09:01:46
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Műhely
Téma: Világ-árnyékkormány
... Elejére 1. lap 
pandala
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. augusztus 30. 07:47 | Sorszám: 1122
"A nyomtatás feltalálása azonban megkönnyítette
a közvélemény befolyásolását, s a film és a rádió tovább fejlesztette ezt a folyamatot. A
televízió felfedezésével, s azzal, hogy a technika haladása lehetővé tette, hogy ugyanazon a
készüléken egyidejűleg adni és venni lehessen, vége lett a magánéletnek. Minden polgár, vagy
legalábbis minden olyan polgár, aki elég fontos ahhoz, hogy érdemes legyen szemmel tartani,
a napnak mind a huszonnégy órájában a rendőrség szeme előtt s a hivatalos propaganda halló-
távolságán belül tartható, elzárva a gondolatok kicserélésének minden lehetőségétől. Annak a
lehetősége, hogy minden alattvalót rákényszerítsenek nemcsak az Állam akaratának való
feltétlen engedelmességre, hanem arra is, hogy tökéletesen egyforma nézeteket valljanak, most áll fenn először."
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 30. 07:45 | Sorszám: 1121
"Amíg dolgoznak és szülnek, egyéb tevékenységüknek semmi jelentősége
nincs. Magukra hagyva, mint az Argentína síkságain szabadjára eresztett barmok, visszatértek
egy számukra természetesnek tűnő, ősi életmódhoz. Megszülettek, felnőttek a csatornákban,
tizenkét éves korukban dolgozni mentek, átestek a szépség és a nemi vágy gyorsan elvirágzó
időszakán, húszéves korukban házasságot kötöttek, harmincéves korukban középkorukat
élték, s legtöbbjük hatvanéves korára meghalt. Nehéz testi munka, az otthon és a család
gondja, a szomszédokkal való apró viszályok, mozi, futball, sör és főleg kártya töltötte ki
életüket. Nem volt nehéz ellenőrzés alatt tartani őket."
-- https://elso.xyz/konyvek/orwell-1984.pdf
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. augusztus 30. 07:02 | Sorszám: 1120
“So long as they continued to work and breed, their other activities were without importance. Left to themselves... they had reverted to a style of life that appeared to be natural to them, a sort of ancestral pattern... work, the care of home and children, petty quarrels with neighbors, films, football, beer and above all, gambling filled up the horizon of their minds. To keep them in control was not difficult.”
—George Orwell
... www.facebook.com/poeticoutlaws/posts/pfbid0ZaYdac9BugiZMfFKbi865aK4FVUYErqwtC ...
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 26. 22:11 | Sorszám: 1119
Idézet:
Elemző: jelentős profitra tett szert az Egyesült Államok, mióta Európa megszakította pénzügyi kapcsolatait Oroszországgal

A dollárban történt kifizetések aránya rekord szintet ért el júliusban – mutatott rá Bendarzsevszkij Anton.
2023. augusztus 26. 22:01
https://mandiner.hu/kulfold/2023/08/elemzo-jelentos-profitra-tett-szert-az-eg ...
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 26. 01:29 | Sorszám: 1118
"Az oroszok egyébként csak 235-ös tömegszámú uránt adnak el az amerikaiaknak, ez az egyetlen hasítható izotóp, amely az atomreaktorok üzemanyagaként szolgál."
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 26. 01:16 | Sorszám: 1117
„visszaglobalizáció”
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 26. 01:16 | Sorszám: 1116
( "Kiderült, amit eddig is sejtettünk: a színfalak mögött megy az urán-biznisz az USA és Oroszország között

A teljes amerikai uránimport harmada Oroszországból származik.
2023. augusztus 25. 16:41"

- https://mandiner.hu/kulfold/2023/08/kiderult-amit-eddig-is-sejtettunk-a-szinf ... )
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 25. 23:46 | Sorszám: 1115
a „visszaglobalizáció” csodája :
a szlovákok, állítólag, lemondanak az orosz atomerőműs fűtőanyagok vásárlásáról
helyette az oroszokól vásárló usától veszik majd a szálakat ....
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 23. 09:52 | Sorszám: 1114
„visszaglobalizáció”
hangyáknak, beöntés
madaraknak, fogsor
kígyóknak, lábsó
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 22. 10:08 | Sorszám: 1113
A „nyári Davos” vészjósló üzenete
A világnak bátor és előrelátó emberekre van szüksége, akik képesek az innováció erejét hasznosítani és együttműködni ágazatokon, régiókon, nemzeteken és kultúrákon átívelő módon, hogy egy békésebb, befogadóbb és ellenállóbb jövőt teremtsenek – harsogta Klaus Schwab.
2023. augusztus 22. 07:00
Sokan tudnak ma már a WEF-ről, azaz a Világgazdasági Fórumról, amelynek vezetője az a Klaus Schwab 84 éves német közgazdász, akit annak idején a most százéves Henry Kissinger indított el globalista útján. Sokan tudják azt is, hogy a WEF-ben koncentrálódnak talán a jelenlegi leghatalmasabb globális erők, hiszen a legnagyobb gigacégek, pénzintézetek, nemzetközi szervezetek, médiumok, a tudományos élet szereplői stb. egyaránt a WEF tagjainak számítanak. Azt is tudják sokan, hogy a WEF az éves fórumait általában év elején tartja, januárban, mint ahogyan idén is történt.

Kevesebben tudják viszont, hogy a Világgazdasági Fórumnak van egy másik összejövetele is, a nyári Davos Summit, amit június­ban tartottak. De joggal kérdezhetik: miért olyan fontos ez, hogy nyáron is tanácskoznak a világot uraló nagyfiúk? Azért, mert ezúttal a „nyári Davos” nem Davosban, hanem Kínában, egészen pontosan Tiencsinben zajlott le június 27–29. között, és a háromnapos rendezvényen az egyik fő felszólaló – természetesen Klaus Schwab mellett – nem más volt, mint a kínai miniszterelnök, Li Csiang. A rendezvény egyébként az Új Bajnokok (New Champions) 14. találkozója volt, amelyen összesen 1500 globális vezető, ebből 130 közéleti személyiség, 800 üzleti vezető és száz „innovátor” – jelentsen ez bármit is – volt jelen.

A rendezvény címe Vállalkozói szellem – a globális gazdaság hajtóereje volt, s az megállapítható a hivatalos szövegekből, hogy erőteljesen felléptek a globalizáció újbóli megerősítése mellett. Nyilvánvalóan látszik, hogy a globalizáció ellen fellépő törekvéseket kívánják csírájában elfojtani.

Ennek szellemében elsősorban arról tárgyaltak, hogy miként lehet az „ellenszélben” egy olyan világgazdaságot kiépíteni, ami lehetővé teszi a – konkrétan ezt a szót használták – „visszaglobalizációt”. Például Ngozi Okonjo-Iweala, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) nigériai főigazgatója szerint nagy lehetőség van arra, hogy megvizsgálják azokat a területeket, régiókat és országokat, amelyek kimaradtak a globalizáció első hullámából. De Klaus Schwab is világosan beszélt, amikor elmondta: A világnak bátor és előrelátó emberekre van szüksége, akik képesek az innováció erejét hasznosítani és együttműködni ágazatokon, régiókon, nemzeteken és kultúrákon átívelő módon, hogy egy békésebb, befogadóbb és ellenállóbb jövőt teremtsenek.

A kínai kormányfő pedig még világosabban kifejtette, hogy: Haladnunk kell a történelemmel, meg kell szilárdítanunk a fejlődéssel kapcsolatos konszenzust, és folytatnunk kell a nyitott világgazdaság kiépítésére irányuló erőfeszítéseinket.

Nyitott világgazdaság – és persze ebben Kína kiemelkedő szerepe.

Azt azért ismerjük el, hogy a Popper–Soros-féle nyílt társadalomról nem beszélt – ez talán mégiscsak furcsa lett volna a kínai politikai, társadalmi működésmód jellegzetességeit ismerve.

Három fő irányt emelnék ki e három nap eseményeiből. Az első, hogy továbbra is folytatják a Klaus Schwab által megírt Great Resetben elfogadott célkitűzések megvalósítását, amelynek lényege, hogy az állami és a magánszektornak egyre jobban össze kell fonódnia, ami praktikusan továbbra is azt jelenti, hogy a technokrácia átveszi a hatalmat az államok felett, a nemzetállamok jelentősége egyre nagyobb mértékben csökken. Ez már világos, visszavonhatatlan cél a WEF számára.

A második, hogy Kína szerepe egyre inkább felértékelődik a WEF szemében, olyannyira, hogy a számos megállapodás között, amelyek e három nap során köttettek, Kína kiemelkedő szerepet játszott, a több mint 25 kezdeményezés nagy részében jelen van. Erre a fejleményre különösen oda kell figyelnünk, hiszen nagyon nem mindegy az, hogy a világ egyik legbefolyásosabb globalista szervezete, a Világgazdasági Fórum milyen irányban képzeli el a világgazdaság fejlődését, illetve kire, melyik nagyhatalomra épít elsősorban ambiciózus, világmegváltó céljainak elérésében.

Aligha kétséges, hogy vagyunk néhányan, akik Kína politikai és társadalmi berendezkedését nem látjuk éppen a legdemokratikusabbnak, és soha, semmikor nem szeretnénk egy kínai társadalmi és politikai modellben élni. Az persze más kérdés, hogy a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat fejleszteni kell és lehet nekünk, magyaroknak is – már csak azért is, mert még lehet, hogy egyszer az unión kívül találjuk magunkat –, de ettől függetlenül is szükséges és fontos az ideológiamentes gazdasági együttműködés.

De a kínai WEF-fórumon nem pusztán erről volt szó.

Hanem valami olyasmiről, ami arra utal, hogy a WEF elitjének a koncentrált, sok tekintetben diktatórikus politikai irányítás egyáltalán nem antipatikus, sőt.

Emlékezzünk arra, hogy Klaus Schwab olyan szép új világot lát maga előtt nemes célként, amelyet lényegében véve egy maguk által kiválasztott – és nem demokratikusan megválasztott – technokrata, globalista elit irányítana, s a világ összes polgára hasonló módon, hasonló körülmények között élné békés, ostoba hétköznapjait, tehát létrejönne egy világtársadalom, amelyben egy nagy közösség lenne az ürességben és a semmiben.

Vagyis a végletekig atomizált és uniformizált világtársadalom alakulna ki. S bizony, Kína ebben az értelemben sokkal közelebb áll a schwabi, sorosi, rothschildi stb. elképzelésekhez, mint például egy olyan ország, mint Magyarország.

Ahol az emberek érthetetlen módon szeretnek sokfélék, egyediek, szabadok lenni.

Természetesen sok minden másról is szó esett a Tiencsinben lezajlott találkozón, többek között erőteljesen hangsúlyozták – ó, mily meglepő! – a nulla szén-dioxid-kibocsátás elengedhetetlen szükségességét, s azt sürgették, hogy jöjjön létre a zérókibocsátású gazdasági modellekre történő átállás. Igen, ez nagyon biztató, hiszen még senki nem tudta meggyőzően bebizonyítani, hogy az antropogén – vagyis emberi – szén-dioxid-kibocsátás lenne az egyetlen és legfőbb oka a globális felmelegedésnek, a klímaváltozásnak. Sebaj, ezt az ENSZ-hez kötődő Éghajlatváltozási Kormányközi Testület már verdiktként kimondta, tehát ez a tudományos tény és slussz. Nem is kérdés viszont, hogy a zéró kibocsátásra való túl gyors és megalapozatlan áttérés szinte azonnal tönkretenné a világgazdaságot.

Nem maradhatott ki a mesterséges intelligencia (MI) kérdése sem, sőt nagy súlyt kapott e kérdés is. Megfogalmazásuk szerint felelős MI-kereteket kell kialakítani, amelyek növelik a generatív MI előnyeit, miközben „kezelik” a „kihívásokat”. Érthető, felfogható szövegek ezek, nem? Legfőképpen pedig megnyugtatók a mesterséges intelligencia veszélyeinek elhárításával kapcsolatban.

A végére hagytam a legszebb elképzelést. Mi más is lehetne ez, mint a digitális pénz bevezetésének átfogó terve. A hivatalos szöveg megkapó: a központi bankok képviselői a magánszektorral közösen vizsgálták az új innovációk alkalmazását a pénzügyekben, és javaslatot tettek a központi banki digitális valuták „globális interoperabilitásának” elveire. Ez nem jelent mást, mint a készpénz lecseré­lését a globális CBDC-re, vagyis a globális digitális valutára, amely alapjaiban változtatja meg – iszonyatos irányba – az életünket.

Ennek az elgondolásnak az egyik „legérdekesebb” személye nem volt más a fórumon, mint Eswar Prasad, a Cornell Egyetem közgazdászprofesszora.

Nem hagyott kétséget afelől, hogy a közelgő CBDC legnagyobb előnye éppen az lesz, hogy az államok szabályozhatják és ellenőrizhetik, hogy az állampolgárok mit vásárolnak a digitális pénzükből.

Prasad, aki korábban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértője is volt, kifejezetten pozitívnak tartja, hogy az embereket szabályozni lehet arra, hogy azt vegyenek és úgy éljenek, ahogy a globális vezetőik elvárják tőlük. A professzor kifejtette, hogy a digitális pénz legnagyobb előnyei közé tartozik az emberek programozhatósága.

A tervek között szerepel természetesen az emberek „szénlábnyomának” követése is, tehát, ha a kiadásaik – a globális vezetők szerint – hatással vannak az éghajlatra, akkor megtiltják nekik az ilyen típusú vásárlásokat.

Nem folytatom. Inkább azzal a remek hírrel fejelem meg mindezt, hogy Kristalina Georgieva, az IMF vezetője – aki persze a WEF-hez is tartozik – keményen dolgozik egy globális CBDC-platform bevezetésén az egész világon.

Lehet, hogy tényleg ez a harc lesz a végső, amit meg kell vívnunk ellenük?

Fricz Tamás
... https://gondola.hu/cikkek/151403-A___8222%3Bnyari_Davos__8221%3B_veszjoslo_uz ...
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 21. 16:26 | Sorszám: 1112
Balatonra megy Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az idei Tranziton Tihanyban – jelentették be a rendezvénysorozat közösségi oldalán. A tájékoztatás szerint a kormányfővel augusztus 25-én az ország előtt álló feladatokról fognak beszélgetni. Az este fél hattól kezdődő eseményt a Tranzit közösségi oldalán is élőben lehet követni.

Az idei Tranziton nagyjából harminc előadás és majdnem száz előadó lesz. Délelőttönként plenáris előadások lesznek, míg délutánonként szemináriumi beszélgetéseket fognak tartani. Több eszmecsere zajlik majd az orosz–ukrán háborúról, érintve Magyarország biztonságának a kérdését is – írja a magyarnemzet.hu. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, valamint Lantos Csaba energiaügyi miniszter energetikai témában fog beszélgetni. Emellett Deutsch Tamással, a Fidesz EP-delegációjának a vezetőjével szó lesz a jövőre esedékes európai parlamenti választásokról is.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Nagy István agrárminiszter is a vendégek között lesz, továbbá Varga Mihály pénzügyminiszterrel folyik majd diskurzus az euró bevezetésének a kérdéséről is. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Békés Márton történész, illetve Benkő Levente pedig a világban zajló rendszerváltoztatásról, a változó világról fognak szót váltani.

Az őszi politikai szezon nyitányaként számontartott rendezvény ezúttal is nagy viták színtere lesz, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, valamint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője is vitázni fog egymással.
... https://gondola.hu/hirek/303960-Balatonra_megy_Orban_Viktor.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 18. 10:39 | Sorszám: 1111
A normalitásért a "normalitás" ellen.
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 02. 13:58 | Sorszám: 1110
nem találom a papucsomat
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. augusztus 02. 10:59 | Sorszám: 1109
A politikai világparaziták cserére készülnek
A globális birodalomkiválasztó hatalom elkezdte az amerikai birodalom felszámolását,
és ezzel az Oroszországot és aztán fokozatosan Európát is vazallusállamává
tevő Kínai Birodalom „beiktatását” – fogalmaz Bogár László.
... https://gondola.hu/cikkek/151262-A_politikai_vilagparazitak_cserere_keszulnek ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. július 10. 18:02 | Sorszám: 1108
Jön a FREXIT? Szakad a cérna a franciáknak
... www.facebook.com/photo/?fbid=777620651036294&set=a.485495006915528
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. július 10. 17:56 | Sorszám: 1107
Lengyel népszavazás a szélsőséges EU-diktátum ellen
Az Európa szétzilálásán ügyködő korrupt brüsszeli bürokrácia cinikus módon „kötelező szolidaritási mechanizmus"-nak
nevezte el a kontinens lakosságcseréjét célzó alattomos tervét. Lengyel barátaink népszavazáson
tiltakozhatnak a primitív EU-diktátum ellen.
... https://gondola.hu/cikkek/151087-Lengyel_nepszavazas_a_szelsoseges_EU-diktatu ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. július 08. 17:58 | Sorszám: 1106
Az abnormális folyamatok nagyon is megtervezettek
A brüsszeli korrupciós botrányok nyomán megpillanthattuk a gépezet néhány mozgatórúgóját, s ennek alapján joggal feltételezhető,
hogy a szóban forgó, magas állású hölgyeket és urakat meg lehet vásárolni, mert van az a pénz. Az teljesen egyértelmű,
hogy számtalan kérdésben szembe mennek az európai polgárok legelemibb érdekeivel – mutat rá Bánó Attila.
... https://gondola.hu/cikkek/151076-Az_abnormalis_folyamatok_nagyon_is_megtervez ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. július 07. 06:31 | Sorszám: 1105
Csúcs a mélyben
A keleti periféria országait „rendszerváltás” címén már sokkal alacsonyabb fajlagos költségekkel foszthatták ki
(és fosztják ki azóta is) a nyugat európai tőkestruktúrák, akik ennek fejében e néhány cafatokra tépett
reprezentáns példáján okulva, cinikus hamis realistaként (Bibó István kifejezésével élve) tudomásul
vették, hogy a globális diktátum urai az alapkérdéseket illetően nem nagyon viccelnek.
... https://gondola.hu/cikkek/151058-Csucs_a_melyben.html
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. június 26. 11:00 | Sorszám: 1104
Történelmi választási győzelmet aratott Németországban a migrációellenes AfD

... https://gondola.hu/hirek/302876-Tortenelmi_valasztasi_gyozelmet_aratott_Nemet ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. június 20. 07:21 | Sorszám: 1103
Véres pénz:

Ketyeg az óra az USA-nak
... https://maivilag.com/ketyeg-az-ora-az-usa-nak/
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. június 18. 10:53 | Sorszám: 1102
The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum. That gives people the sense that there's free thinking going on, while all the time the presuppositions of the system are being reinforced by the limits put on the range of the debate. ~Noam Chomsky
(Book: How the World Works https://amzn.to/43IbAoj)
... www.facebook.com/photo/?fbid=815413353287018&set=a.643405673821121
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. június 13. 23:40 | Sorszám: 1101
Szegény Kanada!
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. június 13. 20:52 | Sorszám: 1100
Fricz Tamás: Nem háttér-, hanem előtérhatalom
Klaus Schwab egy néhány évvel ezelőtti nyílt beszélgetésben azt mondta, hogy az új korszak politikai elitje már az ő tanfolyamairól kerül ki,
s kiváló példaként nevezte meg Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt, aki szerinte a jövő politikusgenerációjának egyik legjobb képviselője...
... https://gondola.hu/cikkek/150889-Fricz_Tamas__Nem_hatter-__hanem_eloterhatalo ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. június 09. 10:07 | Sorszám: 1099
“War is peace.
Freedom is slavery.
Ignorance is strength.”

― George Orwell, 1984
... www.facebook.com/photo/?fbid=280655341195205&set=a.183958550864885
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. május 23. 11:36 | Sorszám: 1098
Az embercsempészek túlzsúfolttá tették a börtönöket
Rétvári Bence: Magyarországnak azért kellett így döntenie, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, de megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök.

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-vel.

Rétvári Bence kiemelte: Magyarország védi az Európai Unió külső határait. Brüsszel 650 milliárd forinttal, azaz több mint 1,5 milliárd euróval tartozik Magyarországnak, ugyanis ennyit költöttünk 2015 óta határvédelemre.

Ennek a hihetetlenül nagy összegnek eddig mindössze az 1 százalékát térítették meg. Az Európába érkező illegális bevándorlókat a déli határon "mi állítjuk meg, az embercsempészeket mi fogjuk el és tartjuk fogva".

"A mi határvadászaink és rendőreink állnak a határon télen és nyáron, és erőn felül dolgoznak azért, hogy a magyar és európai családok biztonságban legyenek" - tette hozzá.

Az EU nem ad pénzt Magyarországnak sem az embercsempészek fogvatartási költségeire, sem börtönök építésére. Azt viszont elvárják, hogy a határokon elfogott külföldi embercsempészeket hazai börtönökben, a magyar adófizetők pénzéből tartsuk fogva.

A hazai börtönök azonban az elfogott több mint kétezer embercsempész miatt túlzsúfolttá váltak. Magyarországgal szemben korábban eljárásokat indítottak, arra hivatkozva, hogy "embertelenek a körülmények" a túlzsúfoltság miatt.

Úgy fogalmazott, emlékezetes a "börtönbiznisz", amelynek során "elsősorban a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek több milliárd forintos összértékű kártérítési pereket indítottak korábban a börtönök telítettségére hivatkozva".

Az embercsempészettel kapcsolatos bűncselekmények miatt fogva tartottak eltartásának éves költsége több milliárd forint. Egy elítélt embercsempész átlagosan csaknem 5 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek.

A reintegrációs őrizet kiterjesztésével az elítélt és Magyarországról jogerősen kiutasított embercsempészeknek 72 órán belül el kell hagyniuk az ország területét, ám ez nem a büntetés eltörlését jelenti. Amennyiben nem hagyják el az országot, visszakerülnek a börtönbe.

Az intézkedés célja, hogy az embercsempészek büntetésének költségeit ne a magyar adófizetők állják. Az intézkedés 808 fogvatartottat, többségében a Magyarországgal szomszédos államok polgárait érinti.

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök - emelte ki Rétvári Bence.
... https://gondola.hu/cikkek/150729-Az_embercsempeszek_tulzsufoltta_tettek_a_bor ...
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...