...