15:30:16
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 
   » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció   
 
 » méhes Fórum+  » Műhely
Téma: Világ-árnyékkormány
... Elejére 1. lap 
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 14. 18:08 | Sorszám: 781
Mégsem választunk április 3-án?
mfor.hu
Akár el is maradhat a választás a veszélyhelyzet miatt?

Az Azonnali.hu szúrta ki, hogy a Igazságügyi Minisztérium rendeletébe elrejtettek egy érdekes mondatot, ami szerint a veszélyhelyzet miatt el is maradhatnak a választások.

„Ha a választás veszélyhelyzet miatt elmarad, de az OEVI (Országos Egyéni Választási Iroda) a Ve. 121. § (2) bekezdése szerinti ajánlóívet már kinyomtatta, az ellátandó feladatokkal kapcsolatos normatívák alapján ...” – olvasható a Magyar Közlönyben a 3/2002. (I. 11) számú IM rendelet alatt.
... https://mfor.hu/cikkek/makro/megsem-valasztunk-aprilis-3-an.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 13. 20:34 | Sorszám: 780
Halálra ítélték a kábítószercsempészeket

Halálra ítéltek a délkelet-kínai Fucsien tartományban két kábítószercsempészt, aki tengeren akart 400 kilogrammnyi, Délkelet-Ázsiából származó metamfetamint Tajvanra szállítani – jelentette csütörtökön a China News Service (CNS) kínai állami sajtóügynökség.

A ügyben – amelyet a CNS megfogalmazása szerint „nagyszabású műveletben” göngyölítettek fel – további tíz vádlottat, ugyanahhoz a drogcsempész-hálózathoz tartozókat ítéltek tíz évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésre. Az ítélet kihirdetésének idejéről annyit lehet tudni a CNS szerint, hogy a közelmúltban történt.

A hálózathoz tartozó bandák 2020 decemberében a part menti tartományban halászokat használtak fel arra, hogy szállítsák a kábítószert Tajvan szigetére. Az ügyben 20 gyanúsítottat tartóztattak le, és lefoglalták a 400 kilogrammnyi metamfetamint, valamint egy halászhajót – idézte a sajtóügynökség a parti őrség egyik, meg nem nevezett tagját.

Kábítószer-kereskedelemért általában halálbüntetést szabnak ki Kínában, de a kivégzettek számát titokban tartják.
... https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/01/13/halalra-iteltek-a-kabitoszercsempes ...
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 13. 18:27 | Sorszám: 779
Putyin: Nem hagyjuk, hogy a színes forradalom forgatókönyveit valósítsák meg nálunk
Az orosz elnök szerint Kazahsztánban ugyanolyan módszereket alkalmaztak, mint a 2014-es ukrajnai fordulat idején

Az orosz elnök szerint Kazahsztánban ugyanolyan módszereket alkalmaztak, mint a 2014-es ukrajnai fordulat idején, beleértve az erőteljes tájékoztatási támogatást. A Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) békefenntartó kontingense korlátozott ideig tartózkodik majd Kazahsztánban, az egységeket kivonják, amint a kazah elnök így dönt – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a szervezet tanácsának hétfői, rendkívüli, virtuális ülésén.
... www.hetek.hu/cikkek/online/putyin-nem-hagyjuk-hogy-a-szines-forradalom-forgat ...
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 12. 13:30 | Sorszám: 778
Magyarország előre megy
Ha el akarjuk kerülni az újabb történelmi katasztrófát, akkor a választásokig drámai őszinteséggel kellene a magyar társadalom elé tárni a rendszerváltozás rendszerének sötét „genezisét”.
... https://gondola.hu/cikkek/121431-Magyarorszag_elore_megy.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 12. 13:29 | Sorszám: 777
Azt hiszem, ő félig sváb !
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 11. 22:47 | Sorszám: 776
Fél, hogy őt is odaszámolják?
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 11. 20:42 | Sorszám: 775
Bayer Zsolt: Zsidókat számlál a baloldal
Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)
Úgy tűnik, homok került az ellenzéki együttműködés rendszerébe (Elegy – lásd még: „Elegyes, mint a kódissz…r”), méghozzá az egyik legfontosabb kérdésben, nevezetesen, hogy mennyi zsidó is található a Fideszben (és előbb-utóbb nyilván a KDNP-vel kapcsolatban is előkerül majd ez a sarkalatos kérdés).

Márki-Zay Péter nemzetvezető elvtárs a hétvégén fejtette ki iránymutatását ebben az ügyben, imigyen: A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés. (...) Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm.

Az ilyen iránymutatások felmérhetetlenül értékesek. Ugyanis az ellenzéki együttműködés rendszere mint pásztor nélküli nyáj bolyongott, és ment a maga feje után zsidókérdésben, egészen idáig. És akkor a nemzetvezető elvtárs (civilben porszívó- és mindenféle egyéb ügynök, kanadai állampolgár, egészségügyi szakértő, gazdasági szakértő, gyermeknevelési szaktanácsadó, továbbá rétor és pontifex maximus) ráhelyezte ujját a kor ütőerére, s megállapította, miszerint a Fidesz (Márki-Zay kifejezése szerint homokos zsidó) tanácsadójának munkáját ellensúlyozandó (amúgy nevezett már régen meghalt) ideje állásfoglalást kiadnia a fideszes zsidók kérdéskörében.

Márki-Zay nemzetvezető elvtárs mérlegelt, töprengett, latra vetett gondolatot s szót (szokása ez neki), s végül minden szempontot figyelembe véve megalkotta fenti összegzését. Vagyis hát, hogy miközöttünk elég kevés a zsidó, ő például csak egyet ismer személyesen, de azt legalább nagyra becsüli.

Jó tudni az ilyesmit.

S amikor már minden megnyugodni látszott, az ellenzéki együttműködés rendszere elcsitult, eltűntek felszínéről a nyugtalanság hullámai, puha lett minden, mint a bársony, csak Karl Lueger szelleme lebegett az alvó Hódmezővásárhely felett („Wer ein Jude ist, bestimme ich!”), s az alvó város legszebbik álmába merülve várta kedves vezetőjének újabb vasárnapi iránymutatását, nos, ebben a kegyelmi pillanatban durván és ellentmondást nem tűrően rivallt fel a Jobbik keszthelyi vice-nemzetvezető elvtársa, Herold János, imigyen rúgva fel a Márki-Zay-féle konszenzust: A Fidesz mindig szorosan együttműködik a hazai zsidósággal, a zsidó vallási szektákkal és Izraellel, és aránytalan mértékben elítél minden zsidóellenes megnyilvánulást. A Fidesz vezetői mindig is zsidók voltak (Fodor Gábor, Deutsch Tamás, Lázár János, Kósa Lajos, Rogán Antal, Kubatov Gábor, stb), az ismertebb Fidesz politikusok közt nagyon sok a zsidó (kb. 40-60%).

Hát kérem szépen, ezt így nem lehet!

Egyszerűen fel nem foghatom, miképpen fordulhat elő, hogy kevesebb mint három hónappal a sorsdöntő választások előtt még abban sincs egyetértés, hogy akkor most hány zsidó is van a Fideszben!

Tessék kérem végre megegyezni, mert így nem lesz sem fizetős egészségügy, sem vizitdíj, sem illegális migráció, sem pedig hatalmas per Felcsúton (miközben a gépek vigyázzban állnak Ferihegyen), pedig a magyar nép egy emberként kiált mindezekért!

Akkor most „néhány zsidó” van a Fideszben, akik közül egyet a nemzetvezető elvtárs ráadásul nagyra is becsül, avagy nagyon sok zsidó van a Fideszben (40–60 százalék), akik ráadásul „szorosan együttműködnek a zsidó vallási szektákkal”, vagyis nem becsülhetők nagyra (ha jól értjük).

És azt is tessék végre eldönteni, hogy akkor a Fidesz vezetője maga zsidó-e, avagy nem erről van szó.

Tessék haladéktalanul leülni a nemzetvezető elvtársnak meg a vice-nemzetvezető elvtársnak Keszthelyről, és tisztázni ezeket a dolgokat, és az sem árt, ha odahívják szakértőnek a Jakab vice-nemzetvezető elvtársat is. Mert így nem lehet nekiszaladni a választásoknak, ezt fogja fel végre mindenki!

Az egész életbevágóan fontos és amúgy magas színvonalú és ízléses vitát pedig sok szeretettel ajánljuk a The Times of Izrael című lapnak, akik leszedték Veszprémy László Bernát ezen állapotokat ismertető írását, ajánljuk továbbá a BBC-nek, a CNN-nek, a Guardiannek meg a Politicónak, meg az összes többinek is, hiszen ők rendkívül érzékenyek az antiszemitizmusra, és egészen biztosan nem hagynák szó nélkül, ha mondjuk a magyar miniszterelnök arról értekezne pártjának egyik városi vezetőjével, hogy akkor most az ellenzék soraiban mennyi is a zsidó.

És a Bolgár Gyuri bácsinak is nagyon ajánljuk, meg a többi hazai antiszemitizmus-szakértőnek.

Nevezettek mindeddig nyilván csak azért kussolnak, mert még nem értesültek ezekről a fejleményekről. Ami nem csoda, hiszen a The Times of Izrael eltüntette az erről szóló cikket.

Csak ez lehet az ok. Másra nem is tudunk gondolni…

Bayer Zsolt
... https://gondola.hu/hirek/282021-Bayer_Zsolt__Zsidokat_szamlal_a_baloldal.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 11. 20:40 | Sorszám: 774
Ööö ... Miért is ?
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 10. 19:59 | Sorszám: 773
Hé! Mutasd a bukszád!
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 10. 07:49 | Sorszám: 772
A tömegturizmus visszaszorítása érdekében döntöttek így az olasz hatóságok!
Csak bizonyos számú turistát engednek be Velencébe
Korábbi adatok szerint eddig naponta mintegy 100 ezer turista sétálhatott Velence terein. 2022-ben azonban már nem lehet csak úgy bejárni a várost.
... https://foldjaro.hu/csak-bizonyos-szamu-turistat-engednek-be-velencebe/
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 09. 21:46 | Sorszám: 771
"Csókolom"! Hol ez a közvélemény?

Idézet:
magyar konzervatív közvélemény


R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 09. 11:52 | Sorszám: 770
A bolgár modell
Senki se lepődjön meg, ha elárulom, hogy az áprilisi magyar választások egyik esélyese várhatóan a „bolgár modell” lehet.

Nem, nem kell itt azonnal a rendkívüli mértékben ellenállható Dobrev Gertrudisra gondolni, inkább a tavaly megrendezett bulgáriai választásokra emlékezzünk vissza röviden.

Komoly tanulsága lehet számunkra annak a ténynek, hogy a novemberi bolgár választások során egy olyan párt váltott egy józan, konzervatív, bevándorlásellenes kormányt, amelyet két hónappal a választások előtt alapítottak, jókora adag külföldi segítséggel. Már maga ez a tény is komoly vészjeleket generál a modern parlamentarizmus szabályait értékelők tudatában, hiszen hogyan is alakíthat kormányt egy olyan párt, amelynek programját a választóknak nem volt alkalmuk áttanulmányozni, és csupán szlogenek szintjén ismerik?

Az elkapkodott választások után a vesztesek részéről indult ugyan egy „sorosozás”, ami a bolgár civil szervezetek szerepét illetően ugyan fedte a valóságot, a győztes Kiril Petkov részéről viszont hibás feltevés volt. Ő egyenesen az amerikai külügyminisztérium favorizáltja volt. Joe Biden elnök a választások előtt el is szólta magát, nevén nevezve a Harvardon kitanult Petkovot mint az amerikai érdekek helyi képviselőjét.

Alapítványába, a Gazdasági Stratégiák és Versenyképesség Centrumába (CESC) dollármilliók özönlöttek, de a külföldi pénzből fenntartott oktatási intézmény egyúttal választási alapként is jól működött Petkov „korrupcióellenes” profiljának megerősítésében. Az sem jelentett gondot, hogy Petkov kanadai–bolgár kettős állampolgár volt, amit a bolgár alkotmány parlamenti képviselők esetében egyértelműen tilt. A nemzeti alkotmányokat Brüsszel úgyis csak afféle szükséges rossznak tekinti.

Persze az új Petkov-kormány a győzelem után azonnal megköszönte a segítséget az Európai Unióval való szorosabb integráció ígéretével. Innen aztán garantáltan nem várható kifogás a jövőben egy föderális Európával szemben. És hogy az új szófiai kormány milyen komolyan gondolta a korrupcióellenes harcot, mutatja az is, hogy Petkov azonnal koalícióra lépett egy szocialistákat és kommunistákat tömörítő párttal, ami a magyar viszonyokhoz hasonlóan Bulgáriában is nagyjából annyit jelent, mint benzinnel locsolni az égő házat.

A hóvirágok mellett így, tavasszal nekünk is figyelnünk kell majd egy bolgár modell lehetséges első hajtásaira. Csehországban sorosék egy héttel a választások előtt sikeresen bedobták a Pandora-iratok nevű álbotrányt, ami segíthetett abban, hogy Andrej Babis magyarbarát kormánya fél százalék híján elvesztette a választásokat.

Nálunk ezt már korábban letesztelték a Pegasus kémszoftver-álbotránnyal, de azon kívül, hogy bohócot csináltak magukból, a kormány népszerűségét nem tudták megingatni. Mivel ezt az ászukat már eljátszották, hetekkel a választások előtt bolgár mintára még belökhetnek a ringbe egy korrupcióellenes zászlóba csomagolt, magyarul is beszélő Jeanne d’Arcot.

A magyar konzervatív közvélemény nagy részben már ellenálló a nyugati hibrid háborús eszközökkel szemben, de azért köztünk is jócskán maradtak hiszékenyek. Mivel a jelenlegi szánalmas miniszterelnöki kihívók közül bármelyikük épphogy csak kinyitja a száját, egy százalékpontot veszít, nem kizárt, hogy tavasszal felbukkan majd egy friss, jól képzett bérmessiás, aki a vörös-barna kleptokoalíció képviseletében szolgálatait kínálja majd fel a korrupcióellenes harcban. Ezért hát éberen várjuk a tavaszt!

Deme Dániel
A szerző újságíró
Magyar Hírlap

... https://gondola.hu/cikkek/121403-A_bolgar_modell.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 09. 10:08 | Sorszám: 769
Hasadás van a két világ között
Nem alaptalan azt állítani, hogy a nézetbeli különbségek és konfliktusok globalisták és szuverenisták között nem pusztán ideológiai, értékrendi vitákról szólnak (persze arról is), ez több annál: itt világok, világmodellek összecsapásáról van szó.
... https://gondola.hu/cikkek/121399-Hasadas_van_a_ket_vilag_kozott_.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 09. 10:07 | Sorszám: 768
Szerintem ez nettó tévedés.
Az amerikai dollárt egy magánbank nyomtatja.
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 19:17 | Sorszám: 767
Idézet:
A magánadósság okozza a vesztünket, nem az állami

Idézet:
Miközben az állam mindig vissza tudja fizetni a saját valutájában létrejött eladósodottságát, szemben a magángazdasággal, a világgazdaságot mozgásban tartó egyre hatalmasabb magánadósság-tömeggel mintha mégsem foglalkozna a közgazdaságtan és az üzleti sajtó? E kérdésre keres választ Steve Keen ismert ausztrál közgazdász könyve.

Idézet:
A 2008-as válságot a magánadósság okozta, nem pedig a neoliberális korszak mumusának kikiáltott államadósság.

Idézet:
A bankok által létrehozott magánadósság azonban sokkal veszélyesebb, mint az állam adóssága. Az állam ugyanis nyomtathat saját pénzt, a magángazdaság nem.

https://ujegyenloseg.hu/a-maganadossag-okozza-a-vesztunket-nem-az-allami/

gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 19:08 | Sorszám: 766
Hm. Mi nem születtünk bankárnak!
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 19:07 | Sorszám: 765
Vajon mekkora összeg jönne ki, ha az állampolgárok által felvett kölcsönöket is beleszámolnák! /Úgy tudom az nincs benne/.
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 12:20 | Sorszám: 764
A jobboldali oszlopban van pl. egy kördiagram a főbb összetevőiről!
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 12:16 | Sorszám: 763


pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 12:14 | Sorszám: 762
( + Azt hiszem, hogy az www.akk.hu -n meg lehet nézni egy konkrét időpontbeli "szerkezetét, összetevőit" is ... )
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 12:11 | Sorszám: 761

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llamad%C3%B3ss%C3%A1g
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 06. 08:27 | Sorszám: 760
Bár, úgy emléxem, az államadósságba beleszámítják azt is, amennyivel a saját polgárainak
tartozik az állam.
Pedig az nagyon nem mindegy, hogy a "nemlétező árnyékhatalom"-nak mennyivel tartoznak.
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 05. 23:22 | Sorszám: 759
Meg vannak véve kilóra !
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 05. 23:00 | Sorszám: 758
Japán 266%, akkor miért ijesztegetnek az eladósodással?
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. január 05. 21:32 | Sorszám: 757
Már régóta mondom: kövessük Észak-Korea példáját !

Fázunk és éhezünk
S átlőve oldalunk,
Részünk minden nyomor...
De szabadok vagyunk!
Tovább ...
 
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...