22:49:29
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Műhely
Felhasználónevem: 
Jelszavam:   [ Mégsem
Téma: Világ-árnyékkormány
... Elejére 1. lap 
pandala
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. január 21. 10:50 | Sorszám: 789
*) Vagy fogalmazzunk még egyszerűbben :: "Hazugság Harsona" :-DD
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. január 21. 10:12 | Sorszám: 788
Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

Az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi a NER elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Szabad Európa/Szabadság Rádió egyik technikai helyisége, 1980 München (Fotó forrása: Fortepan)
A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak* valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a szerkesztőségünk birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra. Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lapunk birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik.
... https://gondola.hu/cikkek/121491-Beszallt_a_valasztasi_kampanyba_az_USA-bol_v ...

*) Czakó Gábor szavaival: "a baloldalnak független" médium.
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. január 18. 21:39 | Sorszám: 787
Orbán Viktor Donald Trumppal folytatott telefonbeszélgetést
A telefonos egyeztetésen Donald Trump gratulált a magyar gazdaság kiemelkedő eredményeihez, és kifejtette: drukkol Orbán Viktornak a soron következő parlamenti választáson.

Egymás kölcsönös politikai támogatásáról, a magyar-amerikai kapcsolatokról és a migrációról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök valamint Donald Trump volt amerikai elnök tárgyalásán kedd este - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A telefonos egyeztetésen Donald Trump gratulált a magyar gazdaság kiemelkedő eredményeihez, és kifejtette: drukkol Orbán Viktornak a soron következő parlamenti választáson.

A Fidesz elnöke megköszönte Trump politikai támogatását, és biztosította őt, hogy Magyarország a továbbiakban is jó szövetségese lesz az Amerikai Egyesült Államoknak.

Orbán Viktor gratulált a volt amerikai elnök arizonai kampányrendezvényéhez, melyen Donald Trump arról beszélt, hogy "2024-ben visszaveszik a Fehér Házat".

Havasi Bertalan elmondta: a telefonos tárgyaláson a magyar miniszterelnök és a korábbi elnök áttekintette a Magyarországot és az Egyesült Államokat egyaránt sújtó migrációs válsághelyzetet, leszögezve: a nemzeteink megvédése érdekében az illegális bevándorlást mindenképpen meg kell fékezni.
... https://gondola.hu/cikkek/121477-Orban_Viktor_Donald_Trumppal_folytatott_tele ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. január 18. 18:42 | Sorszám: 786
30 év alatt 242 milliárd dollár tűnt el az országból
Pénzügyi-gazdasági hálózatot hoztak létre a kommunisták második világháború után Magyarországon. Ennek működéseként 1980 és 2010 között 242 milliárd dollár tűnt el az országból.

Borvendég Zsuszanna, a a Magyarságkutató Intézet történésze a Civil Igazságtételi Bizottság keddi sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy milyen pénzügyi-gazdasági hálózatot hoztak létre a kommunisták második világháború után Magyarországon. A szakértő elmondta, hogy egy olyan hálózat jött létre, aminek köszönhetően 1980 és 2010 között 242 milliárd dollár tűnt el az országból.

– Az egész magyar társadalom áldozatává vált annak, hogy a kommunizmus ideje alatt egy szervezett, rendszerszintű visszaélés sorozat történt, amelyek a korabeli jogszabályok alapján is bűncselekmények lennének – közölte Borvendég Zsuzsanna, a Magyarságkutató Intézet történésze a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által életre hívott Civil Igazságtételi Bizottság sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a történések is kellettek ahhoz, hogy Magyarország végzetesen eladósodjon a rendszerváltoztatás idejére.

Mint mondta, 2012-ben egy brit civil szervezet közre adott egy kutatási eredményt, amely megmutatta, hogy Magyarországról 242 milliárd dollár áramlott ki adóparadicsomokba 1980 és 2010 között.

– Maga a bolsevik birodalom létrejötte is olyan nyugati nagyvállalatok segítségével történt meg, ami a két világrendi közötti kollaborációt feltételezte – rögzítette Borvendég Zsuzsanna.

Ahogy azt a történész kiemelte, a 20. század elején kezdett kialakulni egy pénzügyi-gazdasági hálózat, amiben Magyarország szerepvállalása az 1945 utáni időszakhoz köthető. Ennek a csoportnak a tagjai között számos magyar kommunistát is lehetett találni, akik tevékeny részt vállaltak annak működtetésében.

– 1945 után ezeknek az embereknek egy része visszatért Magyarországra, ők pedig ismerték az egész kapcsolatrendszert és azt, hogy miként kell működtetni egy ilyen gazdasági hálózatot – húzta alá a szakértő.

– Amikor a Vörös Hadsereg átlépte a magyar határt, egy kommunista komisszárokból álló keménymag is velük érkezett, akiknek az volt a feladatuk, hogy még az államosítás előtt a kommunisták befolyása alá szervezzék a külkereskedelmet – jegyezte meg Borvendég Zsuzsanna. Kiemelve: ez a keménymag 1946 közepére – tehát bőven az államosítások előtt – elvégezte a feladatát, amivel a külkereskedelem a kommunista párt felügyelete alá került, továbbá létrehozták a nyugati gazdasági kapcsolatokat is.

– Létrejött egy olyan kapcsolatrendszer, amelyben az eladó és a vevő közé beékelődött egy közvetítő, ami többnyire egy magyar külkereskedelmi vállalat volt. Ennek lényege, hogy a magyar vállalatok olcsóbban adták tovább a megvásárolt árut, mint amennyiért megvette, a felmerülő veszteséget pedig a magyar gazdaságnak kellett állnia – közölte a történész. Hozzátette: a vevőnél jelentkező extra profitból magán zsebekbe korrupciós pénzek, jutalékok kerültek vissza. Továbbá Borvendég Zsuzsanna azt is elmondta, hogy az 1960-as évekre Magyarországon kialakult egy másodlagos korrupciós hálózat, ami sokkal inkább a nyugati vállalatok felé volt elkötelezett.

– Ennek köszönhetően 1972-ben megszületett egy rendelet, ami egyedülálló volt a szovjet blokk országai között, hogy magyar vállalatok céget alapíthattak a kapitalista világban, amivel egy offshore hálózat jöhetett létre – húzta alá a Magyarságkutató Intézet munkatársa.

– Hazug az a narratíva, hogy az ország eladósodásáért a magyar társadalom a felelős – vonta le a konklúziót Borvendég Zsuzsanna.

Rögzítve: az eladósodásért a folyamatos külkereskedelmi hiány a felelős, amit pedig az említett korrupciós hálózat tartott fenn.
magyarnemzet.hu
... https://gondola.hu/cikkek/121476-30_ev_alatt_242_milliard_dollar_tunt_el_az_o ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. január 18. 16:44 | Sorszám: 785
Az EU idiotizmusa ellen a szabadság kis körei

Az Európai Unió egész uralmi gépezete, de legfőképpen az Európai Parlament jog- Államvédelmi Hatósággá változott, és ez a jogállamiságra hivatkozó ÁVO egyesíti magában a jakobinus és a bolsevik legsötétebb pusztító energiáit. A 2500 milliárd forintos támogatás jogállamra hivatkozó jogellenes visszatartása példátlanul durva beavatkozás a magyar társadalom államrendjébe, és hatalmi lényegét tekintve valóban egyenértékű egy külső fegyveres beavatkozással.
EP
Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő hétfőn egy budapesti rendezvényen úgy fogalmazott, hogy az EU-ban politikai idiotizmus húzódik meg a kettős mérce mögött. Bogár László közgazdász professzornak tett föl kérdéseket a Gondola.

– Professzor úr, a XX. század négy pusztító rögeszméje, a kommunizmus, a fasizmus, a nácizmus, a liberalizmus után a XXI. században rátört kontinensünkre az idiotizmus. Minthogy ez a gondolati szörny rendelkezik a legnagyobb hálózattal és pénzforrással, hogyan védekezhetnek, vagy lendülhetnek ellentámadásba a szabadság kis körei?

– A fogalmak azért születnek meg, hogy segítségükkel elbeszélhetővé váljanak az emberi létezés legmélyebb összefüggései is. Ám egy fogalom kizárólag akkor képes e hivatásának eleget tenni, ha az adott emberi közösségen belül teljes az egyetértés a fogalom jelentését illetően. Ha az erre irányuló egyezség megbomlik, netán eleve létre sem tud jönni, akkor a fogalom súlytalanná, a szó szoros értelmében „semmit mondóvá” válik, hiszen, ha mindenki azt ért egy fogalmon, amit akar, akkor az a fogalom semmit sem jelent. A fogalmak ezt követő teljesen önkényes használata ugyanis így csak az értelmezési káoszt mélyíti el, noha a fogalmak feladata éppen a létértelmezés elősegítése volna. Ezt a fokozódó káoszt írja le drámai módon Michel Foucault híres műve.
Michel Foucault
Erre már többször hivatkoztam, melynek címe A szavak és a dolgok (Les mots et les choses.)
A szavak és a dolgok
Vagy, ami ennél is rosszabb, kiderül, hogy eleve azért hoztak létre egy fogalmat, hogy fegyverként használják azt a tetszés szerint „kinevezett” ellenséggel szemben. Ebben az értelemben az itt felsorolt „izmusok” mindegyike a létértelmezésre alkalmatlan „mérgezett” fogalom, használatuk teljesen önkényes és esetleges, bárki bármit érthet rajtuk, és persze ért is, melynek nyomán csúszunk is lefelé ezen a létértelmezési lejtőn. Ha mégis kísérletet teszünk valamiféle értelmezésre, akkor először is azt kellene tisztázni, hogy mire is irányulnak ezek a fogalmak, szóval, hogy mi is van azoknak a társadalmi jelenségnyaláboknak a mélyén, amelyekre ezek a fogalmak utalnak, persze hamis és alkalmatlan módon. Ezek a mérgezett fogalmak az egyre súlyosabb létválságba jutó nyugatias modernitás (ami a XIX. század óta hamis leegyszerűsítéssel „kapitalizmusnak” nevezi önmagát…no, lám egy újabb „izmus”) jelentéstani romhalmazának a megjelenítői, bomlástermékei. Az a „valami”, ami önmagát liberalizmusnak nevezi, az valójában a nyugatias modernitás létszerveződési módjának pusztító, világfelszámoló lényege. A „business of the business is the business” logikája, amely azt üzeni, hogy a fizikai élvezetek kielégítésére alkalmas anyagtömeg korlátlan növelése a létezés egyetlen értelme és célja, még akkor is, ha mindez egyre nyilvánvalóban magát az emberi létezést számolja fel. Ez a történelmi „sötét energia” eddig három formában mutatta meg magát, először a francia forradalomnak nevezett programozott tömeggyilkosság sorozatban jakobinusként. Aztán bolsevizmusként, kommunizmusként, szocializmusként a XX. század során, és végül most a XXI. században a magát hamis módon globalizációként megmutató jelenségegyüttesben, amely most a legvégső identitásháborúban próbálja felszámolni az emberi önazonosság történelmi talapzatát, a család, nemzet és nagykultúra hármas pillérét. A fasizmus és nácizmus mérgezett fogalmai pedig azokra a tagolatlan és brutális immunreakciókra utalnak, amelyeket éppen az imént említett „nem létező” szuperstruktúra, az a történelmi „sötét energia” provokált ki, amely magát félrevezető módon liberalizmusként nevezi meg, kizárólag azért, hogy aztán az erre való hamis hivatkozásra építve bélyegezzen meg és rekesszen ki minden olyan törekvést, amely ebben az emberiség utolsó identitásháborújában próbálná megvédeni az emberi lét legalapvetőbb önazonosságát. Az idiotizmus, mint fogalom gyökerei igen mélyre nyúlnak vissza. Az antik görög nyelvben az id azt jelenti ön, az ióta viszont az i betű a görög ábécében, és egyúttal a legegyszerűbb alakzat, hisz csak egyetlen aprócska vonás, ezért is létezik a magyar nyelvben a „jottányit” (vagyis iótányit) sem kifejezés, annak a jelzésére, hogy kicsit sem.

Aki tehát idiota, az olyan valaki, aki kizárólag csak a legegyszerűbb szemléletben képes a világra rátekinteni, következésképp, aki semmit nem ért az egészből, és aki csak magával van elfoglalva, és nem zoon politicon, aki természetadta módon tekinti magát a polisz részének. A politikai idiotizmus az antik görög kultúrában még értelmezhetetlen lett volna, hiszen aki a politizált, vagyis rész vett a közösség önazonosságának újrateremtésében, az nem lehetett idiota, mert ez a megnevezés pont az ebből önmagukat kirekesztőkre utalt. Aki tehát ma az európai unió uralmi struktúráiban a politikai idotizmust képviselik, azok egy történelmi képtelenség megjelenítői, mert miközben a feladatuk az adott közösség, vagyis egész Európa, az európai keresztény fehérember kultúrájának megvédése volna, ehelyett annak felszámolásán dolgoznak lelkesen. Persze fel kellene tennünk azt a kérdést is, hogy „hol van” ebben az abszurditásban maga az emberi közösség, vagyis az európai keresztény fehérember? Mert amit ennek a „helyén” látunk, az bizony szívszorító, hisz annak a legelemibb létfeladatának sem képes eleget tenni, hogy világra hozza, testi-lelki egészségben felnevelje a következő nemzedéket, önmaga folytatását az időben

– Deutsch Tamás említette, hogy egyesek azzal érvelnek a migráció mellett: az élet a legfontosabb, emberek nem halhatnak meg a Földközi-tengeren. A tengerről a kontinensre lépő migránsbűnözők azonban nem tisztelik az emberéletet: téglával dobálják határvédő katonáinkat. A nyílt társadalom ósdi populizmusát hogyan söpörhetik el a szellemi megújulás értelmiségijei?

– A migráció fogalmának tartalma ugyan közvetlen jelentésében technikailag egyértelmű is lehetne, ám azért vált mégis mérgezett fogalommá, mert a világ „nem létező” urai egy sajátosan perverz „jelentés-eltolással” gyökeresen megváltoztatták a jelentését, végzetesen deformálva azt. Ám ezt ahogy az imént már említettem, csak azért tudták megtenni, mert az európai keresztény fehérember az elmúlt hetven év során végleg elveszteni látszik a képességét arra, hogy világra hozza, és testi-lelki egészségben felnevelje a következő nemzedéket. Ezért lehet vele elfogadtatni azt a végzetesen pusztító logikát, hogy ha a következő nemzedék „saját előállításban nem legyártható, akkor azt importálni kell”. A dolgok mélyén ez a végtelenül tragikus összefüggés húzódik meg, a többi már csak technikai következmény. A lelki, erkölcsi, szellemi értelemben elzüllesztett európai fehérember mindezt már nem képes felfogni, tehát nincs érvényes tudása, ha akad is tudás, nincs bátorsága cselekvésre, és ha el is indulna a szükséges cselekvéssor, nincs kellő elszántság és kitartás. Ez egy láncreakció, a fehérember nem képes önmagát folytatni az időben, ezért a világ „nem létező” urai beindíthatják a végtelenített szállítószalagot, amely ideszállítja a globális veszélyes hulladékként tételeződő embermilliókat, akiket amúgy szintén ez a nem létező erő fosztott ki és tett hulladékká. Majd az így a fehéremberre rávezetett pusztító áradat tovább roncsolja a fehérember maradék lelki, erkölcsi, szellemi energiáit. Reménykednünk kellene abban, hogy mindez megfordítható, de ennek alapvető feltétele az európai keresztény fehérember maradékának szellemi felébredése és bátor kitartó cselekvése, hogy először is megálljon ezen a lejtőn, majd legyen ereje a visszafordulásra. Jó lenne ebben hinni, de ha erre képes lenne, lett volna az európai keresztény fehérember, akkor nem süllyedt volna ilyen mélyre. Az egyetlen biztató jel, hogy Közép-Európa és azon belül első sorban Magyarország mutatja jelét annak, hogy ha óriási áldozatok és erőfeszítések árán is, de képes erre a visszafordulásra. Ám az is egyre nyilvánvalóbb, hogy az áprilisi magyar választásokon éppen ezért fog mindent megtenni a világot irányító „nem létező” erő, hogy Magyarországot letérítse erről az útról, és bizony nem fog válogatni az eszközökben.

– Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy a magyar helyreállítási terv alapján 2500 milliárd forint jár Magyarországnak a koronavírus-járvány kárainak enyhítésére. Az Európai Bizottságnak nincs jogköre arra, hogy befolyásolja az összeg folyósítását. Ám ugyanaz az EU, amely hazánkat revolverezi a jogállamiság számonkérésével, durván megsérti a jogállamiságot. Hogyan készüljünk fel egy újabb november negyedikére?

– Az Európai Unió egész uralmi gépezete, de legfőképpen az Európai Parlament jog-Államvédelmi Hatósággá változott, és ez a jogállamiságra hivatkozó ÁVO egyesíti magában a jakobinus és a bolsevik legsötétebb pusztító energiáit. A 2500 milliárd forintos támogatás jogállamra hivatkozó jogellenes visszatartása példátlanul durva beavatkozás a magyar társadalom államrendjébe, és hatalmi lényegét tekintve valóban egyenértékű egy külső fegyveres beavatkozással. Az a tény, hogy még csak ehhez hasonló eset sem fordult elő soha az európai integráció történetében, azt jelzi, hogy Európa történetének igen fontos kritikus elágazási pontjához érkezett.

A magyar választások sorsa és a következmények fogják megmutatni, hogy van-e még bármilyen remény arra, hogy visszaforduljunk erről a végzetes lejtőről. Bár a globális média hamis véleményhatalmi rendszere iszonyú erejű manipulációs nyomás alá helyezte a magyar társadalmat, a jelek arra utalnak, hogy a magyar választók sokat tanultak az elmúlt harminchárom év történetéből, hisz a rendszerváltás rendszere most már ugyanúgy harminchárom éve létezik, mint amennyi ideig a Kádár rendszer tartott. Ez a tanulási folyamat talán lehetővé teszi a magyar társadalom számára, hogy józan megfontolások alapján képes legyen különbséget tenni a legkisebb rossz és a legnagyobb rossz között. Csakis a 2010-ben elkezdődött radikális rendszerkorrekciók folytatódása teszi lehetővé, hogy Magyarország továbbra is Európa szellemi energiáinak meghatározó eleme maradjon, van már benne történelmi gyakorlatunk, hogy miképpen is válhat a magyarság a kereszténység védőpajzsává.

Molnár Pál
gondola

... https://gondola.hu/cikkek/121470-Az_EU_idiotizmusa_ellen_a_szabadsag_kis_kore ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. január 18. 12:56 | Sorszám: 784
Tűzharc Monyorókeréknél – nem szabad agyonhallgatni
A támadás katonai jellege elgondolkodtat mindenkit, talán még azt is, aki eddig a liberális „maisteram” mögé bújt! A támadás katonai jellege nyilvánvalóvá teszi, hogy megbukott a BBS triumvirátus migrációs politikája! A támadás katonai jellege felébreszti az embereket „csipkerózsika” álmukból és észreveszik, hogy mivé alakult át a korábban szebb napokat látott nyugat.
... https://gondola.hu/cikkek/121471-Tuzharc_Monyorokereknel___8211%3B_nem_szabad ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. január 16. 20:20 | Sorszám: 783
A globális felmelegedés kérdőjelei
A globális felmelegedéssel kapcsolatos fősodratú ideológia nem szolgáltathat ürügyet a nemzetállamok megszüntetésére.
... https://gondola.hu/cikkek/121455-A_globalis_felmelegedes_kerdojelei_.html
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 15. 11:03 | Sorszám: 782
Nem hinném, hogy elmaradna.... hacsak nem lesz rettenetesen rossz a helyzet vírus fronton...
Amúgy, senkinek sem lenne jó a (el)csúsztatás..
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 14. 18:08 | Sorszám: 781
Mégsem választunk április 3-án?
mfor.hu
Akár el is maradhat a választás a veszélyhelyzet miatt?

Az Azonnali.hu szúrta ki, hogy a Igazságügyi Minisztérium rendeletébe elrejtettek egy érdekes mondatot, ami szerint a veszélyhelyzet miatt el is maradhatnak a választások.

„Ha a választás veszélyhelyzet miatt elmarad, de az OEVI (Országos Egyéni Választási Iroda) a Ve. 121. § (2) bekezdése szerinti ajánlóívet már kinyomtatta, az ellátandó feladatokkal kapcsolatos normatívák alapján ...” – olvasható a Magyar Közlönyben a 3/2002. (I. 11) számú IM rendelet alatt.
... https://mfor.hu/cikkek/makro/megsem-valasztunk-aprilis-3-an.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 13. 20:34 | Sorszám: 780
Halálra ítélték a kábítószercsempészeket

Halálra ítéltek a délkelet-kínai Fucsien tartományban két kábítószercsempészt, aki tengeren akart 400 kilogrammnyi, Délkelet-Ázsiából származó metamfetamint Tajvanra szállítani – jelentette csütörtökön a China News Service (CNS) kínai állami sajtóügynökség.

A ügyben – amelyet a CNS megfogalmazása szerint „nagyszabású műveletben” göngyölítettek fel – további tíz vádlottat, ugyanahhoz a drogcsempész-hálózathoz tartozókat ítéltek tíz évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésre. Az ítélet kihirdetésének idejéről annyit lehet tudni a CNS szerint, hogy a közelmúltban történt.

A hálózathoz tartozó bandák 2020 decemberében a part menti tartományban halászokat használtak fel arra, hogy szállítsák a kábítószert Tajvan szigetére. Az ügyben 20 gyanúsítottat tartóztattak le, és lefoglalták a 400 kilogrammnyi metamfetamint, valamint egy halászhajót – idézte a sajtóügynökség a parti őrség egyik, meg nem nevezett tagját.

Kábítószer-kereskedelemért általában halálbüntetést szabnak ki Kínában, de a kivégzettek számát titokban tartják.
... https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/01/13/halalra-iteltek-a-kabitoszercsempes ...
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 13. 18:27 | Sorszám: 779
Putyin: Nem hagyjuk, hogy a színes forradalom forgatókönyveit valósítsák meg nálunk
Az orosz elnök szerint Kazahsztánban ugyanolyan módszereket alkalmaztak, mint a 2014-es ukrajnai fordulat idején

Az orosz elnök szerint Kazahsztánban ugyanolyan módszereket alkalmaztak, mint a 2014-es ukrajnai fordulat idején, beleértve az erőteljes tájékoztatási támogatást. A Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) békefenntartó kontingense korlátozott ideig tartózkodik majd Kazahsztánban, az egységeket kivonják, amint a kazah elnök így dönt – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a szervezet tanácsának hétfői, rendkívüli, virtuális ülésén.
... www.hetek.hu/cikkek/online/putyin-nem-hagyjuk-hogy-a-szines-forradalom-forgat ...
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 12. 13:30 | Sorszám: 778
Magyarország előre megy
Ha el akarjuk kerülni az újabb történelmi katasztrófát, akkor a választásokig drámai őszinteséggel kellene a magyar társadalom elé tárni a rendszerváltozás rendszerének sötét „genezisét”.
... https://gondola.hu/cikkek/121431-Magyarorszag_elore_megy.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 12. 13:29 | Sorszám: 777
Azt hiszem, ő félig sváb !
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 11. 22:47 | Sorszám: 776
Fél, hogy őt is odaszámolják?
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 11. 20:42 | Sorszám: 775
Bayer Zsolt: Zsidókat számlál a baloldal
Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)
Úgy tűnik, homok került az ellenzéki együttműködés rendszerébe (Elegy – lásd még: „Elegyes, mint a kódissz…r”), méghozzá az egyik legfontosabb kérdésben, nevezetesen, hogy mennyi zsidó is található a Fideszben (és előbb-utóbb nyilván a KDNP-vel kapcsolatban is előkerül majd ez a sarkalatos kérdés).

Márki-Zay Péter nemzetvezető elvtárs a hétvégén fejtette ki iránymutatását ebben az ügyben, imigyen: A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés. (...) Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm.

Az ilyen iránymutatások felmérhetetlenül értékesek. Ugyanis az ellenzéki együttműködés rendszere mint pásztor nélküli nyáj bolyongott, és ment a maga feje után zsidókérdésben, egészen idáig. És akkor a nemzetvezető elvtárs (civilben porszívó- és mindenféle egyéb ügynök, kanadai állampolgár, egészségügyi szakértő, gazdasági szakértő, gyermeknevelési szaktanácsadó, továbbá rétor és pontifex maximus) ráhelyezte ujját a kor ütőerére, s megállapította, miszerint a Fidesz (Márki-Zay kifejezése szerint homokos zsidó) tanácsadójának munkáját ellensúlyozandó (amúgy nevezett már régen meghalt) ideje állásfoglalást kiadnia a fideszes zsidók kérdéskörében.

Márki-Zay nemzetvezető elvtárs mérlegelt, töprengett, latra vetett gondolatot s szót (szokása ez neki), s végül minden szempontot figyelembe véve megalkotta fenti összegzését. Vagyis hát, hogy miközöttünk elég kevés a zsidó, ő például csak egyet ismer személyesen, de azt legalább nagyra becsüli.

Jó tudni az ilyesmit.

S amikor már minden megnyugodni látszott, az ellenzéki együttműködés rendszere elcsitult, eltűntek felszínéről a nyugtalanság hullámai, puha lett minden, mint a bársony, csak Karl Lueger szelleme lebegett az alvó Hódmezővásárhely felett („Wer ein Jude ist, bestimme ich!”), s az alvó város legszebbik álmába merülve várta kedves vezetőjének újabb vasárnapi iránymutatását, nos, ebben a kegyelmi pillanatban durván és ellentmondást nem tűrően rivallt fel a Jobbik keszthelyi vice-nemzetvezető elvtársa, Herold János, imigyen rúgva fel a Márki-Zay-féle konszenzust: A Fidesz mindig szorosan együttműködik a hazai zsidósággal, a zsidó vallási szektákkal és Izraellel, és aránytalan mértékben elítél minden zsidóellenes megnyilvánulást. A Fidesz vezetői mindig is zsidók voltak (Fodor Gábor, Deutsch Tamás, Lázár János, Kósa Lajos, Rogán Antal, Kubatov Gábor, stb), az ismertebb Fidesz politikusok közt nagyon sok a zsidó (kb. 40-60%).

Hát kérem szépen, ezt így nem lehet!

Egyszerűen fel nem foghatom, miképpen fordulhat elő, hogy kevesebb mint három hónappal a sorsdöntő választások előtt még abban sincs egyetértés, hogy akkor most hány zsidó is van a Fideszben!

Tessék kérem végre megegyezni, mert így nem lesz sem fizetős egészségügy, sem vizitdíj, sem illegális migráció, sem pedig hatalmas per Felcsúton (miközben a gépek vigyázzban állnak Ferihegyen), pedig a magyar nép egy emberként kiált mindezekért!

Akkor most „néhány zsidó” van a Fideszben, akik közül egyet a nemzetvezető elvtárs ráadásul nagyra is becsül, avagy nagyon sok zsidó van a Fideszben (40–60 százalék), akik ráadásul „szorosan együttműködnek a zsidó vallási szektákkal”, vagyis nem becsülhetők nagyra (ha jól értjük).

És azt is tessék végre eldönteni, hogy akkor a Fidesz vezetője maga zsidó-e, avagy nem erről van szó.

Tessék haladéktalanul leülni a nemzetvezető elvtársnak meg a vice-nemzetvezető elvtársnak Keszthelyről, és tisztázni ezeket a dolgokat, és az sem árt, ha odahívják szakértőnek a Jakab vice-nemzetvezető elvtársat is. Mert így nem lehet nekiszaladni a választásoknak, ezt fogja fel végre mindenki!

Az egész életbevágóan fontos és amúgy magas színvonalú és ízléses vitát pedig sok szeretettel ajánljuk a The Times of Izrael című lapnak, akik leszedték Veszprémy László Bernát ezen állapotokat ismertető írását, ajánljuk továbbá a BBC-nek, a CNN-nek, a Guardiannek meg a Politicónak, meg az összes többinek is, hiszen ők rendkívül érzékenyek az antiszemitizmusra, és egészen biztosan nem hagynák szó nélkül, ha mondjuk a magyar miniszterelnök arról értekezne pártjának egyik városi vezetőjével, hogy akkor most az ellenzék soraiban mennyi is a zsidó.

És a Bolgár Gyuri bácsinak is nagyon ajánljuk, meg a többi hazai antiszemitizmus-szakértőnek.

Nevezettek mindeddig nyilván csak azért kussolnak, mert még nem értesültek ezekről a fejleményekről. Ami nem csoda, hiszen a The Times of Izrael eltüntette az erről szóló cikket.

Csak ez lehet az ok. Másra nem is tudunk gondolni…

Bayer Zsolt
... https://gondola.hu/hirek/282021-Bayer_Zsolt__Zsidokat_szamlal_a_baloldal.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 11. 20:40 | Sorszám: 774
Ööö ... Miért is ?
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 10. 19:59 | Sorszám: 773
Hé! Mutasd a bukszád!
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 10. 07:49 | Sorszám: 772
A tömegturizmus visszaszorítása érdekében döntöttek így az olasz hatóságok!
Csak bizonyos számú turistát engednek be Velencébe
Korábbi adatok szerint eddig naponta mintegy 100 ezer turista sétálhatott Velence terein. 2022-ben azonban már nem lehet csak úgy bejárni a várost.
... https://foldjaro.hu/csak-bizonyos-szamu-turistat-engednek-be-velencebe/
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 09. 21:46 | Sorszám: 771
"Csókolom"! Hol ez a közvélemény?

Idézet:
magyar konzervatív közvélemény


R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 09. 11:52 | Sorszám: 770
A bolgár modell
Senki se lepődjön meg, ha elárulom, hogy az áprilisi magyar választások egyik esélyese várhatóan a „bolgár modell” lehet.

Nem, nem kell itt azonnal a rendkívüli mértékben ellenállható Dobrev Gertrudisra gondolni, inkább a tavaly megrendezett bulgáriai választásokra emlékezzünk vissza röviden.

Komoly tanulsága lehet számunkra annak a ténynek, hogy a novemberi bolgár választások során egy olyan párt váltott egy józan, konzervatív, bevándorlásellenes kormányt, amelyet két hónappal a választások előtt alapítottak, jókora adag külföldi segítséggel. Már maga ez a tény is komoly vészjeleket generál a modern parlamentarizmus szabályait értékelők tudatában, hiszen hogyan is alakíthat kormányt egy olyan párt, amelynek programját a választóknak nem volt alkalmuk áttanulmányozni, és csupán szlogenek szintjén ismerik?

Az elkapkodott választások után a vesztesek részéről indult ugyan egy „sorosozás”, ami a bolgár civil szervezetek szerepét illetően ugyan fedte a valóságot, a győztes Kiril Petkov részéről viszont hibás feltevés volt. Ő egyenesen az amerikai külügyminisztérium favorizáltja volt. Joe Biden elnök a választások előtt el is szólta magát, nevén nevezve a Harvardon kitanult Petkovot mint az amerikai érdekek helyi képviselőjét.

Alapítványába, a Gazdasági Stratégiák és Versenyképesség Centrumába (CESC) dollármilliók özönlöttek, de a külföldi pénzből fenntartott oktatási intézmény egyúttal választási alapként is jól működött Petkov „korrupcióellenes” profiljának megerősítésében. Az sem jelentett gondot, hogy Petkov kanadai–bolgár kettős állampolgár volt, amit a bolgár alkotmány parlamenti képviselők esetében egyértelműen tilt. A nemzeti alkotmányokat Brüsszel úgyis csak afféle szükséges rossznak tekinti.

Persze az új Petkov-kormány a győzelem után azonnal megköszönte a segítséget az Európai Unióval való szorosabb integráció ígéretével. Innen aztán garantáltan nem várható kifogás a jövőben egy föderális Európával szemben. És hogy az új szófiai kormány milyen komolyan gondolta a korrupcióellenes harcot, mutatja az is, hogy Petkov azonnal koalícióra lépett egy szocialistákat és kommunistákat tömörítő párttal, ami a magyar viszonyokhoz hasonlóan Bulgáriában is nagyjából annyit jelent, mint benzinnel locsolni az égő házat.

A hóvirágok mellett így, tavasszal nekünk is figyelnünk kell majd egy bolgár modell lehetséges első hajtásaira. Csehországban sorosék egy héttel a választások előtt sikeresen bedobták a Pandora-iratok nevű álbotrányt, ami segíthetett abban, hogy Andrej Babis magyarbarát kormánya fél százalék híján elvesztette a választásokat.

Nálunk ezt már korábban letesztelték a Pegasus kémszoftver-álbotránnyal, de azon kívül, hogy bohócot csináltak magukból, a kormány népszerűségét nem tudták megingatni. Mivel ezt az ászukat már eljátszották, hetekkel a választások előtt bolgár mintára még belökhetnek a ringbe egy korrupcióellenes zászlóba csomagolt, magyarul is beszélő Jeanne d’Arcot.

A magyar konzervatív közvélemény nagy részben már ellenálló a nyugati hibrid háborús eszközökkel szemben, de azért köztünk is jócskán maradtak hiszékenyek. Mivel a jelenlegi szánalmas miniszterelnöki kihívók közül bármelyikük épphogy csak kinyitja a száját, egy százalékpontot veszít, nem kizárt, hogy tavasszal felbukkan majd egy friss, jól képzett bérmessiás, aki a vörös-barna kleptokoalíció képviseletében szolgálatait kínálja majd fel a korrupcióellenes harcban. Ezért hát éberen várjuk a tavaszt!

Deme Dániel
A szerző újságíró
Magyar Hírlap

... https://gondola.hu/cikkek/121403-A_bolgar_modell.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 09. 10:08 | Sorszám: 769
Hasadás van a két világ között
Nem alaptalan azt állítani, hogy a nézetbeli különbségek és konfliktusok globalisták és szuverenisták között nem pusztán ideológiai, értékrendi vitákról szólnak (persze arról is), ez több annál: itt világok, világmodellek összecsapásáról van szó.
... https://gondola.hu/cikkek/121399-Hasadas_van_a_ket_vilag_kozott_.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 09. 10:07 | Sorszám: 768
Szerintem ez nettó tévedés.
Az amerikai dollárt egy magánbank nyomtatja.
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 19:17 | Sorszám: 767
Idézet:
A magánadósság okozza a vesztünket, nem az állami

Idézet:
Miközben az állam mindig vissza tudja fizetni a saját valutájában létrejött eladósodottságát, szemben a magángazdasággal, a világgazdaságot mozgásban tartó egyre hatalmasabb magánadósság-tömeggel mintha mégsem foglalkozna a közgazdaságtan és az üzleti sajtó? E kérdésre keres választ Steve Keen ismert ausztrál közgazdász könyve.

Idézet:
A 2008-as válságot a magánadósság okozta, nem pedig a neoliberális korszak mumusának kikiáltott államadósság.

Idézet:
A bankok által létrehozott magánadósság azonban sokkal veszélyesebb, mint az állam adóssága. Az állam ugyanis nyomtathat saját pénzt, a magángazdaság nem.

https://ujegyenloseg.hu/a-maganadossag-okozza-a-vesztunket-nem-az-allami/

gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 19:08 | Sorszám: 766
Hm. Mi nem születtünk bankárnak!
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 19:07 | Sorszám: 765
Vajon mekkora összeg jönne ki, ha az állampolgárok által felvett kölcsönöket is beleszámolnák! /Úgy tudom az nincs benne/.
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...